Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ova tema je zamišljena kao mjesto gdje razmjenjujemo recepte za leteće obroke - one koji se spremaju 15, 20min ili maksimalno pola sata. Brzi, jednostavni, (recimo da su) jeftini i ukusni, a ne traže kuhanje noć prije ili vikednom. Pa izvolite, dajte kakav receptić.
P.S. ne pika se - kupi pitu, pojedi pitu
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
Rižoto s šampinjonima i piletinom - skuhati rižu (ili tjesteninu) - popržiti pileće filete narezane na kockice - šampinjone na listiće ubaciti u tavu s piletinom (koja je uhvatila malo boje) - kad sva voda ispari, dodati vrhnje za kuhanje, malo narendanog sira, mrvicu senfa, bosiljak, so, biber i ostale začine po želji. - u tu smjesu dodati rižu i još malo krčkati.
Od ulaska u kuhinju do tanjira, 20min.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
Tjestenina sa piletinom u vrhnju (ko ima i gljive, odlicna kombinacija) