|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako pozvati roditelja na odgovornost pre...
21.6.2010 22:26:55   
Medić*
Sasvim je prirodno da su svakom od nas vlastiti postupci miliji i vise ispravni od onih sto nam ih namecu i sugerisu drugi. S toga ljudi grijese koji po svaku cijenu nekome skrecu paznju da li nesto radi ispravno ili ne, posebno kada se radi o djeci i njihovom odgoju. Drago mi je kada neko trazi moj savjet i misljenje za nesto, jedino u tom slucaju sugerisem dopustajuci da doticna osoba razmisli o mojim sugestijama i na taj nacin dodje do vlastitih zakljucaka sta je bolje ili gore, sta je u stvari ispravnije. Malo ko od nas voli savjete, i nekako ih primamo s rezervom, sto je donekle i u redu, svako zna sta je najbolje za svoje dijete, zasto bih ja nekome pametovala akoo me i ne pita.  Licno prihvatam svaki savjet i kritiku naravno,ali na kraju krajeva ja sam ipak ta koja ce dobro razmisliti o necemu i shodno tome postupati.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 101
22.6.2010 10:49:00   
new mama
Samo da odgovorim vezano za kolica jer sam ja to napisala i to je to od mene sto se tice ove teme,da kolica su za kupovinu i ta zena je radila tu sto je rekla,a postoji dio na koji se dijete stavi da sjedne i naravno da na to nisam mislila,ali kad je vec rasprava pocela da napisem,dijete koje palo se kacilo na kolica,znaci stajalo je na onom zadnjem dijelu,otpozada gdje se stavljaju paketi,a rukama se drzalo za rucke i kolica su pala na njega, i naravno prikljestila ga,poslije par dana drugo dijete to radi i ta zena iz straha da se nebi isto desilo pridje i samo kaze zeni da pripazi,nista drugo,a naravno svako za svoje dijete odgovara,ali ja opet ne vidim sta je tu toliko lose sto je rekla,pa nije joj odrzala lekciju zasto je stavila tako dijete,napala je ili sta vec,nego joj samo lijepo rekla da se nebi isto desilo kao i s tim drugim djetetiom...toliko od meneuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 102
22.6.2010 10:52:18   
veeseelaa
new mama to je sasvim okuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 103
22.6.2010 11:21:47   
mynxlee

IZVORNA PORUKA: new mama

Samo da odgovorim vezano za kolica jer sam ja to napisala i to je to od mene sto se tice ove teme,da kolica su za kupovinu i ta zena je radila tu sto je rekla,a postoji dio na koji se dijete stavi da sjedne i naravno da na to nisam mislila,ali kad je vec rasprava pocela da napisem,dijete koje palo se kacilo na kolica,znaci stajalo je na onom zadnjem dijelu,otpozada gdje se stavljaju paketi,a rukama se drzalo za rucke i kolica su pala na njega, i naravno prikljestila ga,poslije par dana drugo dijete to radi i ta zena iz straha da se nebi isto desilo pridje i samo kaze zeni da pripazi,nista drugo,a naravno svako za svoje dijete odgovara,ali ja opet ne vidim sta je tu toliko lose sto je rekla,pa nije joj odrzala lekciju zasto je stavila tako dijete,napala je ili sta vec,nego joj samo lijepo rekla da se nebi isto desilo kao i s tim drugim djetetiom...toliko od meneuser posted image

Potpisujem. Svako treba biti odgovoran za svoje dijete. I ako ga stavi u ta kolica, mora da zna kakvo mu je dijete, koliko je vrcavo, moze li se uspjeti izvuci i sta ti ja znam, ali i glupo je dijete staviti i u takvo nesto ili u njegova sopstvena kolica, a ovamo okrenuti glavu, razmisljati sta kupiti, a nigdje mozga sta dijete radi. Ja svoje dijete volim staviti u to, jer ga niko ne mora nosati, a ako ga pustis, sve poobara. Izdrzi koji minut u tim kolicima i onda ga moramo izvaditi. Zato, kada su vece kupovine u pitanju, izbjegavam ga voditi sa sobom, jer njemu to dosadi, predje mu u nervozu, a onda se ja izgubim, pa ne znam gdje sam dosla ni kud sam posla.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 104
22.6.2010 11:50:40   
Anoniman
Ja sam imala priliku vidjeti jednu, mogu slobodno reći, neodgovornu majku sa dvoje djece u merkatoru.  Majka je gurala jedna kolica za kupovinu, a jedno od djece (dječak) je u drugim kolicima za kupovinu gurao svoju sestru, već veliku djevojčicu od 5-6 godina.  Toliko je jako gurao sestru, da sam samo čekala kako će se kolica sa djetetom zabiti negdje i napraviti haos.  Majka je bila skroz na drugom kraju marketa,  i iako je vidjela šta djeca rade nije uopće reagovala.  Pošto sam ja bila sa Esmom u kupovini, gledala sam samo da zaštitim svoje dijete i glasno sam komentarisala šta ta djeca rade.  Niko, ni majka ni radnici u marketu, nisu reagovali.  Jedva sam čekala da obavim kupovinu i izađem.
Toliko o zloupotrebi kolica za kupovinu.  Prostor za djecu na kolicima postoji, ali kako je new mama rekla i ja sam viđala roditelje  da tako vozaju svoju djecu.

(odgovor članu mynxlee)
  Neposredna veza do poruke: 105
24.6.2010 15:43:51   
mynxlee
Eto i ja sam imala priliku vidjeti majku, komsinicu, dvogodisnje djevojcice, kako ju je ostavila sama na balkonu, na 4. spratu, sunce upeklo, zatvorila joj vrata i nije ju pustila unutra jedno sat vremena. Djevojcica je plakala, stajala na vratima, a ona sta je unutra radila, pojma nemam. Meni je doslo da placem, kako je to zalosno bilo. Kud ne znam njemacki dobro, pa da joj s prozora vicem kako moze biti takav monstrum prema svome djetetu. Ma i sad kad se sjetim, najezim se sva.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 106
26.6.2010 9:46:04   
nena82
Jeste cinjenica da je svako odgovoran za svoje dijete ipak mislim da svako ima obavezu da,ako uoci nesto sto moze biti stetno po zdravlje ili zivot djeteta,skrene paznju roditelja/staratelja...Sta ako bi recimo vidjeli da neko tuce dijete-jel bi sutjeli prema principu-nije moje pa se ne mijesam i tako mozda dozvolili roditelju da cak ubije dijete???Davanje nekome savjeta nije losa stvar ali samo ako ne radimo to sa pozicije pametnijeg,iskusnijeg,nego normalno,partnerski pokusavamao da njezno kazemo da nesto ne valja.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 107
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *