Doraa
|
IZVORNA PORUKA: mamma mumi Znate drage moje, zivot je jako cudan. ja nebih sada nikome sudila, svako ima pravo da radi sta zeli, i kao sto neko rece neradi drugom ono sto nezelis da se tebi radi, e to je moj moto, mada me je puuuuuno puta klepilo po glavi, ne vezano za prevaru nego uopste. kao djevojka iamala sam dugu vezu, ma neko nema brak ko ja 8 god., odrasli zajedno, ali bas bukvalno, i vjerovala sam mu, a ruku bi dala da me nikad, ama bas nikada nece prevariti, rastali smo se jer se promjenio naglo, postao ljubomoran, drzak, poceo me spijunirati, govoriti mi da ga varam, ko ludjak, e meni pukne film i ja ga ostavim i da bi drage moje tek nakon 6 mjeseci sasvim slucajno saznala da je moj dragi imao paralelnu vezu zadnjih godinu dana. Pitala sam se samo kako, jer smo non-stop bili zajedno, kada radi jedino ne, ali nije bila afera s posla. E sto sam vam ovo sipricala hocu da kazem, muskarci u 70% slucajeva prevare zenu, e maher je onaj kad zena neskonta, e sta u tim slucajevima kada nas prevare i varaju a mi zadnje saznamo, a neprimjetimo promjenu, jer ih i takvih ima.Ja inace sam peh bila kao cura vazda me to klepalo,i bojim se i sada toga, nevjerujem muskarcu nijednom, ali sam sigurna , a to sam i rekla muzu, kad tad ako bi me prevario a ja saznala, ma da sam 5 djece rodila stobom noga ti je, ali ces i ti bez one stvari hodati mamma mumi žao mi je baš me pogodila tvoja priča jer sam se stavila na tvoje mjesto(ne daj Bože nikom)... Teško je kada se kroz život trudiš da budeš fer a neko ti tako vrati,...Ali ipak ja ću uvijek pokušavati da budem fer i da budem iskrena jer onda imaš šansu da budeš sretan (ti si primjer za to). Slažem se s većinom da nismo svi iskreni i da ti niko ne garantuje da ćeš biti uvijek sretan ili da te muž neće prevariti,ali postoji još nešto a to je moja savjest: Ako sam iskrena i fer mogu se nadati da ću zaslužiti sreću i vjerovaću mužu dok god nemam razlog za suprotno a i ako me bez obzira na moju iskrenost i ljubav nekad u životu prevari ili iznevjeri- njemu nek je na dušu ja bih bar bila čiste savjesti i mogla bih mu okrenuti leđa čistog obraza i što je najvažnije ne bih se osjećala k'o smeće!A on bi kad tad shvatio šta je izgubio- ne došlo nikad do toga aBd.