|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
20.6.2011 8:19:14   
vila_7
ma nista samo ti polako,ili ako si bas nestrpljiva otidji vaditi BETU-ne znam od kad to mozesuser posted image . Sretno i da ugledas lijepe user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu izgubljeni anđeo)
Neposredna veza do poruke: 2101
20.6.2011 15:22:32   
izgubljeni anđeo
Hvala, nadam se da ću ubrzo da vam javim lijepe vijesti...user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2102
7.7.2011 10:54:42   
DOR@
molila bih vas ako neko ima iskustvo s kiretažom da ga podijeli samnom, imam za sutra zakazan zahvat i ne znam šta me ceka, moj dr. mi je jucer dijagnosticirao anembrionalnu trudnocu, nakon cega sam odmah otišla na jezero po drugo mišljenje i gore su potvrdili isto. ujutro imam taj zahvat. strašno me je strah jer neke moje prijateljice su imale strašno bolno iskustvo, inace je upitanju 7 sedmica trudnoce.
hvala unaprijed

(odgovor članu izgubljeni anđeo)
Neposredna veza do poruke: 2103
7.7.2011 10:56:39   
vila_7
DORA zao mi je i mrzim kad vidim da je tema opet aktivna! user posted image

Moje iskustvo je da inzistiras na anesteziji-bar lokalnoj! Ja nisam imala nikakvu i ne bih pozelila nikom,a ti imas potpuno pravo traziti anesteziju-lokalnu.

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2104
7.7.2011 10:59:18   
DOR@
hvala HELENA, svaka informacija mi je dobro došla

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2105
7.7.2011 10:59:53   
vila_7
ako te jos nesto zanima samo pitaj il iposalji mi na PP ako neces da je javno

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2106
7.7.2011 11:02:34   
DOR@
ma može i ovdje, pogotovo ako ce nekome kasnije pomoci. najviše me interesuje koliko dugo traje zahvat, koliko traje oporavak, nakon koliko vremena se javlja menstracija, koliko treba cekati do ponovnog zaceca?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2107
7.7.2011 11:13:55   
animagical
zavisi da li ce biti radjena u opstoj ili lokalnoj anesteziji? sa lokalnom nemam iskustva, ali s opstom anestezijom sam zahvat traje kazu oko 15-20 minuta, onda te probude, malo odlezis, ja sam samo 15-ak minuta, pomognu ti ustati, daju recept za antibiotike koji se uzimaju mislim 7 dana, ne krvari se previse, pomalo, ali zna dosta dugo trajati...nije neki strasan bol, ja sam kuci odmah sjedila normalno...poslije treba koji mjesec (bar meni) da se ciklusi stabilizuju, a preporucenu pauzu ce ti reci, zavisi od osobe do osobe...posto su meni npr nalazi pokazali zbog cega je doslo do spontanog, morali smo cekati pola godine s novim pokusajima. ako mozes ikako prisustiti preporucujem ti da odes ipak privatno, poliklinika Bosanes ili bilo gdje drugo gdje imas opstu anesteziju...cula sam neka iskustva s lokalnom, ne bas ohrabrujuca, ne bih da te plasim. zao mi je, drzi se....i javi kad mognes.

(odgovor članu DOR@)
Neposredna veza do poruke: 2108
7.7.2011 11:25:21   
disaaa
DOR zao mi je sto ti se to desilo...ne znam kod koga si na Jezeru koji dr. a kao sto ti je animagical rekla insistiraj na anesteziji,,jer oni i nisu bas poletni kad spomenes anesteziju,,,a traje ti oko 20min sve,,,a mengu ako si imala do sad redovnu moze da ti dodje opet ka i prije na vrijeme,,ne mora da znaci da ce ti se nesto poremetiti,,,ponovna trudnoca obicno kazu nakon 3 mjeseca,,,osim ako ima nesto sto moze da sprijeci neddaj Boze,,neke upale,,bakterije itd...jesul ti sta dali radi infekcije do kiretaze???sretno

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2109
7.7.2011 12:26:54   
vila_7
DORA evo ovako je kod mene bilo:

Postupak trajao (bez anestezije,al i sa lokalnom je mislim isti) - tacno 10 min. Poslije sam ostala 1 dan u bolnici (neki idu odmah kuci) , dali mi samo 1 Ergometrin -to je za stezanje maternice i reguliranje krvarenja, i rekli da ukoliko budem vise krvarila nego kao kad imam da ga pocnem i kod kuce piti 5-6 dana (ja nisam jer stvarno nisam puno krvarila). Samo me je jos taj dan u bolnici stomak malo bolio - ostalo nista-kao da nista nije ni bilo.
Ja bila na bolovanju 7 dana - al vise zbog psihickog stanja.
Ciklus naredni mi dosao malo kasnije - doduse rekli su mi da brojim od dana kiretaze, pa mislim da je dosao negdje oko 35-tog dana,al odmah se stabilizirao. Posto su pretpostavili da nije bilo nekog razloga za spontani, ginekolog mi je poslije mjesec dana i meni i MM-u propisao onaj antibiotik sto e samo 1 popije-kao eto za svaki slucaj,i rekao za 3 mjeseca mogu opet. S tim da sam ja ipak sacekala 5 mjeseci, pa krenuli u nove pobjede-doduse to se oduzilo i na citavu godinu i pol,al eto, nisam htjela pokusavati prije.
Vecina ih kaze da samo pratis tijelo i um i znat ces jesu li spremni za novi pokusaj.

Žao mi je što si ovo morala proći,ali želim ti da se sljedeći put javiš sa nekim ljepšim vijestima!  user posted image

< Poruku je uredio helena_7 -- 7.7.2011 12:29:53 >

(odgovor članu disaaa)
Neposredna veza do poruke: 2110
7.7.2011 13:17:09   
DOR@
hvala vam puno što ste svoja iskustva podijelile samnom, ovo je bio ogroman šok za nas, pogotovo jer sam sina, 2 god., rodila bez problema a i trudnoca je bila relativno uredna. ni u snu nisam pomislila na ovakav ishod, ali.....
što se tice bakterija, gljivica i sl. nalazi su do sad bili uredni, pa vjerovatno nece biti problema.
zahvat je sutra oko 8 na jezeru kod dr. bašica, tako su mi rekli na klinici s obzirom da je on ujutro prva smjena.
ni o njemu ne znam ništa, mada sam evo gledala na drugim temama neki ga hvale neki kude, ali idem u redovnu proceduru, ne da mi se cekati, da sam mogla danas bih to riješila, ova neizvijesnost je najgora i ovo cekanje.....a i strah me da ne pocnem krvariti prije zahvata, jer kako mi je gin. rekao u ovim slucajevima samo je pitanje vremena, te da samo krvarenje dodatno iscrpi, zbog ceka se kiretaža teže podnosi.
hvala vam na svemu, najviše na podršci, nadam se da ce sve proci u najboljem redu
puno pozdrava

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2111
2.8.2011 7:47:04   
dajana28
ev jos jedne clanice. nadam se da sam ok napisala . pozz svim. da kazem odmah da sam pre 4 dana imala drugi sponatni u 2 mjesecu trudnoce. prvi sam imala prosle godine krajem 8 mjeseca kad sam bila u 4 mjesecu trudnoce, dr.veli nervoza,stres itd. valjda je posao uticao , svada koje sam imala sa muzem,tada deckom. i sve to. no kad sam saznala u 6 mj. da sam trudna ponovo odmah sam otisla na bolovanje, nisam ni htjla ni jedan dan vise da radim. u petak sam otisla na kotrolu i kad mi je dr. dala uputnicu za bolnicu i rekla da bebino srce ne kuca, ne znam.. ni sama ne znam kako sam izasla iz ordinacije, pozvala muza na tel.i sa sestrom izasla van da njega sacekamo da idemo za bolnicu. gore opet pregled, prica , kako sam mlada,kako mozemo imat djece ponovo,itd. a onda sto gdje mi je izvrsena kiretaza. ne mogu da opisem bol koji sam dozivjela,iako sam primila anesteziju, valjda nije djelovala, a t u je i ona psihicka bol. poslje 3 sata pustena sam kuci jer nisam krvarila puno, kod kuce svi oko mene. i hvala im. muz uzeo bolovanje da bude uz mene, no nije to to. izgubili smo ono najvrednije , ono sto smo cekali 7 mj, nije mi do izlaska , ne znam kako pocet raditi , tj kad budu na pposlu pitali kako sta . ne znam hocul moci da odgovorim a da ne zaplacem. user posted image user posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 2112
2.8.2011 7:59:10   
vila_7
dajana user posted image , stvarno mi je zao sto se opet ponovilo. Jesu li ti savjetovali kakve dodatne pregleda sad nakon drugog,mozda ima neki razlog koji se lako moze rijesiti pa da sljedecu trudnocu aBd uspjesno izneses?
A za plakanj,samo se ti isplaci koliko god ti treba i odboluj. Ja sam se suzdrzavala budala 2 mjeseca a onda kad sam otcepila,nisam prestala narednih pola godine! Zato "na vrijeme" odboluj i nista ne zadrzavaj, uradi neke dodatne pretrage da vidis ima li kakv razlog, i kad psihicki se osjetis stabilnom, odlucite se opet za bebacu! user posted image

(odgovor članu dajana28)
Neposredna veza do poruke: 2113
2.8.2011 18:38:20   
saksija
pozdrav svima, vec dugo citam postove ali se nisam javljala. na zalost i ja sam jedna od onih koje su izgubile bebu. meni se to desilo u 8-oj sedmici. bice da se nisam isplakala na vrijeme, trudila sam se da budem jaka i prihvatila da tako mora biti. citala sam kako su zene depresivne i kako jako tesko podnose tu vrstu gubitka i cudila se samoj sebi kao "odakle meni tolika snaga", kad ono jest malo sutra. polako me sve popusta. proslo je mjesec dana od tada a ja sam cini mi se gora nego onaj dan kada mi je receno da srce ne kuca. htjela sam samo da vas pozdravim i da svima zazelim da sto prije dobiju djecicu i da im se nikada ne desi nesto slicno.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2114
2.8.2011 21:53:23   
klemzi
Dajana28 i Saksija, dobrodošle na forum. Žao mi je što je prvo javljanje na ovoj temi, ali biće bolje, dočekat ćemo i mi svoje bebice user posted image Ne dajte se cure drage!

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu saksija)
Neposredna veza do poruke: 2115
3.8.2011 0:05:12   
saksija
hvala klemzi. hocemo akoBogda!

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 2116
3.8.2011 21:52:17   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: dajana28

pitanje koje postavljam vec dva puta dr.a cujem razlicite odgovore. jeste kad ponovo da ja i moj muz radimo na djetetu. jedan rekao da sacekamo 6 mjeseci, sto sam i prvi put ucinila, a dr. rece mjesec dana poslje sponatnog drugog. lpa drugarice recite mi sta ste i koliko vi cekale....vremenski period.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu saksija)
Neposredna veza do poruke: 2117
3.8.2011 23:49:24   
klemzi
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

IZVORNA PORUKA: dajana28

pitanje koje postavljam vec dva puta dr.a cujem razlicite odgovore. jeste kad ponovo da ja i moj muz radimo na djetetu. jedan rekao da sacekamo 6 mjeseci, sto sam i prvi put ucinila, a dr. rece mjesec dana poslje sponatnog drugog. lpa drugarice recite mi sta ste i koliko vi cekale....vremenski period.

Ja evo čekam da prođe 6 mjeseci, sve zavisi koji je uzrok spontanom, kod mene je malo specifično, pa je dr predložio 6 mjeseci. Ne znam, ako si ti spremna, možda da pokušaš i prije isteka ovih 6 mjeseci. Sretno u svakom slučaju user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2118
4.8.2011 7:55:38   
dajana28
hvala klemzi na rijecima-. pozzz

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 2119
4.8.2011 12:17:26   
saksija
kako sam ja shvatila, poslije spontanog (u smislu da sve samo ode) - jedan mjesec, poslije kiretaze 3-6 mjeseci. ja sam imala missed. ab. u 8 sedmici, popila sam neke tablete da bi prirodnim putem izaslo. mogla sam da biram izmedju ciscenja i tableta, ipak sam se odlucila za ovo drugo. jos jedan od razloga je bio i taj sto mi je dr. rekla da bukvalno od iduce menst. mogu pokusati ponovo. evo meni je prva prosla (dosla nakon tacno 30. dana) pa se sad borim sa candidom (to sam sama sebi dijagnosticirala ali nema sta drugo biti jer sam se nakljukala antibioticima), i onda: svi na napad jedan je Hase :)

(odgovor članu dajana28)
Neposredna veza do poruke: 2120
4.8.2011 12:31:52   
vila_7
user posted image user posted image user posted image   ma samo ti u napad ako ti je dr. rekla. S tim da mislim da bi trebala pricekati i mjesec dana poslije antibiotika. (tako je meni dr.rekao kad nam je dao po 1 antibiotik-da sacekamo da se i od njega organizam ocisti user posted image

(odgovor članu saksija)
Neposredna veza do poruke: 2121
4.8.2011 12:52:09   
saksija
taman tako nekako i ja planiram, antibiotike prestala piti 9.7. a od 8.8. planiram urinokulturu raditi, cisto da vidim ima li kakvih baja, mada su ja mislim antibiotici ubili i bajine baje :) (xciklav od 1000mg dvije kutije buaaa), ali eto za svaki slucaj da mogu rahat u napad :) tako da je pocetak septembra aBd MOJ :) (pod uslovom da mi se ovulacija nije poremetila - a nadam se da nije). a inace sam iz prve zatrudnila-bukvalno i strefi me missed. ab, a sad ne znam je li me vise strah da necu moci zatrudniti ili da ce mi se opet isto desiti

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2122
4.8.2011 13:01:21   
vila_7
saksija,jednom ste uspjeli,aBd opet ces - ne mora biti iz prve al nemoj da te strah da neces nikako ili da ce opet isto se desiti-rijetko se desava opet ako je sve OK.
Nego ti daj i muzu da se registrira mislim da ce mu trebati podrska u septembru user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu saksija)
Neposredna veza do poruke: 2123
4.8.2011 13:04:10   
saksija
hahahhaha :))))

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2124
4.8.2011 20:42:58   
Zinna
Nažalost i moja prva trudnoća se završila spontanim pobačajem u ponedjeljak user posted image , 8 sedmica, Blighted ovum, sve je otišlo prirodno pa nisam morala na kiretažu, dr. mi je rekla da poslije sl. menstruacije mogu opet raditi na bebi, s tim da mi nije preporučila nikakve pretrage da uradim, niti mi je dala antibiotike da pijem, pa sam malo zabrinuta user posted image , mislila sam piti čaj od vrkute i macine trave i ne baš tako brzo u akciju..?
Da li neko možda ima neki savjet, strah me da se isto ne ponovi..?

(odgovor članu saksija)
Neposredna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *