|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
18.8.2011 20:00:21   
Hanady RR
new_mum
evo ti link za temu dojenje na javnom mjestu da ili ne...u okviru teme je i anketa i ako pogledaš vijdet ćeš da je više Za nego potriv.
http://www.ringeraja.ba/forum/Dojenje_na_javnom_mjestu:_da_ili_ne%3F/m_48873/tm.htm
pročitaj malo možda ti plakša prvi dojam o dojenju na javnom mjestu.

Zašto neprirodnom načinu hranjenja dati prednost naspred prirodnog...

ja nisma imala taj problem...al sve uz pomoć silnih iskuatava sa ovoga foruma...zato Go Gouser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1551
20.8.2011 0:57:17   
new_mum
Ja i imam problem sa izdajanjem - jednostavno ne izlazi dovoljna kolicina, tako da mislim da cu se nekako morati snalaziti sa dojenjem i vani user posted image Sjecam se da sam prije trudnoce malo cudno gledala majke koje doje po kaficima, a sada ce izgleda mene neko tako gledati user posted image Stvarno sve treba doziviti, pa suditi user posted image
Jos samo da se moja curica i ja naviknemo na dojenje sjedeci jer nikako da nadjemo pravu pozu i onda idemo u setnju, pa kada ogladni nece biti problem... Tnx svima jos jednom user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1552
20.8.2011 0:58:24   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: new_mum

Ja i imam problem sa izdajanjem - jednostavno ne izlazi dovoljna kolicina, tako da mislim da cu se nekako morati snalaziti sa dojenjem i vani user posted image Sjecam se da sam prije trudnoce malo cudno gledala majke koje doje po kaficima, a sada ce izgleda mene neko tako gledati user posted image Stvarno sve treba doziviti, pa suditi user posted image
Jos samo da se moja curica i ja naviknemo na dojenje sjedeci jer nikako da nadjemo pravu pozu i onda idemo u setnju, pa kada ogladni nece biti problem... Tnx svima jos jednom user posted image

moj sin ce uskoro godinu i vjeruj mi gdje god zatreba ja ga podojim to je nesto  najprirodnije na ovom svijetu

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 1553
20.8.2011 7:08:53   
tukica
new_mum - ja izdojim nekad mlijeko samo zato jer je moja maza naucila da doji lezeci, pa mi ju je tesko podojiti vani sjedeci, a ne mogu se bas opruziti u kaficu user posted image
u pocetku sam se kao ustrucavala da je dojim javno, ali nakon par puta me stvarno prosla ta glupa neugodnost i sad najnormalnije podojim bilo gdje i bilo kad... kupila sam onu maramu za dojilje i sa njom se stvarno nista ne vidi i svako normalan to nece cak ni primijetiti...
a opet i svjeze mlijeko je najbolje, a ima li vece miline sto znas da uvijek imas hranu sa sobom, svjezu i cistu 24 h dnevno user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1554
20.8.2011 9:16:45   
mishkica
pozdrav cure, ja sam nova ovdje, i trebam vaš savjet..imam bebu od 2 ipo mjeseca, i od pocetka je samo na mom mlijeku, prvih mjesec dana je dojila neprestano, bila je non stop nervozna i placljiva...spavala je samo po noci, a preko dana samo je drijemala dok doji.a cim bi je spustila opet plac i ponovno dojenje..poslije dojenja je mogla pojesti jos oko 100 ml mog izdojenog mlijeka, sto me natjeralo da pomislim da ona nista nije sama izdojila...nikako nisam mogla dokuciti razlog njenog placa i nervoze..onda sam se pocela izdajati, i to radim i sada...izdojim svaki dan oko litar mlijeka, od 3 puta...znaci svaki put oko 340 ml iz obe dojke, ona to naravno ne moze sve pojesti, pojede oko 700ml i ona je sretna i zadovoljna, spava i po danu pomalo i po cijelu noc, napreduje, nije nervozna, i sad se pitam zasto ona nije mogla izvuci mlijeko i najesti se,doduse imam male bradavice a ogromne grudi, a ovako joj je super...meni izdajanje nije nikakav problem, imam avent pumpicu i ide super snjom..iako bi ja volila da je dojenje uspjelo, nije islo pa me zanima da li je iko od vas presao na izdajanje i da li je bilo razlike u bebinom ponasanju?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1555
20.8.2011 21:42:57   
sandy82
Ćao cure... Bravo za tebe kad se uspijevaš izdojiti ja probala pa nisam uspjela. Dva puta sam pauzirala pa probavala vratiti svoje  mlijeko nisam uspjela. Moram davati onaj prašak.
da ne bude zabune nas dvije koristimo ovaj nick pa ako je ova druga nešto pisala drugo da vas ne zbunjujemo. Ev je sjedi pored mene i viče da nije jer joj je u najvećem problemu crkao kompjuter:-))))))
Htjela sam napisati epilog svoje priče kad sam se požalili LejliKa da mi beba odjednom u bolnici prestala sisati.
Prije 3-4 dana došla nam je u posjetu jedna rodica i pitala zašto ne dojim. Ja joj sve pričala kako je bilo kao i vama prije 2-3 mjeseca. Ona poslije pita: Da nije beba sisala stisnutim čeljustima. Ja rekoh jeste stisne i boli jako. Svu bradavicu spljošti. Reče da to ne valja da je beba imala taj neki pogrešan refleks. Ja mislila dječak pa jače stisne od djevojčice. reče da je i njena beba tako sisala i da je pedijatrica gledala i odmah rekla da beba sisa stisnutim čeljustim. da to ne dozvoli nikako već da jako rukom stisne bradu i drži usta što više otvorena. Čudila se kako to sestre nisu znale kad sam ja rodila.
Eto...
je li iko čuo za tu pojavu.. Često ta djeca imaju i neka druga neurološka odstupanja ovo moje je malo kruto i izvija se.
Našla sam i neku brošuricu o bebi hendlingu koji primjenjujem za bebija i tamo ima kako se ovakva djeca doje. Stave se pod jedno rame kao torba i rukom drži brada. Živa sam se pojela što to nisam znala. Ova žena kaže da joj je beba prerasla za 2 sedmice taj refleks i počela normalno sisati. Kaže da onako beba stisne i ne može izlaziti mlijeko i prekine se i protok krvi.
Ovaj moj je čudno sisao i flašicu

