Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zbog čega biste se razvele? 14.6.2013 14:32:20
CombatKitten
IZVORNA PORUKA: Galicia
papir itekako znaci pred sudom i kad su u pitanju prava i obaveze iz braka,kao i po pitanju naslijeđa.
To sve mozes i bez papira. Al hajd dobro kakve veze ima to sto bi ga ti zezala iz satisfakcije?
Ne mogu zamisliti da bi jednostavno popustila, kad neko ima smjelosti prevariti svoju ženu, majku svoje djece...zašto dozvolit da te još više poklopi. Pošto sam pravnik dala bi mu do znanja da se uzeo zahebavati na pogrešnoj teritoriji. Ne bi ga nepotpisivanjem pokušala zadržati, daleko od toga...
RE: Zbog čega biste se razvele? 14.6.2013 15:43:32
Galicia
Zasto ce ti covjek koji te ne voli, ne postuje, koji te vara itd?
Ja bi glavom bez traga pobjegla i sve ostavila. Ne bi se okrenula ni za kucom, ni za sudjem, ni za krevetom. Gdje ce mu veca kazna da gleda sve to sto je nekad bilo sretno, sad nesretno.
RE: Zbog čega biste se razvele? 14.6.2013 23:21:35
hanabanana
IZVORNA PORUKA: CombatKitten
IZVORNA PORUKA: Galicia
papir itekako znaci pred sudom i kad su u pitanju prava i obaveze iz braka,kao i po pitanju naslijeđa.
To sve mozes i bez papira. Al hajd dobro kakve veze ima to sto bi ga ti zezala iz satisfakcije?
Ne mogu zamisliti da bi jednostavno popustila, kad neko ima smjelosti prevariti svoju ženu, majku svoje djece...zašto dozvolit da te još više poklopi. Pošto sam pravnik dala bi mu do znanja da se uzeo zahebavati na pogrešnoj teritoriji. Ne bi ga nepotpisivanjem pokušala zadržati, daleko od toga...
A šta bi pokušala?! Ovo nije Amerika, a kao pravnik znaš da se brakorazvodna parnica može pokrenuti i tužbom....a istu ne možeš do unedogled izbjegavati.
Dok sam bila mladja, imala sam “neoboriv” stav da bih ga ostavila zbog najmanje greške Nidje veze Sa 10 godina braka iza sebe mislim da sam postala mudrija Nevjerovatno koliko te život natjera da preispitaš svoje stavove.
Prevara bi me jako povrijedila,mislima da bi ostavila dubok,neizbrisiv trag u meni. Ali,ne znam šta bih uradila Daleko bilo Žao mi što nisam tip koji bi prevaru mogao vratiti To bi bila fer igra. Pa ćemo nastaviti gdje smo stali
Mislim da ne bih tolerisala kockanje, drogu Batine bih mogla dobiti samo jednom Drugi put ne bi imao šansu da mi se približi
ja ne kontam kako neko moze oprostiti prevaru. ja vise ne bih mogla poljubiti mm niti leci s njim da znam da je s drugom bio. bas bi mi se zgadio a posebno sto bih totalno izgubila povjerenje u njega i to vise nikad ne bi bilo to
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 10:04:13
tobleronica1
Sigurna sam da je oprostiti prevaru teško i da se nikada u potpunosti ne oprosti. Ali, ne treba sa sigurnošću reći da se to nama ne može desiti. Život je nepredvidljiv .
Gadjenje bi mi bio najmanji problem Narušeno povjerenje i čin izdaje bi me bukvalno “pokosio”. Važnije bi mi bilo kako ću to JA preživjeti, nego da li mu oprostiti.
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 10:20:31
teacher75
niko ne kaze da se ne moze desiti al ja deinitvno znam da ne bih oprostila vec bih se razvela iste sekunde i prozivjela ostatak zivota bez takvog kretena
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 10:45:37
tobleronica1
Slažem se da je kreten čim se spustio na nivo da laže i vara. Želim da ti se nikada ne desi nešto slično. Iskustvo me naučilo da nikada ne možeš sa sigurnošću tvrditi da li bi se razvela ili ne
Na žalost ,bila sam svjedok sličnih situacija Ishodi su bili različiti.
Par iz studentskih dana, ljubav do kraja života Supruga beskompromisna , “jača” polovina , Naviknuta da je njena zadnja u većini slučajeva. Brak za koji bih rekla da se muž ne bi usudio napraviti tako nešto ,jer bi ga ostavila. Prevario je, ona oprostila i promijenila se. Postala mi je nekako “pitomija”.
Par takodje dugogodišnja veza. On dominantan . Prevario je,ona saznala. Vratila se svojima, on molio ,plakao,obećavao. Medjutim, razvela se .
O ,tome ti pričam
Stara poslovica kaže: “Nikad ne reci nikad”.
Ne shvataj ovo kao provokaciju. Pokušavam ti samo objasniti da okolnosti u kojima se čovjek nadje itekako diktiraju naše konačne odluke. Ne samo ono što mislimo da bismo uradile u budućnosti.
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 11:27:21
veeseelaa
kad ne bi bio brižan otac to mi je prvo palo na pamet nakon kocke i droge što s etiče prevare, ne znam, ovisi od raspoloženja, dešavaju se i takve stvari....
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 11:34:21
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: teacher75
hb pa ne zavisim od mm. imam svoj dinar i ne bi mi bio nikakav problem otici kad bi mi se to desilo
jesu onda zene koje ne rade osudjene na los brak, zbog ne mogucnosti otici?
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 11:35:09
tobleronica1
Teacher75-Nije stvar samo u egzistenciji. Ako želiš da se razvedeš potrudit` ćeš se da omogućiš sebi izvor prihoda. Žene su radile sve i svašta da bi se osamostalile .
Žena iz prvog para o kojem sam pisala je visokoobrazovana, sa dobrim radnim mjestom i primanjima . Životni problemi (koje nisu oni prouzročili) trajali su poprilično dugo. U tim problemima su se njih dvoje nekako izgubili i udaljili. Njegova prevara ih je trgla da zaista mogu ostati jedno bez drugog. Ono što je drugima bio razlog za razvod,njih je zbližilo i vratilo jedno drugom.
< Poruku je uredio tobleronica1 -- 15.6.2013 11:44:42 >
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 11:44:04
veeseelaa
moramo se složiti da je u slučaju odluike na razvod lakše ženama koje su materijalno situirane, koje rade i sl uvijek sam podržavala to da žena treba da s eškoluju, uposli, nešto stekne pa tek onda se uda jer danas si u dorbom baku sutra možda u lošem voljela bi da me moja kći posluiša, da bude takva, neovisna o muškarcu, ma kakav njen izabranik i ma ko on bio
RE: Zbog čega biste se razvele? 15.6.2013 11:46:50
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne kontam kako neko moze oprostiti prevaru. ja vise ne bih mogla poljubiti mm niti leci s njim da znam da je s drugom bio. bas bi mi se zgadio a posebno sto bih totalno izgubila povjerenje u njega i to vise nikad ne bi bilo to
meni se nee bio zgadio, ko da naši muževi nikada nisu bili sa drugima, ajde Boga ti ovisi kakvog bi rasploženja bila tih mjeseci, kakav bi mi životni cilj i stav prema životu bip nisam sigurna ni da bi ostala ni da bi otišla