Amrino
|
Evo da prenesem postove sa druge teme: IZVORNA PORUKA: enisa_sara Eh ovako drage moje: Odemo na hirurgiju, pregleda ga neki "klinjo" – drzak užas!!! Mišljenje: podržavam mišljenje dr. Dizdarevića! Zašto tražite i naše mišljenje kad je ono što vam je rekao dr. Dizdarević vrh?! Bez imalo pojašnjenja, informacija o toku operacije, trajanju.... sve što sam pitala dobila sam odgovor: ne znamo-zavisi...... i sve tako! Onda sam insistirala da ga još jedan hirurg pregleda pa smo došli do dr. Popovića koji je jako staložen, miran čovjek i koji mi je objasnio ama baš sve. Radi se o slijedećem: sada svako 2-og dijete ima problem sličan našem ali se o tome ne priča, zašto stvarno mi nije jasno?? B ima uvučenu ćunu ali ne skroz. Njegov savjet je da sačekamo 6 mj. jer pretpostavlja da bi se ona do tog perioda morala spustiti i izaći i da svakako ne žurimo sa operativnim zahvatom za koji uopšte smatra da najvjerovatnije neće biti ni potreban!!! Uglavnom se dešava debelim bebama ali nije pravilo. Nakon toga odvedemo B i kod Skake. Skakikono pojašnjenje je, i nekako meni kao totalnom laiku, najlogičnije: Također da svako drugo dijete ima isti problem i da je uzrok pelena, bodi, široko povijanje, štrample, hodalica...... i da sve to pritišče ćunu. Zašto toga prije nije bilo? Zato što nije bilo ovih pelna, hodalica, širokog povijanja....Njegov savjet je da nipošto ne pristajemo na operaciju i on tvrdi da će sve biti dobro ukoliko izbacimo štramplice, bodije,.... skidati dijete i golog ga stavljati u dubak!! Pitam zašto dubak, kaže sila zemljune teže (baš kako mi je i jedna draga forumašica rekla) će odraditi svoje i izvući ćunu vani. Da radim tako kako je rekao naredna 2 mj. I da će ćuna biti spremna za obrezivanje. Ja koja sam bila veeeeeliki protivnik dubka, idem večeras tražiti isti..... E to vam je ono: nikad ne reci nikad! Rekla sam sama sebi, ima ćunu da istjeram van ili me nema pa makar i ja sa njim visila u dubku. Zato drage moje, nek vam mi budemo škola, ne umotavajte dole previše svoje dječake. Ja jesam stvarno i pelena i bodi i štramplice......sve to vrši pritisak na ćunu! Samo komotna garderobica. IZVORNA PORUKA: enisa_sara Ma nikako mi nije jasno zašto se o ovome jako malo priča kao da je neka sramota U ova 2 dana sam shvatila da stvarno skoro svako drugo dijete ima ovaj problem. Drago mi je da sam javno iznijela svoj problem jer se nadam da sam mamama koje imaju male bebice pomogla sa savjetima. Vidim na internetu da taj problem postoji, dajte žene pričajte o tome, javite šta ste čule, svaki savjet je dobro došao. Živimo u 21 vijeku meni ovo uopšte nije sramotno za reći a kako sam shvatila niko o tome ne želi pričati. Danas me zvalo par prijateljica koje su nekad ranije sunetile djecu (i kao sunet ok prošao) a sada kažu da su imali isti problem , pa su morali i po 2x obaviti sunećenje.... Pišite kako oblačite djecu, šta radite, šta se smije a šta ne smije oblačiti..... Meni je najviše krivo i najradije bi nalupala sve starije "gospodje" (moja mama, sveki, nane....) što mi niko nikada nije ama baš ništa rekao u vezi ćune a znaju "vaziti" o hrani i koje kakvim glupostima!!! Hvala vam svima na podršci, opet je lakše sve ovo izgurati sa vama