jasmina_mm
|
samo jedna reklama Odron odrona, da nema većeg odrona..˝Vama sigurno treba SOFTLI˝.**bo li je Softy, da je **bo. Ima li veći odron da se prikazivao zadnjih 50 godina na tv stanicama, racunajuci i NTV 99?! Et, sad ona ušla u samoposlugu i od 56448754545 SOFTLIJA, ali isključivo SOFTLIJA, ona je jako neodlučna..Tu se pojavljuje prosječna bošnjačka mahaluša koja nema pametnijeg posla nego da zagleda ko šta kupuje i da se ona tu malo umiješa. Naravno, ona se prvo izvinjava: ˝Izvinite što vam smetam, vidim da ste neodlučni (i slijedi najiritantnija rečenica) VAMA SIGURNO TREBA SOFTLI˝, ..Mora da je taj SOFTLI toliko ***eno dobar da bi ti u samoposluzi prišao nekome i to mu rek´o bez da ti je ofirno... Znaš ko me još pravo nervira? Ona teta što reklamira Bonux, Marija joj ime, i to sam zapamtio...Sad teta uzela u samoposluzi neki deterdžent i omekšivač za rublje, za šta će drugo biti. Dolazi na kasu da joj ljubazna prodavačica to naplati. Kad jok, prodavačica je blijedo pogleda prevrčući očima. Ko veli: ˝Kozo blesava, jesi li ti normalna?! Što si uzela i deterdžent i omekšivač kad imaš novi Bonux sa omekšivačem (2 u 1)˝ I lagano skloni to što je teta kupila i stavi Bonux sa omekšivačem. Debilizam. Šta nju boli ***** šta će ona da kupi..Odeš da kupiš farmerke i džemper, teta ti skloni, ponudi ti skafander, jer imaš 2 u 1. Kupiš čips i 200 deka paprike..Ona to skloni i stavi čips od paprike.. . Pa one reklame što se vrte po OBN-u i Novoj..Veniš, Kalgon, Kalgonit, Cilit Beng (moja nana to izgovara Cicil Bend)...Šporet je toliko prljav, zahrđ´o, uven´o ko da ga nije čistila 7 godina...I onda ona metne malo Cilit Benga i to spadne ko ludo, ko da si tek kupio šporet. Pa mater ti ***** uhljupsku što si dopustila da ti šporet bude takav. Kalgon ??? Kalgon je posebna priča. ˝Svakih 100 minuta u prosjeku se pokvari jedna perilica rublja u BiH, da bi to spriječili koristite Calgon...˝ **bo majku kod nas svakakvih statistika. Popis stanovništva nije izvršen od 1991. godine, ne zna se ni koliko nas je, ali ipak to nije smetalo da saznamo prosijek pokvarenih veš mašina u BiH. Mojoj nani se pokvari veš mašina i ona obavezno ode u zavod za statistiku da to prijavi. Tako narod uzima ***eni Calgon ne bi li sačuvao svoju perilicu rublja od kamenca...Calgon po Calgon i onda skontaš da si za te pare mog´o uzeti novu veš mašinu. Onda onaj gitarista, što pjeva onu pjesmu o pašteti..˝ Pokvarila se, bacih je uz tugu...ne čuvah je...ali vec dobih drugu˝..Pa ***em ti ja meter..Reklamiraš paštetu koja je toliko dobra, a pokvarila se. Ako je tako ****no dobra, što si dopustio da se pokvari, idiote maloumni. Poslije Softy-ja sigurno najjača. Bh telecom...Ona se voza u autu vrijednosti 40 000 maraka, auto se iznenada pokvari, vadi mobitel od 1500 maraka, ali djevojka nema kredita, u tom trenutku njen brižni otac joj šalje kredu...˝TATA, TI SI GENIJE˝. Ako joj je stari kupio dobro auto, kupio joj dobar telefon, sigurno joj ne daje cenera za izlazak. Kako je onda moguće da ona nema kredita i to baš u trenutku kad se pokvari auto...I njoj stari pošalje...Ona nema love da se dopuni, ona se grebe od starog. Zar to nije debilno??? Idemo dalje... Ti si muško, kren´o si da kupiš sladoled i imaš dvije cure koje ga prodaju. U jednom redu je 17 muškaraca koji čekaju da kupe sladoled, a kod druge je slobodno. Ti ćeš sigurno stati u red i čekati 15 minuta na plus 32 da bi kod nje kupio jer ona ima blistavu kosu za razliku od druge cure čija je kosa ispucala...˝To nije ona, to je njena Šauma˝. - ˝Tata, tata Floky je nestao˝ - ˝Smiri se dušice˝ I sad on, naravno, ne može da gleda kako njegovo dijete plače i baca se u potragu za Floky-jem...Vani je kijamet, kiša pada ko iz kabla. Nalazi Floky-ja i automatski se prehlađuje...˝Brzo, brzo, popij jedan aspirin˝. Automatski je ozdravio. Nije sad problem u tome što se on odmah razbolio, zdrmo aspirin i ozdravio, ovdje je problem u tome što je on na onom kijametu izašao da traži Floky-ja...Ova reklama bi bila OK da je namjenjena Njemačkoj, Finskoj, Švedskoj..Ali zar fakat misliš da bi prosječni bosansko-hercegovački otac izaš´o na onom kijametu da traži ****nog Floky-ja... ˝Smrdi, smrdi, užasno smrdi˝ Odoh da spavam, svakako sam zaglavio... evo prenosim vam rijeci jednog iznerviranog momka, mene su suze oblile od smijeha...