|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 17:53:01   
Adana
Drage moje, molim vas ako koja zna dobar recept za dagnje da mi napiše. Dagnje na buzari bi bile idealne, ali može bilo šta. Hvala!!!!!

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 18:01:35   
Visnja RR
nemam pojma kako se sve to pravi ali zato bih sve to mmmmljac smazala ... zovi! user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 18:03:55   
Adana
kada ih napravim, ako budu jestive, slijedeće pravljenje bujrum na ručak/večeru!!! user posted image

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 18:09:34   
anitaMO
ocisti dagnje,stavi u serpu,malo persuna,bjelog luka i malo vina.kuhas dok se ne otvore.to ti jeto najlakse.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 18:09:46   
Crvena
Ja pravim ovako: u duboku serpu stavim malo maslinovog ulja, zatim stavim dagnje (prevrnem ih koji putuser posted image )A onda izvadim u posudu. U serpu u kojoj je maslinovo ulje (nadam se da su  i dagnje pustile sok) stavim bijeli luk 2-3 (zavisi od kolicine dagnji), dosta persuna i konzervu pelata i malo prezle. Kad to prokuha, vratim dagnje u serpu jos 5 - 10 min. Kad serviram stavim malo limuna. Evo vec mi ide voda na usta.user posted image user posted image user posted image Nadam se da sam ti pomogla.
LP


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 18:10:58   
Crvena
Mozda bi najbolje bilo da ja napravim  i da vas pozovem. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 18:12:56   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Crvena

Mozda bi najbolje bilo da ja napravim  i da vas pozovem. user posted image user posted image user posted image


mmmmda user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 18:51:19   
tea lana
joj ja obozavam dagnje al svaki put nakon njih povracam kao da sam alergicna,dok ih jedem nije mi nista i ne znam stati,kao ni odoliti im.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 19:35:31   
triplemama
Nama pravila gazdarica na moru a ja gledala potušili se jedući user posted image

Stavila dagnje u vodu da kuhaju i da se otvore.
One koje se ne otvore baciti.
Na maslinovom ulju propržiti luka malo više sa soli.
Dodati bijeli luk, pa koncentrat paradajza i paradajza u komadićima. Dodati bijelog vina a u to prezlu umućenu sa vodom (ne puno).
Dodati dagnje i još malo kuhati.


_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
10.1.2009 20:27:34   
andji
Ja te sve morske plodove dinstam na maslinovom ulju,dok se ne smekšaju,zatim dodam bijeli luk i lovorov list,zatim zalijem sa malo bijelog vina,i sve to ukupno dinstam nekih 30-40 min.(probaš) i na kraju plus začini(ima ona vegeta sa bosiljkom,peršunom i tim biljkicama) plus obična vegeta.Serviram sa limunom,plus prilog rižoto kuhani......obožavam morske plodove......ja po restoranima samo lignje naručujem,em pohovane em na žaruuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
11.1.2009 0:18:53   
Adana
Joooj hvala vam svima!!!!! Svidja mi se recept sa lukom i jednim i drugim, vinom i paradajzom... Probacu ovo dan-dva. Kupila sam smrznute ociscene dagnje. Pomoc samo sta da im uradim? da ih prodinstam na ulju pa da dodajem ostale sastojke??

Mi obicno kada smo u Dubrovniku volimo otici na dagnje na buzari, i to u jedan restoran Poklisar. Mmmmmmm... puno su dobre. Pa danas vidjoh dagnjice, pa rekoh moglo bi se praviti... user posted image

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
11.1.2009 10:46:03   
mamy Sabina
Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to



_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
11.1.2009 14:33:03   
tweety
IZVORNA PORUKA: mamy2

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to



Uh ovo cu definitivno morati probati jer obozavam morske plodove!!!A ovo bijelo vino i alkohol u njemu,vjerovatno ispari,kontam radi dojenja,mada od te kolicine sumnjam da ista moze biti.


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
11.1.2009 14:40:22   
mamy Sabina
Ispari Lala,kuhanjem !
Samo navali!user posted image user posted image


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
11.1.2009 14:44:31   
tweety
Hocu vala ovo koji dan,samo da vidim kako mi je cojk raspolozen za to,ako ne bude moram mu smisliti nesto drugo user posted image

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
12.1.2009 18:02:59   
Romali
IZVORNA PORUKA: mamy2

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to




Ja ih malo ipak obarim i nastavim ovako. A obično ih pravim s integralnom tjesteninom.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
13.1.2009 6:38:44   
andji
Moj m uopšte to ne voli,ja uvijek pravim za sebe,jedva sam ga nagovorila da samo proba,on to sve zove 'žabci'user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Dagnje/kamenice/školjkice...
14.1.2009 13:58:13   
tweety
Uhhh jesam se jucer najela dagnji mmmmmm mljac user posted image user posted image user posted image user posted image Pravila ih kao mamy2 i super su ispale!

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *