Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 29.1.2016 18:41:43
mom2B
IZVORNA PORUKA: Leena
Mom2b, super, vazno je da je crg dobar. Pritisak je i meni bio nizak, kad su jedan pregled rekli 120/80 znala sam da cu se poroditi uskoro (to je bilo 23.12. ), jer je meni taj "idealni" prisak bio samo pred porode
Minie, jos uvijek brusnica? Misa mu... Pa do kad moras? Djecica dobro hB, samo svo troje prehladeni, ali dok ture nema, ne zalim se
hehehe a meni zadnjih 6 mjeseci bio 120/80... ovako nizak pritisak nisam imala pa se nadam da je to pocetak kraja trudnoce Jooj jedva cekam da se porodim... iscekivanje me ubi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 29.1.2016 21:42:11
Angelica
izvinite što upadam ovdje al na drugim temama više niko nije aktivan da li smijem popiti paracetamol glava me rastura, 11 sam nedjelja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 29.1.2016 21:56:05
Angelica
mom 2B hvala ti na odgovoru kako se ti nosis s migrenama
< Poruku je uredio Angelica -- 29.1.2016 22:01:24 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 29.1.2016 22:10:04
Amani12
Mom2Be i kod tebe ozbiljne pripreme krenule. Cauchy presretna sam sto ste ok.
Ja jos uvijek 2u1. Jutros beba konacno na ulazu u kanal. Osmi dan u bolnici. Beskrajno mi fali veliki djecak,a zeljno iscekujem ovo maleno. Ljubimo vas sve redom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 29.1.2016 22:44:18
mom2B
IZVORNA PORUKA: Angelica
mom 2B hvala ti na odgovoru kako se ti nosis s migrenama
do pola trudnoce je bilo bas lose... migrene su trajale i po 6-7 dana... dok nisam smjela uzimati nikakve lijekove obicno sam lezala u zamracenoj prostoriji, utisam tv i stavim masku za spavanje na oci... u drugoj polovini trudnoce glavobolje su toliko prorijedile da se ne sjecam kad me zadnji put boljelo Drzim ti fige da te sto prije prodje glavobolja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 29.1.2016 22:49:33
mom2B
IZVORNA PORUKA: Amani12
Mom2Be i kod tebe ozbiljne pripreme krenule. Cauchy presretna sam sto ste ok.
Ja jos uvijek 2u1. Jutros beba konacno na ulazu u kanal. Osmi dan u bolnici. Beskrajno mi fali veliki djecak,a zeljno iscekujem ovo maleno. Ljubimo vas sve redom
Aaaaaa ti mene cekas i dalje Joj bio bi red da zaokruzimo ovaj januar pa da februarske terminuse mogu da stupe na scenu Hajde kod tebe je pri kraju, ja ocekujem sutra da ces nas obradovati, a da ces vec prekosutra grliti svog velikog djecaka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2016 19:57:08
mom2B
Juhu hu samo da pozdravim zenice
Joj danas prelijep dan i jednostavno se morao iskoristiti... MM i ja setali dugo gradom i kad smo se vratili ja se komirala sat vremena... Da su me moji cekali da napravim rucak skapali bi od gladi
Kod mene i dalje nista novo... Doduse cijeli dan imam smedji iscjedak. Nije sluzni cep vec je to vjerovatno reakcija na vaginalni pregled... ja sam ocekivala da ce taj pregled biti malo bolan ili u najmanju ruku neugodan ali zaista je bilo OK...
Sutra novi CTG, a citam na nalazu od jucer da je dr napisao da sam otvorena 1-2cm... Bas me zanima da li ce biti pomaka sutra
Zene moje odmarajte se i uzivajte i ja se s vama def druzim u narednom mjesecu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2016 22:40:07
nudzejma
Vece, Napisah veeeeliki post i nije prosao Nemogu se ponavljati tako da cu samo reci da mi je veliko dijete Bogu hvala bolje ali zato smo i ja i mm fasovali isti virus i vucemo se po stanu Borim se svim silama da zaustavim ovo koliko je moguce.Muka mi je vise i od caja,meda i voca Zenice cuvajte se,vrijeme je bas zeznuto.... Vidim Amani se masAllah porodila....bas me obradova vijest Laku noc....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 9:14:22
cauchy
Veliki pozdrav drage moje.
Amani, čestitke na bebici, nadam se da si imala lak porod. Mom2B želim ti da što prije upoznaš svoju bebicu i da imaš lak porod.
Ja evo po cijeli dan ležim, pijem lijekove, koristim i neke nitroderm flastere, od njih me glava bolila, ali sad je bolje, valjda se organizam privikao. U čet imam kontrolu kod svog doktora, a 8.2. na GAK, nadam se da će sve biti uredu. Još uvijek imam pojačan iscjedak, mada kako mi se beba baš prisloni haman na bešiku idem u wc non stop, pa je moguće i da mi mokraćna bešika malo popusti pa curka. Uglavnom, ne skidam uložak.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 11:27:41
Lejni
Amani sve cestitke. Neka je ziv i zdrav. Eto ubrzo si i sa svojim velikim djecakom
Mom2B sad si ti na redu.
Nudzejma bas mi je zao sto vas je tako uhvatilo sad. Cuvaj se.
Ja vec treci dan imam nesnosljive bolove na komplet desnoj strani. Da li sam nesto nagnjecila ili istegla pojma nemam. Ali sve boli, grudni kos, i pozadi sa ledja, vrat, ruka. Kad disem pojacava se. Da legnem sanse nema. Samo da sjedim u jedan polozaj ali da nisam nageta ni naprijed ni nazad ni sekundu. Nadam se brzo ce proci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 12:21:05
Sanjalica 85
Tuspas mene drage moje
Sta sam propustila? Pufnice i Amani cestitam vam od srca, da su vam bebice zive i zdrave 100 godina, nadam se da se lijepo oporavljate i da je sve proslo ok. NIsam bas uspjela da sve procitam.
Cauchy mila, par puta sam brzinski ulazila da vidim ima li vijesti od tebe, i bas sam se obradovala sto je na kraju sve ispalo ok. Vidim prosla si sve i svasta u zadnjih sedam dana, ne ponovilo se. Cuvaj se i pazi, bitno je da je bebac dobro i da se sve stabilizovalo, hvala Bogu. Saljem vam puno poljubaca i zagrljaja
Ja sam se tako odmorila ovih 5 dana da vam ne mogu opisati, setala pored mora, plivala, sreca potrefilo se i fino vrijeme, taman dobra psihicka priprema za sutrasnji povratak na posao. Jucer sam odradila i OGTT, nalaz uredan, tako da je beba izgleda debeljuskasta sama od sebe, sreca nije dijabetes. U srijedu idemo na kontrolu, jedva cekam da je vidim . Malo sam i stvarcica kupovala, da me mine zelja, ali eto cekam da otopli pa onda u potragu za kolicima, komodom itd.
Mom2B gdje je zapelo , sta taj moj zet ceka . Salim se, samo polako, bolje da krene prirodno, nego da se mora inducirati. Dokle je sveki sa kuhanjem, jabukovaca bezbeli jos na cekanju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2016 14:11:04
*andjela*
Pozz zenice....evo i nas uvatli priliku...slava prosla ,naroda protutnjalo kroz kucu samo tako ,MM odvezao tetku u na stanicu ,vraca se za Sloveniju...Nisam ja nista posebno radila ,postedjena sam bila,svekrva,zaova....te od djevera cura...ona je ovdje 3 dana ,kao domacica.... ...tako da sam ja samo pomalo Isha i mene malo uhvate ti blagi grcevi ,il ledja,neznam jel od hodanja i stajanja ova dva tri dana il su neke lazne kontrakcije
Amani cestitam od srca .....eto sad ces i kuci kod velikog djecaka
Ja sutra na UZV ,pa cemo vidjeti kakva je situacija...vidim MOM2b jos uvjek 2 u 1