Mirna.akt
|
Moje princeze Melina i Elma u vrticu uvijek zaspu oko 12h i spavaju do 13:30h, s tim da, kako uciteljice kazu, od sve djece Melina zadnja zaspe, a prva se probudi.hehe. A i kod kuce se zna red za sve, i za crtice i za igranje i za spavanje.. Uvijek zaspu oko 11h, Melina pajki satak, a Elma do 12:30, taman se i ja malo odmorim, pa onda pripremam sve za rucak. Onda naravno poslije rucka, neizostavan izlazak vani, samo ako ne puse vjetar ili pada kisa, danas evo snijeg, jedva cekam da dodju iz vrtica, odmah u skafandere i na zrak.. I naravno, navecer zaspu do pola osam, nekad i do sedam, zavisi od njih dvije. Nema budjenja i ustajanja u toku noci, a ujutro se probudimo do sedam, jer veoma je bitno da mala djeca spavaju od 10-12 sati, bolje se razvijaju. A kad legnemo navecer, Melina legne u svoj krevet, ususkam je fino, pokrijem i izljubim, a Elma samnom u moj, isto se potrpamo i izljubimo, pa nam Melina 'otpjeva': 'Laku Melini nooooc, laku mami nooooc,laku Elmi noooooooooooc' . Hehe, preslatko, vjerujte mi. I Melina sama zaspe u roku od pet minuta, i manje, a Elmu malo pomazim po ledjima, i onda i ona zaspe. Prebacim je u njen krevetac, i izadjem iz sobe.. Nikad nijednu nisam ninala, samo malo po glavici mazila dok su bile manje i spavanjac.