vortex RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - maj 2019 (8.5.2019 0:49:08)
|
Draga selmoni, mrvica napreduje 8+2 sunce milo. Slusaj svoje tijelo i ponasaj se u skladu s tim. Kad god mozes lezi, odmori, uspori tempo, posebno ako i organizam pokazuje potrebu za tim. Ja se sjecam u drugoj trudnoci da sam sedmicu ili dvije jela samo suhe kifle jer mi je od svega drugog bilo strasno muka i bas me to brinulo sta jadna bebica od mene moze dobiti, ali nista ne brini, ima u tvom organizmu dovoljno svega da njoj bude ok za rast i razvoj. Posebno ako jos pijes neke vitamine par dana ili cak sedmica muke i lose tvoje ishrane nista strasno nece napraviti. Naravno, pazit ces sta jedes i da je to sto zdravije cim budes mogla... Sto se tice TORCH-a, neka si radila, sve sto ti preporuci dr uradi. Torch nije vazno uraditi samo zbog toxoplasmoze gondii, vec zbog rubeole najvise jer ona moze biti bas zeznuta ako se dobije u trudnoci. T- toxoplasmoza O-other infections, R-rubeola, C - citomegalovirus i H hepatitis. Za sve od navedenog ti se ocitaju trenutni i prethodni rezultati. Pozitivan IgM pokazuje trenutnu infekciju i to je vazno da ti budu negativni rezultati, ali pozitivan IgG antitijela nije nista strasno, vjerovatno ces bar na nesto imati pozitivno, ne prepadaj se, to ti znaci da si nekad u zivotu imala dodi s tim virusima ili npr za rubeolu da si bila vakcinisana ili da si nesto od navedenog prebolovala i to je cak i dobro da imas jer vecinu toga ne mozes opet dobiti, a i ako dobijes mnogo blaze to bude i bez vecih posljedica po bebu.. Pretpostavljam da si vec to pretrazila i nasla, ali eto ako nisi da znas da se ne bojis... I da, uzivaj, bas brzo prodje. A za sve nedoumice tu smo, pisi [sm=smiley1.gif] Sretno dalje, pisi nam i dodala sam te na listu trudnica [sm=bravo.gif] Draga Zer 92, ovo za mucninu kao da sam ja pisala hehehheh
|
|
|
|