Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sabah-hajrosum... Evo ga i drugi dan masallah zapocinje...
sporty hvala ti mila puno na zeljama... da i tebi dragi Bog pomogne i izneses do kraja kako treba i rodis predivno stvorenje...
Drage moje, nije moj strah bio zabadava... Sabina mi je poslije iftara zaspala... U neko doba pogledam ona sva crvena, pipnem je gori... Temperatura je uhvatila... Nadam se samo da nije nista vezano za njen prvi post... Evo sad sam je obilazila nema temperaturu, ali sam se prepala pravo...
Pijem kaficu, skupljam energiju... Ako Bog da i ovaj dan da se isposti kao i jucer jer osjetila nista nisam... Meni godi kad radim... Da nam dragi Bog pomogne i olaksa... Amin!
Nije joj to znacenje imena vec njeno ime znaci-njezna,mekana, fina,bezbrizna, sretna
izvor:Sefik Kurdic (muslimanska imena i njihova znacenja,izdavac-El-Kelimeh, Novi Pazar,
i sama znas jasmin da mi nemamo ista ishodista slova ni isti izgovor kao arapi, onda ne bi niko trebao davati imena poput Abdullah, Kanita, Naima i slicno....ne treba to usko gledati
Da li se može koristiti ventolin pumpica u toku posta, jer osoba ima upalu pluća pa malo teže diše, a ta joj pumpica u mnogome olakšava?
HITNO!!!!!!!!!!!
seko halali, al valjda s upalom pluca i terapiju pije(ja znam da sam se borila s njom 2 mjeseca jednom) i nije to zeza, pa ta osoba trebala bi da mrsi i da jede, jer je sigurno pod terapijom a i zdravlje joj je oslabljeno a Allah najbolje zna...ima ona stranica minber pa mozes postaviti pitanje, ne znam koliko brzo odgovaraju ili preko nekog naci broj od nekog alima i ucenijeg???
Zanima me da li je ok postiti uz antibiotike ja pijem recimo na sehuru i onda za iftar ma da pise svako 8 sati i uz to zuc mi je natekla i imam s istom problema, i prosli ramazan sam jedva postila. Ne izvlacim se obecavam , nego me zanima kakav je propis oko toga ako neko zna.
ako lijekove uzimaš uz sehur i iftar a između ne kvariš post ne mrsiđš s eok je... smao ja bih ti iz svoga poršlogidšnjeg iskustva s ažuči rekla Allah je milostiv i jabolje zna...ako te žuž boli i natkle je pij lijekove i nemoj je opteretiti da zaboli kao napad... ja sam sebi to prošle godine uradila i prkeinuh post 19.avgusta sa napadom žuči Čuvaj se
Drage moje, nije moj strah bio zabadava... Sabina mi je poslije iftara zaspala... U neko doba pogledam ona sva crvena, pipnem je gori... Temperatura je uhvatila... Nadam se samo da nije nista vezano za njen prvi post...
Pa ako joj ništa drugo nije možda je zavatrila od blage dehidracije, i naglog uzimanja hrane.
Ja to ovako gledam, da je nama emanet od Allaha swt nase zdravlje. I ako je uceni u nekoj oblasti npr medicini propisao terapiju na 8 sati da nam je duznost toga da se pridrzavamo, u najmanju ruku trebali smo s nasim lijecnikom porazgovarati o postu i terapiji(i to je jedan vid pripreme za post a ne samo sta cemo kuhati za iftar i hajmo raskloniti kucu pred Ramazan), pa ako je neko bolestan imaju fetve kako da postupi. Ja sam razgovarala sa svojom doktoricom jos mjesec dana prije o postu, i trenutno sam na terapiji 3 puta dnevno, i uz to trudnica pa nazalost nisam u mogucnosti da postim.
eh hvala ti, ja vec zvala mamu, kaze na dobrom si putu da ti uspije jeste, kcerka je Naima...
Je li Naima spavalica,jer joj je upravo to i znacenje imena (ona koja spava)?
Nije joj to znacenje imena vec njeno ime znaci-njezna,mekana, fina,bezbrizna, sretna
izvor:Sefik Kurdic (muslimanska imena i njihova znacenja,izdavac-El-Kelimeh, Novi Pazar,
i sama znas jasmin da mi nemamo ista ishodista slova ni isti izgovor kao arapi, onda ne bi niko trebao davati imena poput Abdullah, Kanita, Naima i slicno....ne treba to usko gledati
halali
eto
Glagol name-jenamu(znaci cista slova koja imamo i u bosanskom jeziku) znaci spavao je-spava.Naim je onaj koji spava,a Naima ona koja spava. :) Sto se tice tog prevoda,mozda je to s nekim drugim slovima,ne znam.
Zanima me da li je ok postiti uz antibiotike ja pijem recimo na sehuru i onda za iftar ma da pise svako 8 sati i uz to zuc mi je natekla i imam s istom problema, i prosli ramazan sam jedva postila. Ne izvlacim se obecavam , nego me zanima kakav je propis oko toga ako neko zna.
Draga,ti bi trebala da rijesis taj problem i da se precizno drzis ljekarskih uputa.Allah zna stanje svog roba,ako si bolesna,bolesna si i Allah nas je obavezao da trazimo lijek.Napostices akobogda.Pitaj nekog ucenog sta o tome precizno misli.
halali
eto
Glagol name-jenamu(znaci cista slova koja imamo i u bosanskom jeziku) znaci spavao je-spava.Naim je onaj koji spava,a Naima ona koja spava. :) Sto se tice tog prevoda,mozda je to s nekim drugim slovima,ne znam.
jasmin imam u familiji nekog s tim imenom i nije spavac vec upravo obratno
od Sunneta i od EDEBA(lijepog ahlaka) je da se nesto protumaci na ljepsi nacin
pa kad je ta osoba iz moje bliznje rodbine otisla arapinu on je zvao na'im a ne naim...a mi vise biramo ruznija znacenja sto nije lijepo
a u osnovi je ovo ime od onog ljepseg znacenja i potice od njega to hocu da ti kazem a znam i ja sta znaci taj glagol
Ella H citala sam da ako su tablete obavezne moze se postiti i pritome uzeti lek u odredjeno vreme , post se ne kvari cak i ako radimo neke fizicke poslove ili inace a toliko nam se voda pripije da nam se cini da kap vode bi nas u zivot ponovo vratio(da se tako izrazim) dozvoljeno je popiti neki gutljaj i post nastaviti isto tako i zalogaj u velicini hurme te post nastaviti ali Allah dz.s zna ono sto mi ne znamo .
Ella H citala sam da ako su tablete obavezne moze se postiti i pritome uzeti lek u odredjeno vreme , post se ne kvari cak i ako radimo neke fizicke poslove ili inace a toliko nam se voda pripije da nam se cini da kap vode bi nas u zivot ponovo vratio(da se tako izrazim) dozvoljeno je popiti neki gutljaj i post nastaviti isto tako i zalogaj u velicini hurme te post nastaviti ali Allah dz.s zna ono sto mi ne znamo .
halali seko, mozes li mi reci izvor ovog misljenja, nisam za to nikad cula
Ja nisam postila zadnje tri godine ramazan ...... 2008 bila u 11 mj trudnoce 2009 dojila bebaca 2010 u avgusti operisala žuč
Fala Bogu sada postim i te mjesece cu akoBogda napostiti ,jer se nemoraju odmah napostiti,mislila sam platiti ali kaze bolje je postiti ih .....
ELLA_H HMMM zuc to boli znam ,neznam kakva je to terapija ja sam imala tri napada i kad nisam svisla od bolova povadila nalaze i odma pod noz .... kaze i HANADY RR da Allah najbolje zna a ti ako mozes i nemas bolova ti posti pa bojle je postiti ali ako ces nastetiti zdravlju bolje prekinuti pa lijepo napostiti kada ti bude bolje ...
halali seko, mozes li mi reci izvor ovog misljenja, nisam za to nikad cula
Ako oralno uzimas tabletu, popijes kapljicu vode ili hrane kao sto je zrno rize, to vise nije post. Logicno. Post je uzdrzavanje od jela, pica, i drugih uzitaka od zore pa do zalaska sunca, zar ne?
eh hvala ti, ja vec zvala mamu, kaze na dobrom si putu da ti uspije jeste, kcerka je Naima...
Je li Naima spavalica,jer joj je upravo to i znacenje imena (ona koja spava)?
halali
eto
jasmin imam u familiji nekog s tim imenom i nije spavac vec upravo obratno
od Sunneta i od EDEBA(lijepog ahlaka) je da se nesto protumaci na ljepsi nacin
pa kad je ta osoba iz moje bliznje rodbine otisla arapinu on je zvao na''im a ne naim...a mi vise biramo ruznija znacenja sto nije lijepo
a u osnovi je ovo ime od onog ljepseg znacenja i potice od njega to hocu da ti kazem a znam i ja sta znaci taj glagol
A tako reci,onda je to vjerovatno ime Ne`iim.To je vec nesto drugo.Nije `ona koja spava` ruzno znacenje,sta vise,moze u ovom vremenu fitne biti jako pozitivno.Allahu alem.
< Poruku je uredio jasmin -- 2.8.2011 13:26:12 >
Može se nastaviti postiti nakon istog samo ako se to uradilo u zboravu-tj. uradio si to a zaboravio da postiš-t5ad post nije pokvaren! A ovj tvoj razlog možda jedino za djecu maloljetnu važi!
triputmama,uz duzno postovanje,ovo sto si procitala je potpuna neistina.
Ibn Huzejme i Ibn Hibban bilježe hadis od Ebu Umame, r.a., u kojem stoji: "Čuo sam Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da kaže: 'Dok sam spavao, došla su mi dva čovjeka i uzela me za podlaktice te me odveli do jednog nepristupačnog brda, a zatim su mi kazali: 'Popni se.' 'Nisam u stanju da to uradim', rekao sam. Rekli su: 'Mi ćemo ti olakšati.' Popeo sam se na brdo, a zatim čuo veoma glasne zvukove. Rekao sam: 'Kakvi su ovo zvukovi?' Rekli su: 'To su urlici stanovnika Vatre.' Zatim smo krenuli i došli do ljudi koji su bili obješeni za svoje tetive, a pri tome su im usta bila široko razjapljena, a iz njih je tekla krv. Upitao sam: 'Ko su ovi?' Rekoše: 'Ovo su oni koji prekidaju svoj post prije nego što nastupi vrijeme.'
Albani je kazao da je ovaj hadis sahih, te u njegovom komentaru kazao: "Ovo je kazna za onoga ko posti, a zatim namjerno prekine svoj post prije negoli nastupi vrijeme iftara. Kakvo je onda stanje onoga ko uopće ne posti!?"
triputmama,uz duzno postovanje,ovo sto si procitala je potpuna neistina.
Potpisujem! I sve što si ostalo iz istog izvora pročitala uzmi sa velikom rezervom.