|
RE: Recepti,recepti 7.1.2008 14:09:13
|
|
|
|
Blue rose RR
|
Joj, ja vam ništa ne pamtim kako se pravi. Volim praviti kolače, ali nisam ljubitelj svojih kolača, iako svi kažu da su super. Valjda dok ih napravim ja se najedem, gricni tamo, lizni ovamo (hihihihihhi), i ja sita. Hajde vidjet ću večeras kući imam VELIKU svesku punu recepata, i onda vam možda poklonim sutra jedan. A do tada ću da pijem vodu, od ovih vaših kolača. e imam jedan super recept ali slano jelo...valjda može i to. Napravite one velike palaćinke, kao za slatke. U tavu upržite luka po želji, dodajte faširanog mesa, i na sitno isječene gljive, so, vegetu, biber, peršun,celer. To sve pržite uz povremeno dolijevanje malo vode (čisto da ne zagori). Kada bude pečeno meso, dodajte sitno isjeckano suho meso, kisele krastavce (ko ne voli ne mora), tvrdo kuhana 2 jaja, i kada još malo prodinstate, naherendajte sira trapista (ja volim malo više sira, ljepši je okus, makar meni). E, onda tu smjesu kada se ohladi, uvijete u one palaćinke i srolane poredajte u tepsiju ili vatrostalnu posudu, te nakon što umutite 2 jaja sa vrhnjem, isto prelijete preko punjenih palaćinaka i stavite u peć da se zapeče. Njam, njam.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:16:44 >
|
|
|