Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: salmy Svi mi imamo svoje mane i vrline..............mah.......... zivot je jedna velika skola............. Sve bude i prodje ali " dobra djela" uvijek ostaju. Zato treba uzivati u zivotu lijepim stvarima i sexu naravno IZVORNA PORUKA: Breskva IZVORNA PORUKA: salmy " Ma ebo njega ja sam sebi rodila ON mi vise i ne treba" Iskreno meni je potrebniji sad nego prije , kod nas su to udružene snage...radimo sve u timu i uživamo da kupamo bebu, ismijemo se njegovim vragolijama... Moj muž je baš zatrpan poslom pa i kod kuće ali zna nekada odkazati sve da bi se igrao sa malim, jer kaže ne mogu mi platiti za ovaj osmjeh...A oko zapostavljanja -možda samo imamo više obaveza pa ne stignemo to ko prije , uglavnom nije nam loše ... IZVORNA PORUKA: Suzana IZVORNA PORUKA: D_K e blago tebi - ti si onda jedna od sretnica.. obicno kad se beba rodi muzevi izgube svoje supermoci i postaju obicni krembili kako ih vesela opisa.. narocito onaj prvi period kad su grcevi kod bebe, ne znas sto place, kad rana boli i ukratko - kad su najpotrebniji.. e nakon nekog vremena se opeh ishavizaju i pocnu se ukljucivati.. kod nas je 40-snica a kod njih je 6mjesesecnica.. u svakom slucaju - dobro ti je vesela rekla - sacekaj da se porodis pa se javi - bice mi iskreno drago ako bude onako kako ti mislis da ce biti.. a ako ne bude - tu smo za tebe :)) E jbg, nisu valjda svi ovakvi? Kod mene je apsolutno suprotna situacija. Da li je to zbog toga što nismo dobili jednu bebu nego dvije, ne znam. Ali bilo kako bilo, MM mi pomaže u svemu, mislim da je to normalno, i hvala mu zbog toga. A da se vratim na temu. Hm. Odgajamo mi. Nisam još primjetila uticaj sa strane, mama mi je OK, ali bi ih moj tata a njihov deda mogao razmaziti opasno, ali tu sam ja da reagujem. Tete koje ih čuvaju su fine i pažljive, tako da mislim da mogu samo dobro uticati, a da budem iskrena, mnogo više slušaju njih nego mene i MM. MM roditelji trenutno nisu prisutni, ali ubrzo će biti, pa ćemo vidjeti. Za odgoj se ne sikiram, jer je MM lijepo odgojen, bolje i od mene , e sada, da li će sve biti onako kako ja kaže, we will see. tap3ah, tebi je superiška na ovom forumu, jadna tvoja žena, znaćeš sve ove ženske tajne i vještine heheh. IZVORNA PORUKA: Azure Evoi ne uspjeh ni procitati sve postove a uporavo to mi se desava. Moj suprug i ja zivimo u stanu sa mojom mamom koja neizmjerno voli nasu curicu. Evo vam prvi primjer da nije uvijek svekrva kriva i nase mame krasne. Moja svekrva je zivjela daleko od mene a umrla je prije mjesec dana. Dok sam bila kod nje u posjeti nekih pola godine pokusala je par puta provuci nesto svoje ali nije uspjela. Inace nije bila teretli zena, ali se povodila onom starom kako smo mi. Moja jaka volja, suprug kao i svekar takodjer nisu dali da se gnjavimo sa tim tako da je sve bilo ok. Moj problem je moja mama koja uvijek misli da mora biti onako kako ona kaze. Razlog tome je sto jako voli djecu i jako puno ih je odgojila (nemam brace ni sestara) ali nam je kuca uvijek bila puna djece. tako sam i naucila odnositi se prema djeci. Jako puno se mijesa u nas odgoj curice i to me izbaci iz takta. nema dana kada se ne posvadjamo zbog necega. Moja mama je prije 2 mjeseca naucila moju curicu na ljuljanje na nogama, a mojoj macici je 3 godine. Ja je nisam ucila na ljuljanje dok nisam krenula na posao, mojoj mami je bilo lakse tako da je uspava. Kad je ja uspavljujem obicno legnem kod nje, mazimo se i pujevamo i tako zaspi. medjutim kako sam na cuvanju trudnoce mama je opet naucila na ljuljanje. I evo trunim ko luda ali ona ne haje. Vec dva dana sam uspjela malu nauciti da sama u sobici zaspi sa lutkicom pored sebe. I evo upravo cujem kako mama kaze mojoj curici hajde da te nana ljulja. E pa ko ne bi poludio. Ma imala bih jos hejbet toga pisati, ali samo bih se uzrujala, a i vas ugnjavila. Ovo je samo jedan od primjera da nisu uvijek svekrve krive. pozdrav svima