Medić*
|
Vjerujte da je nama sve bilo servirano kao na tacni, kuce, stanovi, zemljista, pare na racunu, za svo cetvoro djece ista suma novca. Jedno mirno i spokojno djetinjstvo. Zato je otac radio danonocno da bi nama zaradio i ostavio. Mi smo to postovali jako dobro i duplo mu vrcali svojim odgojem. Planirao je jos mnogo vise, kako za sinove tako i cerke ali eto sudbina bila takva da mlad preseli na Ahiret. Sjecam se njegovih rijeci, sve cete imati ali zato trebate to cijeniti i postovati, trebate biti ljudi na prvom mjestu, trebate uciti jer ce se to nekada sigurno isplatiti. Imali smo sve, ali smo se za to sve sigurno mnogo zalagali, ucenjem, radom, ponasanjem, postovanjem, cijenjenjem i 1 dinara i onih 100o dinara koje dobijemo za dzeparac. Svi se iskolovali i na pravi put izvedeni jednim skromnim i lijepim zivotom, a mogli smo razbacivati se novcima, raditi sta nam je volja...medjutim ne, odgojili su nas tako da je haram razbacivanje..postovali smo to i pridrzavali se toga. Dan danas tako. Braca su malo vise bili troskali od nas dvije Svako svom djetetu zeli obezbijediti najbolje, taki i ja. Ako mogu kupit cu, zsato da ne ? Medjutim svakako ne zelim da moje dijete iskoristava to, vec to sto dobije mora i zasluziti na neki nacin, treba se skolovati, zagrijati stolicu, postici uspjehe, ne treba biti najbolji ali neko i nesto treba biti. Onda ce i sam stvarati i zaradjivati sto ce vise i cijeniti sigurno. Vidjecemo, vrijeme ce pokazati svoje. Ono sto je najbitnije djeci treba pruziti vise ljubavi i paznje. Dijete koje ima sve osim toga -bit ce sigurno nezadovoljno. Vi mozete kupiti djetetu i vile i gradove,ako nemate vremena za svoje dijete onda vam dzabe sve. Kada kazem vremena za svoje dijete...mislim na to kvalitetno provedeno vrijeme sa svojom djecom.
< Poruku je uredio medic slatki -- 2.8.2012 1:46:12 >