Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Lijepa djevojcica je dobila i svoje prve nausnice... Ma samo joj vrti nausnice kad kod se sjetis. Ne sjecam se da smo Asji icim mazali uho, pogotovo ne njenom pljuvackom. Mozda mozes nekom kremom, ali mislim da ne moras, samo vrti jer se mogu stvarati krastice pa da ne zarasta.
Mozes joj ostaviti medicinke, a vala mozes i neke male halkice. Skines medicinke, ocistis alkoholom ili hidrogenom i stavis nove nausnice.
OT: gdje ste se sisale? Jeli joj smeta sisanje?
kontam da se sta ne iskomplicira kad zamjenim bolje da pricekam ... vidim svi su pisali ok omjesec da su nosli a nama rece 7 dana ove medicinske . ne moze valjda nista biti ako ih budem drzala 20ak dan ap aonda kad dodjemo stavim halkeili neke druge. imam svoje halke iz djetinjstav ( dedo mi je bio zlatar) nekoliko koje bas cuvam pa bi ih htjela dobro dezinficirati posto dugo stoje sta ja znam....
sisala je teta koja je cuva.
inace je ona sisa odavno svako dva mjeseca po malo vrhove .. stim da se sad bas osisala. malo je izgubila stpeljenje na kraju al uspijeli smo nekako :)
ja bi da sam na tvom mjestu ostavila ih i na moru, a tamo ce vjerovatno prije i zarasti ja sam sebi probusila usi oko nove godine i dugo je trebalo dok su dosle na svoje, skoro mjesec dana, cak se desno bilo i upalilo i u svemu tome me spasilo acidiborici rastvor, pa eto mozda nebi bilo lose da ga kupis u apotevi (jeftin je) i poneses i na more, a sa njim mozes ocistiti i te nausnice svoje sto joj planiras staviti
< Poruku je uredio Adana -- 10.6.2011 14:53:13 >
Evo nadjoh svoj post, dio o ''odrzavanju'' medicinki: "Receno nam je da ih drzimo u usima 10-15 dana, da povremeno okrecemo nausnice, i mazemo ili jekodermom ili npr. bademovom kremom iza uha."
Ja bih radije dezinfikovala nausnice u alkoholu, a i usi prebrisala alkoholom prije stavljanja novih nausnice...
Mi nismo ni sacim mazali... super joj je sve proslo... mi smo vec 5 dan stavili njene nausnice prave iako smo uzeli zlatne medicinske odma...
Evo i nas da se pohvalimo,moja curica od juce ima nausnice, kako predivno izgleda,a sto se tice busenja,ciko je jedno uspio i ona poslije par sekundi pocne plakati,ali sta plakati derati se,cak je i publiku imala ispred radnje ,pa smo morali obici jedan krug da se smiri i vratili se da drugo zavrimo,jedva smo uspjeli,ali sreca kratko traje.. Poslije je jos malo plakala ko fol boli je ,ali to je malo vise foliranje,. Jutros sve ok,samo imam pitanje kako ste vi sa ovim medicinskim,jel treba samo malo okrenuti saraf ili jos nesto i koliko bi trebale stajati na usima
Moje su ih nosile po 15 dana...kažu ne treba preko mjesec nositi te medicinske.
Kad ih budeč vadila...samo uhabtiš noktima naprijed krunicu(ukrasni dio i odrvćeš šaravić drugom rukom...nema tu 2-3 navoja i onda povučeš kao i kod svakih drugih šaraf. I to uradi kada bude spremna da odmah uspiješ uvući stalne.
Ja ti sugerišem da stelne budu od žutog zlata jer su najrjeđe alergije na njega
i da čestitamo
Da se i mi ovdje pritefterimo. Otisli smo na busenje usiju onda kada je to F. sama zatrazila, a onda sam usput i Imancici obavila, da ne prolazim kroz to jos jednom Dakle, od 12.juna moja djeca nose nausnice... Medicinke su nosile oko mjesec i dva tri dana, poslije sam im stavila nausnice Farah od zutog zlata, a Iman od bijelog. Super je sve proslo, hB.
Starija je imala 1 god. kad smo joj probusili usi, malena je imala 10 mjeseci. Hvala Bogu sve super. Medecinke su nosile oko mjesec i desetak dana.. Sve u svemu mi prezadovoljni
Ne slazem se...
Usi treba busiti kad djevojcica bude spremna.
Nije bitno da li je to u cetvrtoj ili desetoj godini zivota...
Ja sam mišljenja da ćemo to uraditi onda kada to moja cura bude željela i tražila od mene. Ne prije... Meni su probušili uši sa 7-8g. na moje insistiranje, i nikakvih trauma nije ostavilo na mene to što sam bila starija i sjećam se toga. Znači, kad mala gospođica bude htjela da se kinđuri, ispunićemo joj želju
Ja sam mišljenja da ćemo to uraditi onda kada to moja cura bude željela i tražila od mene. Ne prije... Meni su probušili uši sa 7-8g. na moje insistiranje, i nikakvih trauma nije ostavilo na mene to što sam bila starija i sjećam se toga. Znači, kad mala gospođica bude htjela da se kinđuri, ispunićemo joj želju
Upravo tako i ja mislim. Drugo ej kada samoinicijativno uradim neke stvari za dobrobit svoje djece, posebno iz zdravstvenih razloga, ali bušenje ušiju je nešto za što mi djevojčice trebaju dati svoju "saglasnost"!
Hvala puno na cestitkama ,a sto se tice busenja i ja sam to uradila jer je curica htjela da ima nausnice,mada je plakala,pa mozda bi plakala i sa 5-6 godina,ko zna,ali hB sad je sve ok,to je bio samo trenutni plac,jer jos uvijek ne zna kako to funkcionise
Mojoj curi su 2,5... odgađam sa tim bušenjem ušiju jer me sve strah da joj djeca u vrtiću ne istrgnu naušnice... Možda da ipak sačekam da pređe iz jaslica u stariju grupu?
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
VAKCINE :-(
jeste li se ikada usudile i pitale sestru,kad odvedete djete/bebu na vakcinu dal je toj vakcini istekao rok...
I dali je vazeca???Mislim na prije ovoga nego,se desilo sa ovom malom bebom :-( slucaj ......
I sta vam je ona na to odgovorila???
nisam nikada pitala (91%)
pitala sam (9%)
Broj svih glasova: 107
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!