mynxlee
|
IZVORNA PORUKA: new mama Samo da odgovorim vezano za kolica jer sam ja to napisala i to je to od mene sto se tice ove teme,da kolica su za kupovinu i ta zena je radila tu sto je rekla,a postoji dio na koji se dijete stavi da sjedne i naravno da na to nisam mislila,ali kad je vec rasprava pocela da napisem,dijete koje palo se kacilo na kolica,znaci stajalo je na onom zadnjem dijelu,otpozada gdje se stavljaju paketi,a rukama se drzalo za rucke i kolica su pala na njega, i naravno prikljestila ga,poslije par dana drugo dijete to radi i ta zena iz straha da se nebi isto desilo pridje i samo kaze zeni da pripazi,nista drugo,a naravno svako za svoje dijete odgovara,ali ja opet ne vidim sta je tu toliko lose sto je rekla,pa nije joj odrzala lekciju zasto je stavila tako dijete,napala je ili sta vec,nego joj samo lijepo rekla da se nebi isto desilo kao i s tim drugim djetetiom...toliko od mene Potpisujem. Svako treba biti odgovoran za svoje dijete. I ako ga stavi u ta kolica, mora da zna kakvo mu je dijete, koliko je vrcavo, moze li se uspjeti izvuci i sta ti ja znam, ali i glupo je dijete staviti i u takvo nesto ili u njegova sopstvena kolica, a ovamo okrenuti glavu, razmisljati sta kupiti, a nigdje mozga sta dijete radi. Ja svoje dijete volim staviti u to, jer ga niko ne mora nosati, a ako ga pustis, sve poobara. Izdrzi koji minut u tim kolicima i onda ga moramo izvaditi. Zato, kada su vece kupovine u pitanju, izbjegavam ga voditi sa sobom, jer njemu to dosadi, predje mu u nervozu, a onda se ja izgubim, pa ne znam gdje sam dosla ni kud sam posla.