Đenifer
|
Mene je stomak počeo probadati u pola 3 u noći i tako svaki sat i po, pa na sat, pa na 40 min dok se nije spustilo na 15 min. Ja sam to sve nekako podnosila do pola 8 ujutro kad sam odjurila do wc-a i dok sam piškila osjetila sam kako nešto iz mene sluzavo izlazi , kao pomješano sa sukvicom i tad skontam da bi tomogao biti sluzni čep, što i jest,imala sam stolicu uletim u kadu , istuširam se , ponovo obrijem tj izrežem se od brzine , kažem mm da donese torbu , dok je on u međuvremenu nazvao doc da provjeri da li je došao na posao, kad ga je dobio, rekao je da dolazimo odmah. Došli smo na Gak oko 9, mene pregledaju i kaže doc da sam 3-4 cm otvorena i da se presvučem i odem do sale. A ja sva sretna kontam sad će to ..... još malo!! Pošto sam bila sa mm , bila sam sama u sali, al sam imala tretman sasvim korektan, ja legnem, utom mi se piški, zamolim sestru, odem do wc-a, malo sukvice opet, vrati se, sad žedna, mm me briše i daje sokić, nazovem svoje, kažem danas će to, oni svi u šoku, jel sam poranila 5-6 dana sa porodom,. Krenu kontrakcije, dali mi infuziju, kad poće na 8 min u 11h sam već 5 cm otvorena.... spuste se kon. na 5 pa na 3min....da poludiš od bola. Mm me je masirao po krstima i malo mi je bilo lakše, zapričavao i nasmijavao, a meni nije bilo ni do čega. Babica reće siđi sa stola, nasloni se na sto i tiskaj kao da ćeš kakiti...uh ti patnji, sva mokra od znoja, srkleta i sl. opet se vratim na sto, reko ja ne mogu, lakše mi je ležati, ona me malo pročačka dole i kaže skratili smo za sat porod.Stalno su mi pratili stanje ctg-om bebicu i doc je dolazi u salu svakih pola sata da pita ide li to?!!! u pola 2 h mi je bilo najgore, svele se kon na 2 min, utom ulaze ninđe od sestara, debele krmače mislim da su čistačice koje su se navalile na stomak da guraju ( modra sam bila poslije 10 dana, rebra su mi sjebale), mm me drži za ruke, mislim da sam mu je slomila koliko sam stiskala, babica se dere sad guraj, ja počela da vrištim ko luda, vidim niko mi ne drži glavu a ja nema snage od bola da kažem da mi je drže, pa skontam sama ću!!!Na treći napon izletio je mamin paškolinko dragi, u 2 i 10min, stave mi ga na prsa, mm presjeće pupčanik , ja počnem da se tresem od hladnoće ,a u sali 20 C.prošlo na kraju sve ok, 4 končića, imala anesteziju , sutra izašla ko sva sretna, još se naškinkala , reko biće slikanja pa da je mama sređena. opet bi isto , abg i drugo kad bude, netreba odmah u bolnicu, nego se malo pretpite u kuće... malo dug post, sorry, AL JA SE NEŠTO RASPISALA.PUSA
|