Blue rose RR -> RE: Spavanje preko dana (9.10.2008 22:16:27)
|
Fanamatik, možda je to trenutna faza kod tvog djeteta. Nisam za to da se djetetu izbaci dnevno spavanje, upravo iz razloga što stvarno posjeduju neisrcpnu energiju, koju je teško i njima, ali i nama podnijeti. Meni se desilo nekoliko puta da kikica nije odspavala svoj dnevni san...ajoj naših muka u večernjim satima. Hem je nervozna, hem sama od sebe ne zna šta će, sve bi nešto, ali je ništa ne zanima...!Ne mogu joj dopustiti da legne spavati u 1800 sati ima da mi se, kao vampir, probudi u neka doba noći, sva čila i vesela. Tada sam shvatila da pod svaku cijenu u toku dana imat će svojih dva sata odmora, bilo da je u pitanju spavanje, ili jednostavno gledanje crtanog filma ALI U KREVETU SVOM. Ima dana kada se njoj ne spava, ašćare vidim joj na očima, da nema šanse da zaspi, ali to mi ne predstavlja problem da istu smjestim u krevet, upalim omiljeni crtani film, i ostavim je da gleda. Da, imala je nijet ustati iz kreveta, i igrati se po sobi, ali striktna naredba da ne smije sići sa svog mjesta, je dovoljna da - ili preleži to vrijeme uz TV, ili jednostavno zaspi...
|
|
|
|