Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Leona i ja sam na CR rodila, dojila sam doduse samo 2mj ali sam znaci onaj krizni period poslije operacije dizala i spustala L. u krevet...svakom svacije, ja cu uskoro i mm da izbacim iz kreveta , fali mi prostora
Ovo je ključno , a ovo zadnje ti nije u opće loša ideja. Ja zapravo razmišljam da ja "odselim" u drugu sobu, a svoja dva hrkača ostavim nek pilaju jedan drugom
samo dala svoje misljenje, samo me cekaj aBd kad budem pisala da mi druga beba spava sa mnom - ono "nikad ne reci nikad"
Leona i ja sam na CR rodila, dojila sam doduse samo 2mj ali sam znaci onaj krizni period poslije operacije dizala i spustala L. u krevet...svakom svacije, ja cu uskoro i mm da izbacim iz kreveta , fali mi prostora
a koliko se puta budila po noci? npr dijete moje prijateljice od 1 dana spava cijelu noc iako doji. moja M se budila 15 puta po noci, al bukvalno. nisam spavala prvih 6 mjeseci vise od 1, 2 u komadu, pa budjenje pa pola sata pa budjenje i sl...budila se da jede jako dugo i nakon sto je presla u krevetic. do 1 godine sam spavala po 4 sata. znala je dojiti po sat vremena, mi smo imale jako puno problema sa dojenjem, ako bi zaspala ja bi isla izdajati i naravno da sam je ostavljala na nasem krevetu. da sam krenula da je spustim u njen probudila bi se i ja ne bih ni izdojila ni odspavala bar pola sata.
Svaka 3-4h je jela... i od 4mj spava cijelu noc 21-5 tad pije flasicu i nastavi...sad spava od 21-7... Uh to je zeznuto...hB sa Lanom nisam imala takvih iskustava, bila je jako mirna beba zato je sad djavolak
mi svi zajedno spavamo i nama tko odgovara od starta sam njen krevetac primakla našem ( inikad bez obzira koliko mm trebao san, da ode odmoran na posao, nisam dozvolila da ode iz kreveta, a kamoli iz sobe) i sa prirodnim, ali teškim porodom, i dugim oporavkom mi tako lakše bilo samo je primaknem sebi, a desi mi se da je ne vratim, jer sam zaspala u po podoja tako da sad cura spava u svom krevecu do prvog podoja, poslije je s nama ja se ne bojim da će se navići da spava s nama i da neće moći sama spavati, kao što se nisma bojala da će se navići na ruke (jer već sada mi bježi iz ruku, tako će mi bježati i iz kreveta, pa i iz sobe)
kad je beba jako mala i kada doji non stop, spavanje sa djetetom je po meni normalna stvar. pogotovo nakon carskog, nemas snage non stop da vracas dijete u krevetac. navika nije jer je moja M najnormalnije presla u krevetic kad se to regulisalo i mi smo spavali sami. i danas se zna desiti da dodje kod nas u krevet weekendom kad malo duze spavamo. i to mi je preslatko.
ja sam je drzala pored kreveta u nosiljci nocu a danju je bila u svom kreveticu, srecom uglavnom nisam bila sama u tom pocetnom periodu pa su mi je donosili (moja mama ili mm), iako nije bio u pitanju carski rez, imala sam gadnu epiziotomiju, pa je i meni bilo tesko ustajati, nakon prva 3 mjeseca, spavala je u drugoj sobi u svom kreveticu a ja sam po nekoliko puta tokom noci ustajala da je podojim (nekada bi je mm donio al ne uvijek), nekako sam bila navikla na to i nije mi bilo tesko, sto se kasnije pokazalo kao pametna stvar, jer hb nemamo problema sa spavanjem
da ali je tvoje dijete spavalo po noci a moje nije, budila se u toku noci 15 puta... nije ni meni bilo mrsko ali nisam vise mogla, padala sam od umora i znala sam zaspati usred dojenja...nikad mi nije smetala, a ni mm. mi takodjer nemamo problema sa spavanjem, sad zaspi u 9, 9 30 i spava do ujutru u svom kreveticu. djeca su drugacija i nemaju sva iste potrebe.
budila se u pocetku svaka 2-3 sata a kasnije 3-4, dojila sam 14 mjeseci
mi kako smo poceli piti mlijeko,otada se sami uspavljivamo!kad vidim da ne moze vise da gleda,ili je najvise 9 sati,bez obzira ko bio tu reknem mu da ih poljubi,ili mahne i ide u krevet (kaze jedan prijatelj da jos nije vidio dijete da sa smijeskom ide u krevet )
on udje u sobu prije mene i ceka me kod krevetica!poljubac,zagrljaj i mlijeko samo mu mahnem i izadjem
Hoce li ja ovo ikad dozivjet. Moja Hana uvjek zaspi na podu i onda je prebacimo u krevetic,a zaspi onda kad vise nema ni malo snage da hoda ili sta vec....
ma hoces samo polako nego kad cemo u setnju?da se vidimo,tesko cu vas ulovit kad budu mali izasli
(zaboravim odgovorit na poruku na fb )
Mogle bi sutra. Nemam nista planirano,valjda me niko i nista nece zeznut.
navece ne mogu,kad muz dodje jedemo idem do one druge duple trudnice da odem jos jednom prije babina ona je 8.5 trudna kakva si ujutro?
a na hrkanje sma navikla, pored mm i cuke e još nam cuko fali u krevetu (a i ona se znala prije uvaliti u krevet, ali je protjerana iz spavaće kad je beba došla- ali je na moru zato iskoristila priliku da nam se uvali u krevet, ali smao kod nogu je ležala- e to je tek za zgražavanje )
a koliko se puta budila po noci? npr dijete moje prijateljice od 1 dana spava cijelu noc iako doji. moja M se budila 15 puta po noci, al bukvalno. nisam spavala prvih 6 mjeseci vise od 1, 2 u komadu, pa budjenje pa pola sata pa budjenje i sl...budila se da jede jako dugo i nakon sto je presla u krevetic. do 1 godine sam spavala po 4 sata. znala je dojiti po sat vremena, mi smo imale jako puno problema sa dojenjem, ako bi zaspala ja bi isla izdajati i naravno da sam je ostavljala na nasem krevetu. da sam krenula da je spustim u njen probudila bi se i ja ne bih ni izdojila ni odspavala bar pola sata.
uh pa ti si se bas napatila a ovo za prijateljicu da beba samo na dojenju od 1. dana spava citavu noc mi je bas cudno, to nikad jos nisam cula. ja sam u pocetku cak namjerno budila lanu svaka 2-3 sata jer sam se bojala da ne napreduje dovoljno a nisam htjela da je dohranjujem
mi svi zajedno spavamo i nama tko odgovara od starta sam njen krevetac primakla našem ( inikad bez obzira koliko mm trebao san, da ode odmoran na posao, nisam dozvolila da ode iz kreveta, a kamoli iz sobe) i sa prirodnim, ali teškim porodom, i dugim oporavkom mi tako lakše bilo samo je primaknem sebi, a desi mi se da je ne vratim, jer sam zaspala u po podoja tako da sad cura spava u svom krevecu do prvog podoja, poslije je s nama ja se ne bojim da će se navići da spava s nama i da neće moći sama spavati, kao što se nisma bojala da će se navići na ruke (jer već sada mi bježi iz ruku, tako će mi bježati i iz kreveta, pa i iz sobe)
ISto, cak joj je bila skinuta jedno vrijeme stranica ali kad se pocela dizati lagano smo je vratili na krevet
spava mali a napreduje ludilo...pod cijelu noc na pocetku se podrazumijevalo 5-6 sati pa jede ujutru a za jedno mjesec je spavao bas cijelu noc. mladji je 11 mjeseci od moje M a ima 3,5 kg vise;) iskljucivo dojio 6 mj
Jel vi znate da sma ja bebu Hanadi izbacila iz njenog kreveta i stavila u krevet od sobice sa 2 i pol godine...pa do nje stavila krevetac i stavila joj seku u njega a do tog krevetića naš bračni...ko sardine majkemi
a nebi mi vjerovale handi mi se do treće gdoine noću zaplakivala... a farah po cijelu noć me driblala do nedavno...eh sad nako 1-2 se probudi...
Prvu rodila pridorno... drugu carkim rezom prvoj hapu kuhala i to sine ko kretene ustanem navijem sat svako 2 sata...pa prokuham vodu pa ohladim pa zapsme hipp...ko budala umjeto termosku kraj kreveta ja po noći u kuhinji bila a mlađu dojila...a ona tegobna bila da Bog sačuva...podojim je stavim u krevetac ona hoće nazad...
