Anoniman
|
draga mama, najbolje bi bilo nikome ne govoriti, ali vjeruj da se to sazna htjela to ti ili ne, na ovaj ili onaj nacin... ako ikako budes u mogucnosti, skrivaj od roditelja jer su oni u takvim situacijama katastrofa... ja kad sam se krenula poradjati sa Sabinom nisam nikome govorila jedino je mm javio mojoj najstarijoj sestri jer je zelio da neko od mojih bude tu... medjutim ova je povukla i srednju sestru tako da su njih troje cijeli dan presjedili u cekaonici... medjutim, sestra je napravila gresku ogromnu, moji roditelji su bili na selu i kako u njoj ni poprzen grah ne moze ostati, ona fino oko podne u auto i ode po njih na selo... i dan danas mama kaze da bi voljela da to nije uradila iz razloga sto se mama sikirala, a dok sam se porodila babo se nacvrco ko majka i nije ni skontao sta se desava kada su mu rekli da je dobio jos jednu unuku... a kako sam ja njegova mezimica covjek nije dolazio sebi tri dana... nema potrebe nikome govoriti... a cula sam neki dan od jedne starije nane kaze meni sine kad krenes da se poradjas, nikome ne govori nista, osim ako ne sretnes kakvog momka u putu, samo njemu reci ,,ja odoh da rodim,, bez obzira da li ga znas ili ne... zasto, nije mi odgovorila, samo mi je rekla tako uradi... sta to predstavlja neam pojma... i jos jedan savjet, to mi je moja mama rekla i bila je u pravu, kad ako Bog da budes dosla do faze poradjanja, u bolu koji ti nadodje, svaka od nas priziva majku svoju, kaze jooojjjj majkoooo... nemoj, nemoj majku spominjati jer poradjas i njene bolove kad je tebe radjala... meni je to moja mama rekla, koja je imala tri teza poroda i poslusala sam je i uvjerila se da je bila u pravu... cijelo vrijeme sam mislila na nju i u glavi mi je bio samo njen lik... suze su mi se slijevale niz lice ali nisam niti jednom izgovorila ,,mama,, niti njeno ime, samo sam molila Boga da mi olaksa, a gledala sam svoju mamu... i hvala Bogu olaksao mi je toliko da me skoro nije ni boljelo.... sorry na dugackom postu, nadam se da ces imati porod sto laksi i sto brzi... cmoka velika
|