Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2011 0:00:54
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT
IZVORNA PORUKA: Admiraaa
i ja cu onda skuhati pa oguliti malo pa u blender. a jesi li JelenaT mijesala sa cim tresnje ili si ih same davala?
Prvi put sam dala same par kasika cisto da proba, a posle sa svim i svacim mogucim mjesala. Vise vrsta voca stavim i skuvam kompot, tresnje ogulim i sve zajedno u blender. Posle sam znala dodati rizinih pahuljica, onda kad je Ana veca bila one 7corn ili plazme da dobije na gustini i eto ga super zdrav obrok.
Hvala Jelena, probacu ovaj recept sa pahuljicama, svidja mi se!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2011 8:20:18
ElRa
dali je uredu da beba posle obroka guste hrane nebude gladna 4, 5 sati, brinem se da mi beba nece smrsati kako sam uvela jedan prijepodnevski obrok guste hrane cini mi se da mi beba pije premalo mlijeka posle obroka zna biti sit i do 5 sati, netrazi da je gladan, i opet mi ne popije kolicinu mljeka kosto je prije pijo prije uvodenja guste hrane pijo je mlijeko na 3 sata i danju i nocu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2011 9:23:40
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ElRa
dali je uredu da beba posle obroka guste hrane nebude gladna 4, 5 sati, brinem se da mi beba nece smrsati kako sam uvela jedan prijepodnevski obrok guste hrane cini mi se da mi beba pije premalo mlijeka posle obroka zna biti sit i do 5 sati, netrazi da je gladan, i opet mi ne popije kolicinu mljeka kosto je prije pijo prije uvodenja guste hrane pijo je mlijeko na 3 sata i danju i nocu
ne vidim koliko ti je bebi, da li je aktivna tj. da li hoda, puze...uprincipu ne trebas se sekirati...ni jedno dijete sebe nece izgladnjavati...ono uzma koliko mu je dovoljno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2011 10:08:39
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: ElRa
dali je neka od vas prosene pahuljice dala u flasicu isto kao i rizine pahuljice? da malo zgusnu mlijeko
zanima me u sta mogu dodati proso, sa vocem bas pasu, a kako idu uz neku povrtnu kombinaciju
mozes u sve dodati proso, u kukuruz u karfiol, brokulu, krompir jer je relativno neutralan, moji ga jedu uz sve. a nemoj u flasicu bolje ti je da beba pojede kvalitetan obrok kasikicom a mlijeko joj daji posebno
< Poruku je uredio MALA1994 -- 27.6.2011 10:09:13 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2011 10:11:32
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić
ao ženice da vas pitam kada se bebama u ishranu smije uvesti suha smokva i grožđica i dali uopšte smije.
smije, ali ja se iskreno ne mogu sjetiti sa koliko, ali ja ne bih smokvu prije godine davala a za grozdjice, ja sam ih iskuhavala sa jabukama i davala taj sok, a plod isto poslije godine, ali mozda se neko javi ko je davao prije. ja sam prije godine davala samo suhu kajsiju a ovo drugo nisam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.6.2011 10:22:23
Anoniman
Ja sam davala i smokve, kajsije, sljive, grožđe sa nekih osam mjeseci otprilike pocela. Meni su rekli ako je probala svjeze onda smije i suvo, samo dobro oprati.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2011 16:01:02
Anoniman
HNF ja sam davala pavlaku cim sam uvela mesnu vodicu, tako mi je nutricionista rekla. Posto sam ja ranije krenula sa dohranom ja sam pocela negdje od sest-sest i po mjeseci. Sto se tice spinata i njega sam davala otprilike od tada.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2011 9:44:54
HNF
jelenaT hvala puno. Moj djecak ima skoro pa sedam punih mjeseci, znaci da i ja njemu mogu stavljati pavlaku u hranu, jer sam i ja vec odavno uvela gustu hranu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.7.2011 16:35:32
Emica_sa
Ja iskreno ne dojim,curica mi ima 5 mjeseci i 7 dana,i nisam joj jos nista davala,jos uvijek je samo na hapi,a ti posto dojis nemoj nista prije 6 mjeseca,nema potrebe,a onda polako u pohode
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.7.2011 17:52:44
Medi_87
hvala puno, posto dojimo nisam ni mislila ranije ali me malo zbunjivalo ovo sa 6 mjeseci je li punih ili kad se udje u 6 mjesec, uglavnom sad smo skontali
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.7.2011 22:07:41
la bomba
Hapa ili majčino mlijeko je zakon,... to im je najbitnije, .ostalo može vala i po kašikicu, ono samo da proba, ak pije dovoljno mlijeka idealno. Tako može do godine.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.7.2011 23:09:53
BBubica
moj bebac ima 7,5 mjeseci, lubenicu sam mu prvi put dala prije desetak dana - tacnije sok od lubenice jer je nemoguce izgnjeciti je a da ostane nsto za pojesti dinju isto tako negdje prije koji dan je probao i borovnice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.7.2011 23:47:02
Zorana88
Imam pitanje za mame koje bi mi pomogle u dilemi.... a pitanje glasi: Da li smem sedmomesečnoj bebi davati kravlje dvotrećinsko mleko.... Do duše moja beba je nedonošče... ali ima realnih 7 meseci.... Mi već odavno jedemo razne kašice, počeli smo da jedemo i piletinu....ali još uvek pijemo nestle NAN2 .... pa me interesuje da li bih smela da probam sa kravljim dvotrećinskim mlekom.... Da li postoji opasnost od nekih komplikacija ili tome slično??? Hvala unapred!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.7.2011 22:19:11
mahalusa
Cao svima... Ja sam danas u DM-u kupila rizine keksice. Vise puta su spominjani na ovoj temi da se mogu davati bebama. Medjutim, citam da u sastavu, pored rize, imaju 0.8% susama !!!! Moj bebac ce za nekoliko dana napuniti 8 mjeseci. Smije li se davati susam bebama?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.7.2011 22:28:48
mahalusa
Evo sta smo mi ruckili danas :) 7.00 AD 180 ml 8.00 vocna kasica breskva i kajsija 11.00 piletina, karfiol, tikvica, pomijesano s palentom na mesnoj vodi 14.30 AD 180 ml 17.30 jabuka i kruska s rizinim pahuljicama 20.30 AD 180 ml i veceras oko 23.30 ce dobiti jos oko 90 ml