Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja nemam iskustva sa jelima drugih podneblja vjerovatno iz razloga što ne volim probati ništa drugo od onog što sam navikla jesti. Mada mi prelijepo i preukusno djeluje kad npr. J.Oliver, ili Rudolf (žene koje gledaju 24 kitchen - kanal , znaju o kome je riječ) spreme određenu hranu :)
_____________________________
"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“ W. B. Y
Recimo nesto interesantno za navesti je Tuski desert "tavuk gogsu", dakle slatko od pilecih prsa izgleda kao puding od vanile ali ima poseban ukus i toplo preporucujem da probate prilikom posjete Turskoj.
Curry začin. Trpala bih ga u sve i svašta. Trenutni hit Curry leća:
Dvije šolje leće ostaviti u vodi preko noći (ako se radi o sitnoj crvenoj leći nema potrebe za namakanjem). Glavicu luka popržiti, i to pofino dok porumeni, pa treba smanjiti temperaturu nakon početnog zagrijavanja da luk malo porumeni. Onda dodati leću, mrkvu, paradajz i vode da prekrije. Začiniti sa dvije supene kašike curry-ja (ja kupila neki super iranski), soli, biberom. Kuhati oko 30min.
Kombinacija piletine i kikirikija odlična.
Inače volim egzotiku, voli probat novo, volim se igrati začinima i jako sam usamljena u tome u familiji :D Ali imam u okruženju ljudi koji to cijene, pa ipak imam kome skuhati tako te neke kerefeke
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Jeste,mada se ukus piletine ne osjeti ni sekunde.Sto canim rece ima i instant varijanta,ma ustvari oni imaju instant varijante svih slastica od sutlaca,asure ma saso mange.
Jeste,mada se ukus piletine ne osjeti ni sekunde.Sto canim rece ima i instant varijanta,ma ustvari oni imaju instant varijante svih slastica od sutlaca,asure ma saso mange.
svašta...čuj piletina na slatkiš... ja nešto nisma digurna da bi sebi dozvolila da probam... mislim jedem svašta i nisma sad komlikovana...al što mi je slatko slatko je što je slano slano je
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Jeste,mada se ukus piletine ne osjeti ni sekunde.Sto canim rece ima i instant varijanta,ma ustvari oni imaju instant varijante svih slastica od sutlaca,asure ma saso mange.
svašta...čuj piletina na slatkiš... ja nešto nisma digurna da bi sebi dozvolila da probam... mislim jedem svašta i nisma sad komlikovana...al što mi je slatko slatko je što je slano slano je
Vjeruj mi kad jedes uopste ne osjetis da je piletina u pitanju ja prvi put kad sam jela mm me pita sta mislis od cega se pravi, rekoh ne znam, ukusno je, valjda vanila, mlijeko i jos nesto da se dobije cvrstoca i kao "razabranost" kad mi je rekao od piletine ja mislila sali se
ukus je stvarno odlican, jos cimet preko mmmmmmmmmmmmm, divno!