acudesa
|
prebačeni postovi IZVORNA PORUKA: Blue rose Zanima me kako ste vi uspjele (mislim na mame koje su se već poodavno porodile), da se vratite u staru formu, ukoliko jeste? Ja sam radila lagane vježbe, ali u posljednje vrijeme primjećujem da mi je stomak i dalje neelastičan, tj. naškim riječnikom rečen malo mlitav. Moj mužek kaže da se i ne primijeti, ali meni nekako nije kako bi trebao da mi izgleda...ili previše ser.. . Kako vi to rješavate? Ja pokušala da vježbam sa kikicom, ali ne mogu od smijeha, jadna ona mene kopira, ali zamislite dvogodišnjakinju sa trbušnjacima, i vježbama istezanja. do suza me nasmije. IZVORNA PORUKA: makana hm mislim da više nikada neću stati u stari konfekcijski broj još se nisam navikla da više ne nosim 36, eventualno 38 već 41-42 međutim, nije ni nešto strašno, uvijek sam znala da neću ostati sa svim kilama, a u trudnoći sam ih dobila haman 20 dojenje je puno pomoglo, i sada dojim, a je napunila godinu nisam vježbala i ostao je mali, kao što ti reče, mlitavi stomačić, ali za njegovo zatezanje trebaju baš intenzivne i konstantne vježbe, a ja za to nikada nisam imala volje ipak, uvijek se pridržavam toga da se ne prejedam, da uvijek odustajem kad osjetim da je dosta iako bi "oči gladne" htjele još, više polažem na kvalitet onoga što jedem, pijem puno vode i kad god mogu pojedem voćku veliki sam slatkaroš i to je čini mi se jedino čega bih se teško odrekla, ali i u tome sada pazim jer sa godinama jednostavno se sve lijepi za tijelo tamo gdje ne bi trebalo što se tiče vježbanja super je što radiš sa malom, a smijeh i to onaj "do suza" je isto dobar, jer takođe zateže trbušne mišiće pozdrav IZVORNA PORUKA: moja malena Draga Makana ja imam curicu od 18 mjeseci. Do njene 1 godine i ja sam mislila kao ti. Kad sam pocela raditi jednostavno se sve od sebe istopilo. Ludi ritam zivota doveo me ponovo u staru garderobu koju san spremila u vrecice. Sakoi i hlace koje sam nosila prije poroda sad mi stoje puno bolje nego ranije, jer sam mrsavija nego prije poroda. Vrijeme ce sve uciniti IZVORNA PORUKA: tanjaa ah te kile vjecita agonija ,ja imam osjecaj da se necu nikada vratiti na starao,u prvoj trudnoci sam se udebljala cijelih 30 kg (fuj),za kratko vrijeme sam skinula 26 kg i ostalo mi je 4 kg kojih se nikad nisam rijesila. u drugoj trudnoci sam dobila 17 kg,beba ima 3 mj,a ja sam skinula 10 kg do sada,ostalo mi je da muku mucim sa ovih 7 kg i kod mene je stomak problem,nekako su se misicu opustili skroz,a da vjezbam nemam neke volje i elana,valjda ce i to doci na svoje nekad IZVORNA PORUKA: esmi Evo nikako. Cekam 3 .I po svakoj bebi ja sam debljija... Pa i onako pravi sam doctor u mrsavljenju...u zivotu sigurno skinula vec 500 kg a dobila 600... Poslije svakog mrsavjenja ...za neko vrijeme evo mene sa jos vise kila... IZVORNA PORUKA: kovrdjava Ja stim nemam problema valjda zato sto sam disciplinirana,zatrudnila sam sa 53Kg kad sam isla da se porodim imala sam 60Kg ,samo sam u trudnoci dobila 7Kg al ja sam uvjek pazila sta jedem vegeterijanac sam tjesteninu ne jedem,sto vise voca i povrca.Kad sam se porodila izasla sam iz bolnice sa 51Kg i malo mi je trbusic bio mlitav s obzirom da sam se porodila carskim rezom,nisam se smjela vratiti vjezbanju odmah.Al poslije 2 mj sam pocela trcati i u teretanu ici,sad kad sam pocela raditi poslije godinu dana bolovanja ja lijepo ustanem u 6 oden trcati,istegnem se istusiram,nasminkam lijepo obucem i u 7:45h sam na poslu.Samo treba volja i disciplina.Ps imas moje slike s mora ovog ljeta slike su 4mj poslije mog poroda...Pusa i samo volju imaj..