vortex RR
|
IZVORNA PORUKA: Zer92 Jedva uhvatih vremena da vam se javim, jucer napisah poduzi post i nije se objavio. Kad sam se javljala pisala sam da mi se pojavio vodenast sekret, a u cetvrtak ujutro ves i pidzama su mi bili mokri kad sam se probudila, ne puno, ali nije bilo kao sekret. Otisla sam svom ginicu koji je utvrdio da se javljaju kontrakcije, iako ih ja jos nisam osjecala, i da sam se otvorila 2 prsta. Na ultrazvuku se vidio manjak plodne vode, pa me poslao u porodiliste. Do Tuzle sam se otvorila jos jedan prst samo, stigli smo oko 14h, meni sj izazivali bolove sve do 22h kad sam se i porodila. Otvaranje je islo jako jako sporo, vise ne znam koliko puta su me pregledali. Dozvolili su mi da set__am i tusiram se kako bi se glava spustila. Tusiranje mi je malo pomagalo, ali kod skoro svake kontrakcije sam povracala, sto me je dodatno iscrpilo. Imala sam osjecaj da necu moci izdrzati do kraja. Zadnjih pola sata mi je proslo u magli, samo sam cekala da mi kazu da sam spremna za porodjaj. Na stolu je islo brzo, par tiskanja i beba je izasla. Pupcana vrpca mu je bila omotana oko vrata, ali je s njim sve bilo u redu, kada su mi ga stavili na prsa neopisiv osjecaj. Medjutim, kod mene je doslo do komplikacija, posteljica je bila defektna, dio je ostao unutra pa su me morali uspavati da izvade jer ne bih mogla izdrzati to budna. Probudila sam se tik pred usivanje, koje me uzasno boljelo. Bebu su poslije 2 sata donijeli i cijelo vrijeme je bio sa mnom. Obzirom da je sve hvala Bogu bilo uredu sutradan smo pusteni kuci. Svaki dan mi dolazi babica koja mi pomaze oko bebe, jer sam jos uvijek lose. Rana je jos katastrofa, babica kaze da sam usivena kao da se neko ucio na meni. Nisam sjecena ali je doslo do pucanja koze, sve je jos strasno oteceno, samo sam jednom pogledala na ogledalo da vidim kako izgleda. Uspjeli smo uspostaviti podoj, sto mi je jako drago. Bebica fino napreduje, bio je prekjucer kod pedijatra na pregledu, sve super ide. Ja dobijam inekcije protiv tromboze zbog posteljice, pa cu raditi nalaz da vidimo je li sve ok. Eto nadam se da nisam nista izostavila, bilo je jako tesko, jer je dugo trajalo, minute su mi bile kao sati, ali eto sve je iza mene, beba je dobro sto je najvaznije. Ljubim vas sve Skidam kapu, svaka cas_t! Jedna je majka... ljubim tebe i mrvicu puno, brzo se oporavo i uzivaj svaki tren
|