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1556
20.8.2011 21:50:03   
sandy82
Ma zagalami ova i na mene. Reče "Kako ti nisi primjetila da beba čudno sisa a imaš dvoje djece!". Ja kažem "Kako ću znati kada mi oboje imaju onu vezicu ispod jezičića pa ja mislila da tako treba normalno sisati". A i gdje ću ići odmah babinjari i buljiti kako doji a imam i svoje od mjesec dana. A nije mi bio crkao kompjuter već mi curica prosula sok po tastaturi pa nisam mogla kucati pola slova sve izbacivalo nekakve lijeve prozorčiće. Dojila jedno dijete 11 mjeseci i sve jela. Kad sam rodila drugo na sve reagovalo osulo se od nekakve tortte sa orasima koju sam pojela. Doktorica me pošteno izružila. Eto, čovjek se uči dok je živ. Ova se uskukala, ma haj dobro je i ovo mlijeko.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1557
20.8.2011 21:56:08   
sandy82
Ma šta ima veze dojiti bilo gdje, nabaviš onaj grudnjak za dojilje i sve pokrije. Ko da je žena obučena. E odoh i ja na spavanje, smiju mi se što ovako kasno pijem kafu ali nisam pila poslije podne pa ne bih zaspala od migrene. Mnogo čega sam se odrekla zbog bebaća ali kafe ne mogu po cijenu ne znam kakvih grčića... Poz...

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1558
20.8.2011 22:30:49   
mala_sa
Selma- ja svog sina evo vec 4mj, iskljucivo dojim samo "na zahtjev", na pocetku je to bilo bas cesto, al negdje od njegovih mjesec i po on je sam produzio razmak izmedju dojenja na svaka 3 sata, jedino kad je bas toplo onda trazi da doji cesce (ali primjetim da se samo napije vodenog mlijeka) i izbaci siku user posted image

