Niobe
|
IZVORNA PORUKA: ena23 Veceras sam nesto posebno down zbog svog izgleda od poroda i dojenja... drage zene kako se vi nosite sa ovim? Na mene utice jako ova situacija i osjecam kako mi se dan za danom samopouzdanje ravna s nulom. Pred emem-a se stidim stati, o intimi da ne pricam posebno... u glavnom, lose je. Stomak mi je naravno ostao, strija ne znam vise gdje nema, a grudi su ko dvije vrece pjeska ili dvije mokre krpe, haman pa do pupka su sisle... joj place mi se kad se vidim u ogledalu. Drage zene ima li koja da se osjeca ruzno ko ja? Kako se nosite s tim? Sta sve radite da bi se osjecale bolje, koje metode, trikove, vjezbe radite? I sto je najvaznije, kako sve to uskladiti sa malom bebom od tri mjeseca, koga nemam kome ostaviti i recimo otici na frizuru da bi se osjecala bolje Ovo ko da sam ja pisala. Posebno mi je bilo tesko kad mi je dolazio m, jer kad me zadnji put vidio bila sam u najboljem izdanju, a kad je dosao, 1,5 mjesec iza poroda, bila sam k.... od ovce dobila milion kila, popucala apsolutno po stomaku isto kao da me neko izbičevao, grudi OGROMNE, mislim, katastrofa. E onda skontam..hm...Bila sam trudna, patila se, rodila, sama ga odgajam, sama sve radim, sve je na meni i stojim uspravno! ma boli me dupe! Pocela sam praktikovati brzo hodanje(kad beba zaspi hodam 5 kilometara u oba smijera). Kilaza znatno spada, a i samopouzdanje se vraca! Ošišala sam se, kupila nekoliko super majica, kupila nekoliko hlaca koje mi obavezno iz sedmice u sedmicu vise ne mogu jer su velike. Kupila/dobila sam kamaru sminke, sminkam se cim ustanem iz kreveta da uzivam kad se pogledam! Prestala sam se sekirati radi odredjenih stvari, pogledam u sina i sretna sam, sobom sam zadovoljna ovakvom kakva jesam, najgore je proslo, sad samo na bolje ide. MA ZIVOT JE LIJEP!