Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 2.9.2011 14:24:40
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
šta šta je dobro si ti to rekla
ma nemam ja pojma samo sam cula o njemu znam sjecam se dok sam mala bila jednom sam opsovala titu na to mi jedan ciko rekao ej mala ne psuj titu dodje milicija i odevst te u zatvor ja se prepala pobjegla kuci plakala i kazem mami ciko mi reko da ce me milicija zatvoriti Ona se samo nasmijala i rekla da vise ne smijem psovati nista pa reko nisam nista opsovala sam orekla ebote tito sto bas nesmijem kaze nesmijes . Dobro reko etoga se dobro secam
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 2.9.2011 14:24:48
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ma ko je pametan pametan je, Tito je zaista bio pametan čovjek, lijepo je on to sve zamislio i one udarnike pisale mu se pjesmice, veličao NOR, slavio se njegov rodjendan i dijelile velike lopate udarnicima bilo je tu i lijepih stvari: zdravtsveno npr a ja ga i sad imam a i ne znam nekog ko ga nema, izuzev ovih lijenih koji se redovno ne javljaju na posao.... ja ipak mislim da je jako bitno pravo na reći i iznijeti svoje mišljenje, ja bi u Titinoj državi stradala tu si mogao da misliš al ne i da pričaš E zamisli sada da trčimo ko lude Fate sa štafetom jer je Komšiću npr rođendan ? Jer možemo reći da je i Komšić bio branitelj i jedan od stvoritelja naše nam BiH
veselice ima mnogo svijeta bez socijalnog/zdravstvenog osiguranja, ti kao i ja gledas svoju uzu okolinu sta je u sa oko tebe i to je to a sta je sa provinicijom.
tugo moja....
moji roditelji kazu (moj tata) kaze da je u titovo doba mnogo toga bilo bolje,kriza se drugacije rjesavala, bio je srednji stalez (vecina ljudi je pripadala). ne znam da li se vi sjecate onih bonova kad su bile nestasice, pa se moglo "kupiti" samo 1 l ulja po osobi i sl.
ali naravno svaki sistem ima i svoje lose strane, ali eto sada je sve transparetno i o svemu se prica pa su ljudi ogorceni zbog toga.
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 2.9.2011 14:25:53
snijeg
Voljela bih i ja da dođe Tito, pa da ove što blate politiku, obrazovanje, zdravstvo, kulturu, religiju, državu, društvo..... zašute! Da prestanu misliti svojim glavama jer previše misle
Ipak ja sam pionir, ne svojim izborom - bilo nametnuto i niko me nije pitao, a sad brate izaberi hoćeš ili nećeš. Meni je ovo drugo malo veća demokratije, a nisam tip diktatura, vojničkih režima, neupitne poslušnosti niti provjerljive podobnosti. Sem toga, za Titina vakta živjela par godina sa pelenama na guzici i pojma nemam kako mi je bilo, a roditelji se borili za život isto kao i sada.
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 2.9.2011 14:27:07
ananas_ze
da se imalo ko je radio
pa su radnici jedva sastavljali kraj s krajem pa je moj otac otisao van jugoslavije raditi kako bi svojoj djeci mogao obezbjediti normalan zivot.
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 2.9.2011 14:28:30
Galicia
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Ja želim da moje dijete ima što manje predmeta u školi, ali da su oni kvalitetni, i da mu pomažu u životu dalje. Po meni je mjesto vjeri/religiji u mektebu, a u škola treba da osposobi "radnog" čovjeka.
Sloboda izbora u našem slučaju - vjera vs. novi predmet, se ni po čemu ne svrstava u demokratski način izbora. Ovo je nametnuti izbor, da bi se ublažila frtutma oko vjerskog odgoja u školama.
Hoću Titu nazad.
Potpis ko kuca. Po svemu sto citam, vidim samo da za mene i moju djecu tu mjesta nema. Ne slazem se ni sa vjeronaukom ni sa nekom lijevom etikom. Umjesto da se djeca profesionalno i akademski unaprijedjuju, oni se samo razdvajaju i politiciziraju. Zalosno.
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 2.9.2011 14:32:37
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: ananas_ze
da se imalo ko je radio
pa su radnici jedva sastavljali kraj s krajem pa je moj otac otisao van jugoslavije raditi kako bi svojoj djeci mogao obezbjediti normalan zivot.
I moj je radio vani, ali je imao mogućnost izbora. A danas ... umjesto da se bavimo obrazovanjem mi sebi dopuštamo da se drugi bave našom intimom - vjerom.
A da je onaj vakat sada bi radnici radili, a ne bi mahalali okolo po RR-u P.S:Ja sam na godišnjem
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 2.9.2011 14:56:34
taurus
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: ananas_ze
da se imalo ko je radio
I moj je radio vani, ali je imao mogućnost izbora. A danas ... umjesto da se bavimo obrazovanjem mi sebi dopuštamo da se drugi bave našom intimom - vjerom.
A da je onaj vakat sada bi radnici radili, a ne bi mahalali okolo po RR-u P.S:Ja sam na godišnjem