New mum- ja bez problema dojim kad sam vani, bio to kafic, park, trzni centar (ma nebitno), samo se lijepo namjestimo i sikimo, meni je to nesto najnormalnije; cak prvi put kad smo trebali dojiti vani, ja sam malo negodovala, a mm mi je rekao: "Trebas biti sretna pa nam dijete uvijek ima frisku i toplu najzdraviju hranu, zato ima da dojite gdje god on to zatrazi" user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1559
21.8.2011 0:02:46   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mishkica

pozdrav cure, ja sam nova ovdje, i trebam vaš savjet..imam bebu od 2 ipo mjeseca, i od pocetka je samo na mom mlijeku, prvih mjesec dana je dojila neprestano, bila je non stop nervozna i placljiva...spavala je samo po noci, a preko dana samo je drijemala dok doji.a cim bi je spustila opet plac i ponovno dojenje..poslije dojenja je mogla pojesti jos oko 100 ml mog izdojenog mlijeka, sto me natjeralo da pomislim da ona nista nije sama izdojila...nikako nisam mogla dokuciti razlog njenog placa i nervoze..onda sam se pocela izdajati, i to radim i sada...izdojim svaki dan oko litar mlijeka, od 3 puta...znaci svaki put oko 340 ml iz obe dojke, ona to naravno ne moze sve pojesti, pojede oko 700ml i ona je sretna i zadovoljna, spava i po danu pomalo i po cijelu noc, napreduje, nije nervozna, i sad se pitam zasto ona nije mogla izvuci mlijeko i najesti se,doduse imam male bradavice a ogromne grudi, a ovako joj je super...meni izdajanje nije nikakav problem, imam avent pumpicu i ide super snjom..iako bi ja volila da je dojenje uspjelo, nije islo pa me zanima da li je iko od vas presao na izdajanje i da li je bilo razlike u bebinom ponasanju?

Mishkice da li beba sada ikako doji ili je sva ishrana na flašicu?

Najpogrešnija stvar za uspostavu dojenja je ponuditi bebi flašicu u ranim danima.
Sve mi majke svaku bebino negodovanje tumačimo sa glađu, a to zapravo nije slučaj. Pisala sam u nekom predhodnom postu, beba se tek rodila, nalazi se u cijelom nepoznatom svemiru, sve joj je novo i nepoznato, mora naučiti da je gladna, naučiti da jede, naučiti da piški i kaki, naučiti na zvukove, svjetlo, dodire, vodu, hladnoću, toplinu ... Mene da neko sad baci na Mars i ja bih bila nervozna, najmanje od gladi.

Sve što si ti na početku trebala je da daš bebi dojku kad hoće, koliko dugo hoće sa svješću da osim hrane dojka bebi predstavlja utjehu, da se na dojci najlakše prevazilaze nervoze i strahovi, procesiraju nova iskustva. Čim si ponudila bočicu beba je skontala da ima lakši način da se bez truda dođe do hrane. To obično tako biva.

Nemoj me shvatiti krivo, ne želim reči da je tvoja krivica, samo ti nastojim objasniti kako bebe vide te prve dane na ovom svijetu.

Isključivo izdajanje i hranjenje bebe majčinim mlijekom na flašicu nije nikakva ne uobičajena praksa, samo što je kod nas rijetka jer izdajanje zahtjeva truda i vremena dok se nauči i uspostavi. Tu su plus i briga o higijeni posuđa u koje se mlijeko sakuplja i flašica, pa briga o bebi, i ja kažem da se zaista divim majkama izdajalicama.

Ovakve situacije se dešavaju kad majka iz bilo kojeg razloga ne uspije da uspostavi dojenje direktno na dojci, a neizostavno želi hraniti bebu isključivo svojim mlijekom, ili se majka mora rano vratiti na posao (prije 6 mjeseci bebine starosti).

Kad se daje lista prioriteta načina ishrane novorođenčeta na prvom mjestu je svakako dojenje svoje majke (jer dojenje nije samo ishrana). Slijedeće na listi je ishrana mlijekom svoje majke nekim alternativnim načinom hranjenja (što podrazumjeva izdajanje). Nakon toga dolazi dojenje (ili alternativni način hranjenja) mlijekom druge žene (ali i dalje humanim mlijekom).
Davanje formule je daleko najzadnja opcija. Na žalost, kod nas je ishrana formulom predstavljena kao prva slijedeća alternativa dojenju, i smatra se sasvim prihvaljivom opcijom, nažalost prihvatljivijom od bilo kojih drugih opcija ishrane humanim mlijekom.

Mishkice, tebi svaka čast za tvoj trud, bez obzira na način kako se tvoja beba hrani tvojim mlijekom, ona od takve ishrane ima sve koristi kao i bebe koje direktno doje.

Nije primjećeno da se bebe koje se alternativno hrane majčinim mlijekom ponašaju išta drugačije od onih koje doje. Makar ne kao posljedica toga da ne doje, već mlijeko dobijaju na drugi način.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1560
21.8.2011 0:05:13   
Lejla Ka
Sandy82, user posted image jedino što sam shvatila, ako sam i to dobro shvatila, iz ovih par postova je da nam se pod jednim nickom javljaju dvije mame user posted image user posted image

Imate li neko konkretno pitanje? I ne bi loše bilo da se ipak posebno registrujete, jer ovako se zaista ne može pratiti ono što pišete.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1561
21.8.2011 8:07:07   
sandy82
Nema nikakvog pitanja. Sve je ok. Ovo je moj nick i ja ga koristim a posudila sam ga prije nekoliko mjeseci komšinici jer joj je beba prestala sisati i počela da vrišti kad je stavi. Poslije tog je imala još nekih problemčića sa bebom pa je me pitala kako se prijavljuje da napravi sebi profil. Mislila sam da jeste kad sinoć reče da nije jer nije našla dovoljno o temi koja je interesovala pa se prijavila na hrvatsku stranicu valjda tamo ima više o tome.
Sinoć smo malo sjedile sa bebaćima pa zatraži ona da pitamo tebe da li ti se ikad javila neka ženica koja je imala problem kao ona da joj beba stisne vilicu kad sisa pa ne može mlijeko izlaziti.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1562
21.8.2011 8:08:58   
sandy82
Mislim da se ja nisam javljala na ovu temu poslije poroda, jesam na druge.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1563
21.8.2011 8:15:09   
sandy82
Jesmo malo napravile zbrku, tek sad vidim. Koristi ona drugi portal ali ću joj reći da sebi napravi drugi profil za ovaj. Ili da stavi "Anoniman".

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1564
21.8.2011 9:26:16   
sandy82
Rekla je napraviti nick čim joj djever ustane i pretpusti računar. A to će biti danas poslije podne jer je sinoć izlazio:-)))

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1565
21.8.2011 10:56:19   
mishkica
LejlaKa, ovako, nedavno mi se pokvarila pumpica i 3 dana sam je dojila, primijetila sam da sada jace i bolje doji, ali i dalje ostaje puno mlijeka u dojci poslije njenog obroka...to se dešavalo i prije, uvijek mi je dojila dugo, ali mlijeka je poslije bilo skoro kao i na početku...razlika je samo što ona sada i kada doji, poslije nije plačljiva i ne traži da je vratim na dojku ponovo, već se smije i maše ručicama, a ja to mlijeko izdajam....Kod mene se nikako nije mogla uspostaviti ponuda i potražnja od samog početka, uvijek je bilo više mlijeka nego što moja malena  može da pojede, tako da vjerovatno nije dolazila nikad do najmasnijeg mlijeka i zato mi je uvijek bila gladna-..Izdajanje sam počela i zbog savjeta pedijatrice koja kada me vidjela na mjesečnoj kontroli bebe nije mogla očima vjerovati kako izgledam, bila sam kao duh..hehe..ja se još uvijek nadam potpunom povratku na dojenje, ali ni ovako nije loše, beba lijepo napreduje, mirna je i vjerujem da ćemo uspjeti...a i ja sam malo došla sebi, jer sam bila istinski premorena od cjelodnevnog dojenja i slušanja plača moje malene...a tek od beskorisnih savjeta okoline,  Bože to je bio vrhunac..........Hvala na odgovoru...pozdrav svima..

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1566
22.8.2011 0:05:06   
new_mum
mara
IZVORNA PORUKA: tukica

new_mum - ja izdojim nekad mlijeko samo zato jer je moja maza naucila da doji lezeci, pa mi ju je tesko podojiti vani sjedeci, a ne mogu se bas opruziti u kaficu user posted image
u pocetku sam se kao ustrucavala da je dojim javno, ali nakon par puta me stvarno prosla ta glupa neugodnost i sad najnormalnije podojim bilo gdje i bilo kad... kupila sam onu maramu za dojilje i sa njom se stvarno nista ne vidi i svako normalan to nece cak ni primijetiti...
a opet i svjeze mlijeko je najbolje, a ima li vece miline sto znas da uvijek imas hranu sa sobom, svjezu i cistu 24 h dnevno user posted image user posted image user posted image user posted image

Ni ja jos ne mogu da se namjestim sjedeci, ali napredovati cemo vremenom user posted image Gdje se ima kupiti ta marama?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1567
22.8.2011 10:36:31   
Lejla Ka

LejlaKa, ovako, nedavno mi se pokvarila pumpica i 3 dana sam je dojila, primijetila sam da sada jace i bolje doji, ali i dalje ostaje puno mlijeka u dojci poslije njenog obroka...to se dešavalo i prije, uvijek mi je dojila dugo, ali mlijeka je poslije bilo skoro kao i na početku...razlika je samo što ona sada i kada doji, poslije nije plačljiva i ne traži da je vratim na dojku ponovo, već se smije i maše ručicama, a ja to mlijeko izdajam....Kod mene se nikako nije mogla uspostaviti ponuda i potražnja od samog početka, uvijek je bilo više mlijeka nego što moja malena  može da pojede, tako da vjerovatno nije dolazila nikad do najmasnijeg mlijeka i zato mi je uvijek bila gladna-..Izdajanje sam počela i zbog savjeta pedijatrice koja kada me vidjela na mjesečnoj kontroli bebe nije mogla očima vjerovati kako izgledam, bila sam kao duh..hehe..ja se još uvijek nadam potpunom povratku na dojenje, ali ni ovako nije loše, beba lijepo napreduje, mirna je i vjerujem da ćemo uspjeti...a i ja sam malo došla sebi, jer sam bila istinski premorena od cjelodnevnog dojenja i slušanja plača moje malene...a tek od beskorisnih savjeta okoline,  Bože to je bio vrhunac..........Hvala na odgovoru...pozdrav svima..

Sad sigurno nije uspostavljena ponuda i potražnja s obzirom da izdajaš, a ti ne možeš znati koliko da izdojiš da bude bebi baš u kapljicu taman. Tako da ti sigurno proizvodiš više nego treba.

Ovo što kažeš, da ti je uvijek u dojkama ostajalo mlijeka i da se ponuda i potražnja "nikad" nisu regulisale. Taj proces kod nekog prođe neprimjetno kod nekog taje neki kraći period, kod nekog jako dugo. Bilo je potrebno vjerovati i sebi i bebi, i dati procesu vremena da se prirodno reguliše. Ja, na primjer, imam tzv hiperprodukciju, znači proizvodim puno. Kod mene je do 8 mjeseca bebinog života uvijek bilo mlijeka na izvoz. Dok sam isključivo dojila prvigh 6 mjeseci stalno sam pazila da slučano ne bih dobila zastoj ili upalu jer je svako pauziranje u dojenju, makar i sat vremena značilo prepunjavanje. Istinsku stabilizaciju, ono da su dojke fino mekana, sam primjetila tek kad je sin počeo ozbiljnije jesti krutu dohranu, tad negdje iza 8 mjeseca.

Kako se vi sad zapravo hranite. Kad ti izdajaš, kad daješ bebi da jede, kako daješ (u flašici ono predhodno izdojeno mlijeko ili izdojiš neposredno prije hranjenja), kako izdajaš?
Da li bi imala interesa pokušati bebu vratiti na dojku?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1568
23.8.2011 15:21:28   
mishkica
Ja mlijeko izdajam samo 3 puta na dan, ujutro, popodne i navece, uvijek izdojim oko 340-350 ml, ostavim u frizider u posude za mlijeko i podgrijavam ga u boci pod mlazom vode kada mi malena ogladni, obicno jede 6 puta dnevno, ali otkad su ove vrucine, jede dosta manje kolicinski, ali opet mislim da ona zna najbolje koliko joj je dovoljno....:)ja nju stavim prvo na dojku i ona hoce da doji, ali dosta je lijena i sporo joj ide, mislim da nikad ne pojede dovoljno, a i sad sam se navikla da znam koliko je pojela, pa kad doji uvijek mislim da nije dovoljno pojela, jer nikad sama ne pusti dojku, vec se igra i cucla bradavice, zbog cega sam imala strasnih problema, ali sad su ocvrsnule pa mogu i dojiti bez problema, uglavnom pokusavam ja nju i vratiti na dojenje, ali uvijek imam izdojenog mlijeka za "svaki slucaj":))))

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1569
24.8.2011 21:11:54   
Super Beba

Ja mlijeko izdajam samo 3 puta na dan, ujutro, popodne i navece, uvijek izdojim oko 340-350 ml....

draga miškice, svaka tebi čast na toj količini :)) Ja prezadovoljna kad izdojim 40 ml hehe...a i za to se "napatim" :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1570
27.8.2011 9:15:13   
mishkica
Ma to izdajanje sam pravo ustosila, ne treba mi vise od 15 minuta po dojci...ali sad malo i dojimo, malo i izdajam i tako nam ide dobro...moja beba je prava ljencuga, bilo sika bilo boca njoj treba pola sata da ona to isceifi, hehehehe, a tako malo jede, kad predje 100 ml ja presretna, a mlijeka u mene ko u prici, taman da sam jos jedno rodila, bilo bi taman:)))

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1571
28.8.2011 17:50:19   
zumbulcica
Pozdrav svima.Imam problem,nadam se da ce mi neko pomoci.
Moja bebica ima 7 dana.Porodila sam se C.rezom i bebicu su mi u bolnici poceli hraniti vjestackom hranom zato sto ja prvih dana nisam imala mlijeka.Kada je konacno pocelo da curi, bebi je bila nezadovoljna,gladna...sestre su je vodile na dohranu.Dosli smo konacno kuci,meni se hvala Bogu mlijeko pocelo fino proizvoditi,rane na bradavicama zacjeljuju,bebu dojim kad god to zatrazi---ali problem je sto ona stalno traziuser posted image ,nakon podoja ona odmah pone gristi svoje rucuce,sipercic...sve sto joj se naje pred ustimauser posted image , tako je gladna.Nece da spava...svima jasno da je gladna...tako mi kupimo ,,hapicu,, srce mi je puklu gledajuci je tako gladnu.Kad joj damo aptamil,zaspi iste sekundeuser posted image a od mog mlijeka nonstop gladna.Ima jednu,eventualno dvije stolice tokom dana.

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1572
29.8.2011 0:19:15   
Lejla Ka
Tvoja beba nije gladna!

Sve ovo što opisuješ nisu nikakvi simptomi da je beba gladna.

Normalno je da novorođenče stalno želi da sisa i to mu treba omogućiti.

Tvoja beba spava nakon formule zato što je jako teško probavlja i zato što sva cirkulacija i energija se koncentrišu na probavljanje obroka pa beba pada u san. To nije ništa pozitivno.

Ti si imala mlijeka od samog početka, to kad mlijeko počne da curi je vrijeme kad ono najvažnije mlijeko koje beba treba da dobije, kolostrum prelazi u zrelo mlijeko koje se proizvodi u velikim količinama.

Doji svoju bebu. Pomozi joj tako što ćeš je nuditi dojku i kad je ne traži, dozvoli joj da sisa makar i cijeli dan. Flašica je neprijatelj tehnike dojenja, a formula tvojoj prizvodnji. Bebi je na flašicu lakše, a fomula joj se toliko "uvali" u želudac da tvoj organizam misli da beba ne šeli jesti i smanjuje proizvodnju mlijeka.

Jedna do dvije stolice su normalne za bebu koja dobija formulu. Da je dojiš bez dodavanja imala bi ih više.

Opet ti ponavljam, beba nije gladna. Najbolje rješenje je da je što više dojiš!

Da je gladna ne bi kakila nikako, i ne bi piškila.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 1573
1.9.2011 9:34:34   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Tvoja beba nije gladna!

Sve ovo što opisuješ nisu nikakvi simptomi da je beba gladna.

Normalno je da novorođenče stalno želi da sisa i to mu treba omogućiti.

Tvoja beba spava nakon formule zato što je jako teško probavlja i zato što sva cirkulacija i energija se koncentrišu na probavljanje obroka pa beba pada u san. To nije ništa pozitivno.

Ti si imala mlijeka od samog početka, to kad mlijeko počne da curi je vrijeme kad ono najvažnije mlijeko koje beba treba da dobije, kolostrum prelazi u zrelo mlijeko koje se proizvodi u velikim količinama.

Doji svoju bebu. Pomozi joj tako što ćeš je nuditi dojku i kad je ne traži, dozvoli joj da sisa makar i cijeli dan. Flašica je neprijatelj tehnike dojenja, a formula tvojoj prizvodnji. Bebi je na flašicu lakše, a fomula joj se toliko "uvali" u želudac da tvoj organizam misli da beba ne šeli jesti i smanjuje proizvodnju mlijeka.

Jedna do dvije stolice su normalne za bebu koja dobija formulu. Da je dojiš bez dodavanja imala bi ih više.

Opet ti ponavljam, beba nije gladna. Najbolje rješenje je da je što više dojiš!

Da je gladna ne bi kakila nikako, i ne bi piškila.

Hvala puno Lejla Kauser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1574
3.9.2011 1:54:15   
treciputmama
evo i mene, nadam se da ce mi neko pomoci sa mojim problemom.....
imam djevojcicu kojoj je 50 dana...sedmi dan smo zbog zutila zaglavile u bolnici, tamo sam je pocela dojiti ali s obzirom da se slabo budila, morala sam da izdajam i dajem joj na flasicu...dva dana smo bile na fenobarbitonskoj terapiji pa za to vrijeme nije pila moje mlijeko...u bolnici smo ostale deset dana...tek zadnja 4 dana je pocela dobijat na tezini, kada smo izasle pokusavala sam da je dojim...mada bi se sve na kraju svodilo da izdajam i dajem na flasicu, tako da je za 4 dana dobila 340 gr..sto je i previse....poslije mi se cinilo da je pocela da fino doji..cak nam nije trebala ni silikonska bradavica, jer imam problem sa uvucenim dojkama...pogotovo sa lijevom...helem, sljedeci pregled je za 15 dana dobila 300 gr.....puno manje, al jos u normali, mada sam tada vec primjetila da moja bebica podje fino da doji i kad mlijeko "nadodje" , umjesto da krene dojiti, ona podje da vristi, kao da je nesto boli, nekada se grci, pa kad ispusti vjetar malo se smiri, mada u zadnje vrijeme bas vristi kao da je nesto jako boli...ne mogu je smirit..pa tako da popije samo prvo-rijetko mlijeko a do gustog ne moze od placa...danas sam zatrazila da mi je izvagaju, mada smo prosle sedmice bile na pregledu...za sedam dana je dobila samo 100 gr..sto je ispod normale... ja nisam na njoj primjetila da ne dobija na tezini, ona izgleda buckasto i fino,samo sam primjetila da ne doji kako bi trebala...ovo mi je treca bebica, sa prve dvije sam imala problem dok ne "uhvate" bradavicu, onda postane sve ok.( prvu djevojcicu sam dojila 15 mjeseci, a sina 11, zbog povratka na posao)..a ona je veoma brzo uhvatila ali kako je pozutila sve se poremetilo...nocu fino spava...budi se 1-2 puta...a tokom dana , ne svaki dan, zna biti nervozna...cesto se budi i place i kad doji sad svaki put napravi pomenuti "belaj"...
sto se tice izdajanja, to radim rucno...imam sve moguce pumpice ali ni najednu ne mogu "izmusti" vise od 30 ml. a rucno iz jedne dojke u prosjeku oko 100 ml., imam dovoljno mlijeka ali sta cu kad nece da doji...danas kad sam se vratila uvela sam novi rezim...ponudim joj prvo dojku a zatim ostalo izdojim i dam joj na flasicu...
rodjena je sa 3.270, trinaesti dan je imala 3.120, a danas 4.220...znaci da je za 37 dana dobila 1,80kg. mada u zadnjih dana puno manje vec s pocetka...zanima me sta bi mogao biti uzrok "napada" placa...pomagajte.................zao mi je sto pored dovoljno mlijeka ona ne doji....

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

malokrvnost u trudnoci
skorpi

u 37 nedelji sam trudnoce vadila sam nalaze i pokazalo se da sam malokrvna sutra idem odnjeti doktorici nalaze a interesuje me cim osim cvekle i spinata da popravim krvnu sliku prirodnim putem

džigerica (57%)

pilece meso (3%)

paradaiz (2%)

nesto drugo (38%)

Broj svih glasova: 93

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *