|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr. Balić - Tuzla
22.7.2011 11:40:44   
@malena@
hvala AAvalon
kod mene je inace menzes nes sad kasni sad dodje prije pa mozda i to utice na postupak.a i traje mi po 7 dana.da li kad se primolut pije bude obilnije.
Moze li mi neko objasniti sta je ANTI MILEROV HORMON taj nalaz nisam vadila a vidim da ga spominju ovdje.

< Poruku je uredio @malena@ -- 22.7.2011 11:44:32 >

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1101
22.7.2011 15:24:43   
AAvalon
malena, ja sam primolut pila jer sam imala neko krvarenje u pola ciklusa koje je trajalo 10-15 dana, pa se doktorica bojala nB infekcije... ispila 10 dana primoluta, i dobila poslije 3 dana normalan menzes. nakon toga se sve samo izregulisalo... a inace sam imala redovne cikluse, ali su i meni trajali po 2-3 dana obilnije i onda jos 4-5 dana ono ko brljanje...

a anti milerov hormon se vadi da se odredi funkcija jajnika, zaliha JS, eventualno PCOS i sl. ako si dobra sa engleskim, samo progooglaj anti-Mullerian hormone, nema sta nema o tome...

u svakom slucaju, nema tugovanja, navijam za tebe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1102
23.7.2011 11:32:42   
SamricaM
Drage moje,
hvala vam od srca na ovim savjetima...puno znači.
Nismo još odlučili kod koga ćemo raditi,ali mislim da će na kraju ipak biti dr Balić(o njima sam čula samo pozitivno).
Koliko traju pripreme,kako ste podnosile te injekcije i koliko sve to košta?

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1103
23.7.2011 12:42:32   
mala75
nakon što prikupiš nalaze briseve, hormone, AIDS, HIV onda ideš na kontracepciju 1 ili 2 mjeseca, onda ti ide decapeptil injekcije kojih sam ja primila 26 a jedno vrijeme uporedo s njima idu injekcije menopura ja sam primala 3 dnevno 12 dana, potom primiš pregnil ja sam 2 komada dobila to ti je za završno sazrijevanje jajnih stanica kroz dva dana punkcija a onda opet kroz 2 do 5 dana transfer. ja sam sa terapijom počela 28 februara a transfer imala 1.4. što se cijene tiče to ti zavisi od terapije koja je mene koštala oko 1800KM sam postupak košta 4000KM znači sve oko 6000Km ukupno. injekcije nemoj kupovati kod nas jer je puno skuplje, ja sam kupovala u Loznici. sretno

(odgovor članu SamricaM)
Neposredna veza do poruke: 1104
26.7.2011 11:14:50   
SamricaM
mala 75 hvala ti puno na odgovoru i pomoći. Čim se odlučimo kada i kako, sigurna sam da ću vam svima biti dosadna sa pitanjima .

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 1105
26.7.2011 14:13:27   
schazika
Ćao cure,
Priprema li se koja za septembar? Znate li koliko košta menopur u Loznici i da li je slabijeg kvaliteta od onoga u Bg, da li se mora ranije telefonski naručiti, rade li subotom i gdje ste nabavljale decapeptile?
Poz

(odgovor članu SamricaM)
Neposredna veza do poruke: 1106
27.7.2011 22:21:50   
cooki
ćao schazika ja sam prošle sedmice išla u loznicu po terapiju menopur ti košta 20 eura po komadu a dekapeptil 5 eura mene je izašlo 30 menopura i 21 dekapeptil 712 eura a što se kvaliteta tiče ja sam dosad imala dobre rezultate što se tiče folikula,a moraš naručiti nečeka se dugo dva tri dana oni te nazovu kad dobiju rade i subotom od 08-18 a ostalim danima do 20h

(odgovor članu schazika)
Neposredna veza do poruke: 1107
27.7.2011 22:29:42   
cooki
cure dali je neka od vas nabavljala ovitrel ampule(štoperica)i gdje ja nemogu da nađem nigdje u tz nemaju ni u loznici dosad sam koristila pregnil pa se dok odlučio za promjenu

(odgovor članu cooki)
Neposredna veza do poruke: 1108
28.7.2011 20:56:35   
schazika
Hvala puno

(odgovor članu cooki)
Neposredna veza do poruke: 1109
1.8.2011 17:54:14   
Sara h
Ja sam u proslom postupku koristila menopur 33 komada po 22 Eur. Kupovala u Loznici. Sada se pripremam za postupak u septembru i koristit cu Merional koji je u Madjarskoj 6.50 Eur po komadu.
Isti lijek, ista generacija samo razlicit proizvodjac i ime. Obzirom da nemam puno vremena a i postupku sa bila u maju ici cu na jeftiniju varijantu. Konsult. sam dr. i kaze da se radi o istom lijeku.
Koliko sam skontaka proucav. intern. stvar  je u tome sto je u nekim zemljama odobren uvoz Menopura a u nekima Merional......
Merional cu nabaviti u okolini Harkanja, tamo nam zivi prijatelj i raspitao se u svojoj lokalnoj apoteci. Imaju ga i cijena je 6.50 Eur.

(odgovor članu schazika)
Neposredna veza do poruke: 1110
2.8.2011 14:00:15   
carissa
Iako sam relativno nova na forumu iščitavala sam vaše objave jer se i ja pripremam za ivf u septembru.Moram priznati da me zbunjuje sve u vezi sa nabavkom lijekova za postupak.Upućena sam da nabavim Decapeptyl i Menopur,pa sam kontaktirala apoteke u Zagrebu,Beogradu, Brčkom i Loznici.S obzirom da nigdje nema Decapeptyla nego Diferelin zvala sam ordinaciju i rečeno je da je to isti lijek samo drugi naziv.Bilo mi je logično upitati je li onda isti slučaj i sa Merionalom i Menopurom, jer bih i ja rado išla na jeftiniju verziju,ali mi je odgovoreno da nije.Ja ću nabaviti Menopur,ali moja zbunjenost ostaje jer iz vaših objava vidim da je nekima rečeno da se radi o istom lijeku.

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1111
2.8.2011 18:20:46   
Sara h
Carissa nabolje ti je da pitas doktora.
Moguce da u Srbiji i zemljama u okruzenju  nije dozvoljen uvoz Merionala. U proslom mom postupku bila je zenica iz Sarajeva koja je koristila Merional i reagovala odlicno. Takodje sam ovdje na forumu procitala iskustvo jedne pacij. koja je takodje u prvom postupku koristila Menopur a u drugom Merional i reagovala bolje nego prvi put.
Najbolje se konslut. sa doktorom. Nije sramota pitat.  Ja prvi put nisam pitala i zeznula se.

Ja cu Merional pa sta Bog da. Zaista ne vidim razlog zato bih bacila 3 puta vise para. Nije malo pogotovo sto sam se prije 2 mjeseca pravo istrosila.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1112
2.8.2011 19:06:24   
carissa
Sara h doktora sam i pitala,ali nisam insistirala da mi objasni u cemu je razlika,pa sam nakon toga narucila Menopur iako sam ranije iz objava drugih forumašica shvatila da je razlika u cijeni ogromna.Zelim ti puno srece i da se u septembru radujemo visokim betama.

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1113
3.8.2011 7:04:41   
AAvalon
cure, Merional i Menopur su isti po sastavu u smislu da imaju oba istu kolicinu aktivne tvari, ali je Menopur dosta procisceniji od ostalih, neaktivnih tvari, i zato je i skuplji... u evropi uglavnom i ne dozvoljavaju Merional zato jer smatraju da nije dovoljno prociscen,a praksa je za IVF da se koristi ono sto je bolje i cisce radi velike kolicine lijeka koji se primi i nuspojava.

s druge strane, ja sam primala i jedan i drugi, i imala sam bolji odgovor na Merional user posted image tako da ako doktor insistira da koritite Menopur, onda ga i koristite, ako vam ljekar kaze da je svejedno, onda bez imalo bojazni uzmite Merional, meni i nekim drugim forumasicama se pokazao sasvim OK.

u svakom slucaju sretno u septembru svima, navijamo za male user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu carissa)
Neposredna veza do poruke: 1114
4.8.2011 17:23:28   
@malena@
curke moje mozda ste citale gore prije da sam imala problem sa menzesom posle postupka nije mi dosao kt mi je rekla da popijem primolut nor 5 dana i tako sam i uradila i nakon tri dana mi se pojavi krvarenje i mislila sam to je to i od drugog dana sam trebala pocet sa kontracepcijom jer planiram napostupak u septembru ali meni je taj drugi dan kad sam pocela pit tabletice vise se nije ni pojavilo krvarenje nikako i sad ih pijem i nez sta da radim doktori su na godisnjem.radila sam davno test bio je negativan sad da li je tacan posto je bio nekakav obicna trakica nije bilo drugog.nez sta mi je sta vi mislite da li je imao neko slicno iskustvo.
MOLIM VAS ODGOVORITE AKO MOZETE MI STA POMOC

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1115
4.8.2011 18:02:18   
@malena@
curke moje mozda ste citale gore prije da sam imala problem sa menzesom posle postupka nije mi dosao kako treba doktorica mi je rekla da popijem primolit nor 5 dana i tako sam i uradila i nakon tri dana mi se pojavi krvarenje i mislila sam to je to i od drugog dana sam trebala pocet sa kontracepcijom jer planiram na postupak u septembru ali meni je taj drugi dan kad sam pocela pit tabletice prestalo i vise se nije ni pojavilo krvarenje nikako i sad ih pijem i nez sta da radim doktori su na godisnjem.radila sam davno test bio je negativan sad da li je tacan posto je bio nekakav obicna trakica nije bilo drugog.nez sta mi je sta vi mislite da li je imao neko slicno iskustvo.
MOLIM VAS ODGOVORITE AKO MOZETE MI STA POMOC

u onom prethodnom tekstu imam par gresaka pa sam ponovo napisala evo da skontate o cemu je rijec .

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1116
5.8.2011 17:23:24   
Sara h
I meni je kotracepc. skratila menz. na jedan dan. Inace su mi bile redovne i traju nekih 4-5 dana i nikada nisam koristila kontrac.tabl.
Mozda je to ok a mozda si trebala sacekati da dobijes 1-2 ciklusa da legne  sve na svoje mjesto, ali dr. najbolje znaju. Sigurno bi ti rekli da moras sacekati ...... ali ako si imala vec probleme....ne znam sta bih ti rekla.  Ako sumnjas na trudnocu izvadi betu....ako si o tom testu mislila.....

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1117
5.8.2011 17:35:18   
Sara h
Zaboravih naglasiti da je to bilo u majskom postupku kada sam pocela piti kotranc.i kada sam prestala dobila sam tek sedmi dan i to onaj kada sam isla na prvi UZ. Trajao mi je svega 1 dan. Poslije postupka, neuspjelog, dobila sam kada sam i trabala 16 juna, pa 14.jula i imala normalno 4-5 dana. E  sta ce biti sad pitam se. Jer sam pila do 2.avg. pa ponovo trebam poceti 9. avg. a pitanje je sta ako dobijem 7 dan. kao u proslom postupku  a trebam poceti piti taj dan kontrac.  Da li je to ok ili nije vidjet cu sledece sedmice.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1118
5.8.2011 18:23:51   
schazika
Draga Saro,
Prilično komplikovano to s tvojim menzesima. Ja imam isto neredovne, pa sam ispila utrogestan 10 dana, a onda je došao menzes. Mislim da je to kod tebe bila menstruacija (ukoliko nisi trudna :)), bitno je da prokrvariš, barem jedan dan, to se onda broji kao menzes,jer poslije uzimanja progesterona mora doći menstruacija. idi izvadi betu i ako je negativna pij slobodno kontacepciju dalje.Sretno nam u septembru user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 1119
5.8.2011 18:25:59   
schazika
pardon ovo gore nije za saru, za malenu
poz

(odgovor članu schazika)
Neposredna veza do poruke: 1120
5.8.2011 19:30:18   
@malena@
schazika ma sad su mi se nesto poremetili ti menzesi imala sam prije uredne pa me nesto strah mada imam 25 god bojim se ranog klimaksa pole ovoliko postupaka.bila sam danas kod dokt imam malu cistu na desnom jajniku nez da li ce mi ona sad stvarat problem za postupak u septembru.sta me sve nece snac samo neda mi mira.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1121
5.8.2011 20:55:46   
schazika
ma kakav klimaks, znaš li ti koliko miliona jajnih ćelija ima, ne sikiraj se, sve će se to srediti, može od ciste da se poremeti menzes, a da li će to stvarati problem za postupak ne znam, ja sam ti laik u tome i početnik i sve mi je novo, u utorak idem po terapiju akobogda, pa ću onda sve na forumu peglati šta je ovo, šta ono, kako se boca, gdje, koliko ........ user posted image user posted image
poz

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1122
5.8.2011 21:40:18   
@malena@
ma samo peglaj pitaj sta god da te zanima ja imam velikog iskustva sto se tice ovog 4 postupka i sad peti pripremam sa smrzlicima.samo imaj snage i volje i idemo sve zajedno do cilja ako bog da.user posted image user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1123
8.8.2011 12:44:39   
regi
IZVORNA PORUKA: carissa

...Bilo mi je logično upitati je li onda isti slučaj i sa Merionalom i Menopurom, jer bih i ja rado išla na jeftiniju verziju,ali mi je odgovoreno da nije.Ja ću nabaviti Menopur,ali moja zbunjenost ostaje jer iz vaših objava vidim da je nekima rečeno da se radi o istom lijeku.

ako se dobro sjecam,amlena 27 RR je ostala trudna nakon stimulacije Merionalom.
meni su u Ceskoj rekli (a cula sam da su cure pitale dr Vlaisavljevica u Mb-u i dobile isti odgovor) da su menopur i merional isti po sastavu,razlicit proizvodac i ,cini mise,da su ,pored ostalog,kao razlog troduplo vece cijene menopura naveli i to sto menopur ide na neke dodatne pretrage,merional ne...
ja kad bih isla u postupka,a savjetovali mi menopur(dakle,ne gonal) ,ja bih iz istih stopa pitala za merional.

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu carissa)
Neposredna veza do poruke: 1124
9.8.2011 8:50:55   
Cenzura
Ćao cure, da li neka zna da li Balići rade nalaze mikroplazme i ureoplazme i koliko to košta?jer kod nas u DZ doktor mi kaže da to ne može mi uraditi, jer u UKC Tuzla ne mogu uraditi te analize, kao nemaju reagense za te nalaze.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

djevojacko vece:)
gvendolina

sta uzeti prijateljci za djevojacko,nesto zanimljivo i mastovito

sexy rublje (60%)

sexy pomagalo:) (11%)

kecelju (4%)

oklagiju (7%)

drugo (18%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *