Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 14:22:14
Daliyah92
Cestitke Amani na bebici.. da vam bude ziva i zdrava.. a tebi brz oporavak zelim
Mom2B, nadam se da ces i ti danas Ako nisi vec.. nesto si mirna na temi
Cauchy, bas mi je drago da je sve dobro sad Bas sto kaze Sanjalica, svasta si prosla i ne ponovilo se draga
Sanalice, i ja sam jos kupovala stvarcica. Nisam ja mislila ali me muz nagovorio Zagledao se u roze kompletice, i morao kupiti Jos bi on sve uzeo sad, a meni nekako bas rano. Sta cu kasnije raditi kad sve kupim, a imam ja jos vremena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 14:26:02
mom2B
Evo meneeee
Amani draga od srca ti cestitam Neka ste zivi i zdravi puno puno godina
Ja se vratila sa GAKa, CTG u redu ali mali ni makac U srijedu novi CTG... E sad je utrka izmedju ayle i mene
Sanjalice moja draga vala neka si odmor iskoristila u ljepsoj klimi Vjerujem da si napunila baterije I super za nalaze, sad ti je kamen pao sa srca Hej mozda se sretnemo u srijedu gore Eeee moja draga, sad cekamo novu berbu jabuka, ove su istrule od stajanja Sveki je zapikala taj 4.2. pa ako mali ne dodje do tada onda nastupa panika jer se remete planovi za kuhanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 17:58:10
škorpija
Drage žene kad ono treba krenuti na CTG, gledam na ovoj aplikaciji, kaže da sam ušla u 36 sedmicu, jel sad trebam nekad krenuti i kako se naručuje u vojnoj bolnici, dasad sam isla kod Mašića privatno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 18:24:07
mala_sa
Mahanje i od nas
Kod nas lud period u zadnja 3 dana, Alina mi dobila upalu uha, tako da noc cetvrtka na petak nismo niko oka sklopili, petak takodjer, tek se u subotu smirila kad je antibiotik poceo djelovati. Pored toga mm u cetvrtak umrla tetka, pa nas je i to dodatno poremetilo, tako da evo 4 dana ne znam ni gdje sam .
Amani draga iskrene cestitke, eto tebi stize hB tvoj mirisni zamotuljak, jos da stignete kucici velikom braci, i sve je potaman
Mom2be, Ayla drage moje sad vas cekamo, hairli pa kad god da krene aBd
Ljubim vas punoooo pa se javim kasnije malo detaljnije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 19:06:53
Isha
IZVORNA PORUKA: škorpija
Drage žene kad ono treba krenuti na CTG, gledam na ovoj aplikaciji, kaže da sam ušla u 36 sedmicu, jel sad trebam nekad krenuti i kako se naručuje u vojnoj bolnici, dasad sam isla kod Mašića privatno
Meni je dr rekao da cu na prvi ctg sa 38 sedmica. Idem na GAK.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 20:11:33
ney75
Skorpija, ja sam u utorak in shaa Allah punih 36 sedmica, u srijedu idem na prvi ctg, tako mi je i dr Aida rekla. I ja sam u vojnoj, za ctg se ne narucuje, nego sa uputnicom dodje kad hoces, radi se od 8-10 sati ujutro..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 20:15:38
škorpija
IZVORNA PORUKA: ney75
Skorpija, ja sam u utorak in shaa Allah punih 36 sedmica, u srijedu idem na prvi ctg, tako mi je i dr Aida rekla. I ja sam u vojnoj, za ctg se ne narucuje, nego sa uputnicom dodje kad hoces, radi se od 8-10 sati ujutro..
A jel treba neka uputnica i može li mi je dati ljekar porodične medicine
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 20:54:31
mom2B
IZVORNA PORUKA: škorpija
Meni je dr rekla da ulaskom u 9 mjesec (tj sa 36 sedmicom) krenem na CTG. Ako uzmes onu veliku uputnicu neces morati svake sedmice ici u svoj DZ po novu malu uputnicu. Veliku ti vracaju na ginekologiji. Samo provjeri gdje ces uzeti tu veliku uputnicu. U DZ Saraj polje se uzima na ginekologiji, u drugim DZ kod ljekara opce prakse. Ne narucujes se na CTG vec samo pitas kad dodjes koja je zadnja trudnica dosla i onda cekas da udjes poslije nje. Eto draga i sretno ti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 20:59:22
ney75
Ja mislim da u Vojnoj vise ne moze na veliku uputnicu nego svaki put nova, ja sam uzela odmah 4.. ali pitacu u srijedu kad budem isla, pa cu ti javiti Skorpija
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 21:57:05
ney75
Zene, moze li mi neka reci jel se ne smije jesti i prati zubi prije uzimanja brisa grla? Na netu pise da ne bi trebalo nista jesti, piti, niti prati zube ili zvakati zvaku, pa ako neka zna da me uputi :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 22:40:52
*andjela*
Skorpija ja radila prosle sedmice prvi ctg,kao taman ulazila u deveti...al ja to sve kod svoje doktorice,nakon pregleda ,me poslala u sobu za CTG i pogledala ga na kraju
Ja jos malo na spavanje...sutra na uzv,pa da vidimo kako cura.....