al ja mužu nisma dala iz bračnog ne ne...kad mogu ja moš vala i ti
nama je još skinuta starnica sa njenog kreveca, tako da spava pola sama, pola kod nas (zna se nekad dokotrljat do nas ) a kad je između nas, zgura mm na jedan kraj kreveta, mene na drugi,a dama se raširi ) ja nju još dojim, pa mi tako lakše
kako sma s uedla nisma s enaspavala...lijep moja mjak i djevojačka soba... ako nastavim d apišem razvest ću se
spava mali a napreduje ludilo...pod cijelu noc na pocetku se podrazumijevalo 5-6 sati pa jede ujutru a za jedno mjesec je spavao bas cijelu noc. mladji je 11 mjeseci od moje M a ima 3,5 kg vise;) iskljucivo dojio 6 mj
ma nemam ja šta tu polemisati, koad nas je tako i nama odgovara tako nek cura još malo poraste, pa možda i cuku ponovo vratimo u sobu da je manji , možda bi ga već vratili a na moru nam ništa nije failo, sve četvero zajedno, big happy family
Ja bila kod svoje dr i morala mi je malo ranu rasjeci da gnoj izlazi, posto gnoja jos ima, a poceo sav zarastati. pa je to istiskala i istiskala a vjeruj te gnoj bukvalno prsce. Dolazio je i hirurg i gledao on je prvo pitao kako krvarim, da ne izlazi i dole gnoj, a onda kad je procaprkao po rani kaze da nije dubinski. Uglavnom cekamo cetvrtak da budu gotovi brisevi pa da vidimo koji antibiotici odgovaraju po antibiogramu, jer ona kaze nemoguce da bude ok bris pored takve rane jer da ne pijem nista na pamet, tako u cetvrtak opet stiskanje i vriska moja, osjedicu majke mi vise
A neko pita za komsiju, ma budala majke mi... policajci se zezaju kao po njegovoj prijavi mislili da neko zlostavlja dijete pa aurlice kako su oni rekli, a kaze vase dijete zlostavlja samo sebe , kazu izvinite na uznemiravanju mi ovdje nemamo sta traziti, ali ja sam bila dobra domacica pa ih ponudila i kafom i kolacima , pa ljudi mi prvi put dolaze... uglavnom i njima bilo smijesno, ali mom komsiji smeta aurlikanje djeteta vec dvije godine, tako da znaci da je moja Ana nekih pet mjeseci i u stomaku aurlikala ali ja nisam svjesna toga bila
Jel znamo o kome pricas ?
aha...sretnica prava
Jel znamo o kome pricas ?
aha...sretnica prava
e tako sma ja imala jednu komšinicu čija je beba isključivo dojila 6 mjeseci, spavala cijelu noć...napredovala po 2 kg mjesečno...ja pala u deprsiju kad sma joj dijete vidjle rodila se 15 dnaa prije moje farah... al hajd...
odmeja tom djetetu na drugi rođendan, moja farah je prestigla...i visočija i deblja... meni fakat bi čudno...al šutim... kad njena svekrva komentariše...bogami kkao joj ukide aptamil dijete ozajfilo... reko kakav aptamil...zar ona nju još uvijek ne doji... jer kad sma ja prestala dojiti farah sa 15 mjeseci jer nisma mogla ići na posao bez trunke sna i odmora ona meni kaže '' ja svoju bpgam ima do škole d adojim'' reko de Mero vala ja više ne mogu...
i eto ti napredka...dijete bilo na aptamilu
smao ne znam što me pegla 2 godine sram je bilo
vještice...zaboravila sma dodati u toj našoj sobi i Lea spava ispod kreveta doduše...al spava i ona...sve ove godine
kako sma s uedla nisma s enaspavala...lijep moja mjak i djevojačka soba... ako nastavim d apišem razvest ću se
i ja sam o ovome razmisljala. pitaju ljudi kad ce drugo...nece bogme jos:)
ma šta da ti pričam... samo ovaj mjesec eo treću pit s efarbama danas... odjedih od njih dvije...smao u kruh bolesti i kolotečina neka... rekla sma mužu maloprije...da ide da nam uplati vikend relax kako zna i umije za godišnjicu braka...il će mu to zadnja bit sa mnom
jelena draga, ti se baš napati sa tom ranom a još ti je falio i blesavi komšija a što se tiče drugog, meni je najjače kad mi kažu sad idi odmah na drugo, ništa nempoj čekati koa da je to lako u mom slučaju ( a to kažu ljudi koji dobro znaju moj slučaj, jedva i nju začela)
Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.
jelena stavrno mi žao... pa ti se baš napati mila... idi vidi skafander u ponudi na BB...ako vam dogvara možemo cijenu i mjenjati
vještice znam...moja jest mala la hrče sestro ko velika... i kad si tu da te pitam...jel imaju u slobodnoj pordaji one tabletice d aim ne smrdi iz usta...ova se ko uščula a nemam kad do veterinara nikako leona, laže jer misli da je tako važnija... smejšno, pa ja sma stariju dogojila na Ad i ponosna sam mama i ejdne i druge...al seljačka politika...ona je bolja mama njeno dijete dobiva 2 kg na njenoj sisi a ja sma lošija mama pa moje dobiva po 950 gr...šta ćeš bolesnica...