Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 12:14:35
boogy woogy
Ja sam negdje procitala da je ovo poprilicno star metod i "tajna" mnogih drevnih primalja/babica. Mnogo prije sto su muskarci poceli poradjati zene i prije nego sto je medicina se pocela baviti trudnocom, porodom i djecom, stare primalje su savjetovale zene hiljadama godina unazad upravo ovom triku radi lakseg podnosenja trudnickih bolova.
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 12:25:37
pjenica mala
Svašta u Božijoj bašti! Mislim da je ovo stvarno pretjerano, čuj to; strastveno ljubljenje s partnerom za vrijeme porođaja, fuj, fuj, fuj i još jednom fuj. Eh koliko stvarnih problema na ovom svijetu a čime se ljudi bave...
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 12:30:02
Blue rose RR
Moja sreća pa sam se odavno prestala pitati gdje smu u p * m* otišli. Odvratno, beskrupolozno, jedno veliko fuj. Zar u tom činu koji je samo majčin i samo bebin, oni brinu o j* orgazmu.
Ne mogu da vjerujem da nekoj ženi može u momentu poroda na um pasti bilo šta, sem :"kada će se ovo završiti, i je li beba živa i zdrava?"
Toliko o naučnicima i njihovoj kvazi nauci savremene civilizacije. Nekada je bolje da se neki od njih vremenskom mašinom vrate u vrijeme kuckanja kamenčića i palminih listova kao odjevnih predmeta, pa da pokušaju "tamo" nešto "pametno" skontati.
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 12:31:34
idana_85
Hahaha, hahah ,haha, sam naslov me nasmija do suza....A cuj orgazam...ma zene se raspamete, a netamoli da dozive orgazam....hahaha. TO je jedna velika laz. Evo ja sam imala super lagan porod, ma da nije bilo indukcije ne bi me nista ni bolilo....nakon sto je bebica izletjela sve je prestalo,osjecala sam se super,ali orgazam...to je veliko pretjerivanje....cccccc
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 13:23:07
salmana
IZVORNA PORUKA: camm
Ja vecu glupost nisam do sada cula! Selmana zelim ti da drugo djete rodis prirodno pa da vidis kakav je to orgazam.
Hoces da kazes zelis mi da prodjem kroz strasne bolove??? Meni zaista za moje dijete ne bi bio problem nista proci, ali zvucis jako zlonamjerno i kao da si mi upravo pozelila nesto grozno!
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 13:26:21
salmana
Imam utisak da neke od vas uopste nisu ni posjetile link koji sam postavila nego su se nadovezale na prethodne komentare.
Bas mi je glupo da vam tumacim tekst, ali nije poenta u tome da zene ZELE da dozivljavaju orgazam, nego se sam orgazam desava a zbog silne navale specificnih hormona tokom poroda kao i vezano za prolazak same bebice kroz porodjajni kanal.
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 13:29:19
Anoniman
IZVORNA PORUKA: salmana
Ja vecu glupost nisam do sada cula! Selmana zelim ti da drugo djete rodis prirodno pa da vidis kakav je to orgazam.
Hoces da kazes zelis mi da prodjem kroz strasne bolove??? Meni zaista za moje dijete ne bi bio problem nista proci, ali zvucis jako zlonamjerno i kao da si mi upravo pozelila nesto grozno!
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 13:30:04
bebbe RR
E, drage moje, i mene ovo bas slatko nasmija. I, Selmana, niko ti nista lose nije pozelio, prirodan porodjaj sam po sebi je bolan (da ne kazem krajnje neorgazmican ) cin, ali i najnormalniji nacin da se rode nase drage bebare. Ne dozivljaj ljude kao neprijatelje, pa ti to nece ni biti. A sto se tice orgazma - ja sam prirodno rodila prvi i zadnji put prije 14 godina, i jos se jasno sjecam kako porod nista s orgazmom nema. Hahahahhahaha
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 13:45:00
dina_89
ja nemam iskustva jos uvjek ali aBd uskoro
moje misljenje o orgazamu na porodjaju!!!- ovo sto su napisali meni je doslo kao uvreda za zene, cuj prolazak bebe kroz kanal kojim ulazi penis, i to da bude razlog orgazma??????? kako mogu uopce uporediti bebu i p.... ma grozno mi je to napisati
jesu li normalni zene pucaju ili ih sjeku na porodu i tim treba da dozive orgazam???ovaj ko je pisao ovaj texst cini mi se da uopce ne zna sta je orgazam, jedno je sreca kada ugledas svoju bebu a orgazam nesto potpuno drugu
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 13:47:53
camm
IZVORNA PORUKA: salmana
Ne zelim se svadjati niti raspravljati odgovorila sam na tvoj post jer si to navela... A procitala sam i link i molim te ne kaci se za mene...Ocigledno volis da se svadjas i nisam imala losu namjeru da ti pozelim neko zlo..
RE: Orgazam na porodu - istina ili nebuloza??? 20.3.2009 13:52:04
Amrino
E ako ga je iko dozivio u tom trenutku- svaka cast!!! Meni ga nije jednostavno dozivjet ni tokom...hmmmm a negdje sam procitala podatak da oko 30 % zena ne dozivi orgazam tokom cijelog zivota... E sad...ima i onaj poremecaj kada zena dozivljava orgazam npr. samo zbog dodira...ili 60 x dnevno- bez sex-a ...ali to su poremecaji...(gledala ja na nekoj seriji...dr.House?! ). Kako bi to divno bilo... . S druge strane...da su uslovi u porodilistima kakvi nisu...pa sve da ti sto svijeca popale, pa muzika, pa MM, pa poljupci...ma opet BOOOLIIIIIII! To su mozda neke SM mame pa ih lozi bol?!