Mom2B znala sam ja da cs ti nama pripomoci u februaru javlja li se ayla Pa vas dve kad se porodite,onda sam ja iduca na listi ,nemogu da vjerujuem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 23:32:28
škorpija
IZVORNA PORUKA: ney75
Ja mislim da u Vojnoj vise ne moze na veliku uputnicu nego svaki put nova, ja sam uzela odmah 4.. ali pitacu u srijedu kad budem isla, pa cu ti javiti Skorpija
Važi draga, pitaj i od koliko do koliko sati se može doći na crtg i kojim danima, rade li subotom i nedjeljom 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 23:45:09
Isha
Vecer zene, spavate li?
Andjela, sad cemo u nas mjesec, mada ja lahko mogu u mart uci, s tim da ovih dana bas jak pritisak dole osjetim, ne mogu ni da sjedim kako treba, moram se nagnuti nazad u polulezeci polozaj.
Mom2b, je li zgaravica popustila? Mene upravo muci, bas je nezgodno, a to bude uvijek kada jedem hljeb, neko tijesto... Neka sveki pravi jabukovacu kada odes u porodiliste, taman ce upiti agdu . Pored mene ti kolaci mogu godinama stajati, nisam ljubitelj . Volim cokoladne i kremaste.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 1.2.2016 8:09:26
minie
Jutric,
Evo nova radna sedmica krenula, lagano
kako ste mi sve? Djecica dobro? Vidim januarske terminuse nista, samo Amani nije izradila
Ja trebam naredne sedmcie na kontrolu, ali cu izgleda ranije, mozda u srijedu, bas mi se pojavilo neko pojacano bijelo pranje, bas me nervira. Cini mi se da je od hulahopki, u kancelariji toplo pa se sve potpari Ovaj put trebam samo zeljelo izvaditi, proslli put nije bilo reagensa. Da ili se moze iz prsta ili mora iz vene? I urin.
Ljubim vas sve i uzivajte u danasnjem danu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 1.2.2016 8:53:33
Sanjalica 85
Jutric zenice , evo ja nakon dva i po mjeseca ponovo na posao , vec mi je muka, ali eto moram se malo provrtiti. Beba se vec pita, sta si ti ovako uranila, zar nam nije spavanje do 12...opet nocas oka nisam sklopila, isijas me bas uhvatio, ne mogu nikako da se namjestim
Minie u Prolabu ti je zeljezo 5 KM, ja sam ga skoro radila. Pa ako ne bude opet reagenasa otidji dole, da ti se ne bi kakva anemija podvukla. Nislim da moze i iz prsta, jer je meni OGTT u subotu radio iz prsta, posto su mi jako slabe vene.
Mom2B necemo se nazalost sresti, ja sam jos uvijek privatno, tek od 36 sedmice krecem gore ...do sada ste vec mogli jednu jabukovacu pojesti , a drugu lagano pripremati
Logica meni je pomogao med sa limunom, propolis sprej za grlo i caj od djumbira, meda i limuna...sve su vitaminske bombe pa ne moze skoditi. A ako ti se bas upali grlo ispiraj ga rastvorom morske soli i cajem od zalfije naizmjenicno.
Gdje nam je Cauchy?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 1.2.2016 9:12:27
cauchy
Sanjalice draga, tu sam ja. Jutros sam morala baš rano ustati, išla vaditi nalaze, krvnu sliku, urin, UK... Sad ću ostatak dana da preležim, šta ću, mora se.
A jedva čekam kontrolu, da vidim je li sve ok. I dalje imam iscjedak ali osjetim bebu non stop, pa me to uvijek utješi. Pozdravčić
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 1.2.2016 9:28:14
Sanjalica 85
Cauchy ne upratih da si se javljala pa se zabrinuh. Samo polako, bitno je da on lupka, zna on da to mamu obraduje . Sada fino poravni i odmaraj, pjevaj mu i pricaj, i ako mozes jedan spavanjac baci i za mene. Javi kakvi su ti nalazi. Ja evo vec mjesec dana pijem Feroglobin ali mi se eritrociti ne popravljaju. Hemoglobin se malo povecao, ali oni nista. Mene taj iscjedak smori od pocetka trudnoce, jako puno ga imam. a vise mi je zlo od onih zutih vaginaleta
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.2.2016 18:01:30
Enisa1989
Dobro veče trudnice, ja sam danas tačno 22 sedmica trudnoće i osjećam se fenomenalno. Termin poroda je 19.06.2016. i u pitanju je djevojčica . Nova sam i prijavila sam se ovdje jer sam nekad davno gledala emisiju "Zabranjeni forum" gdje je jedna od moderatorica pozvala sve djevojke/žene koje žele malu porodicu na druženje. Želim da naučim dosta toga prije nego na svijet donesem svoju malu pišuljicu. Kako ste mi Vi? Nadam se da ćemo se svi fino družiti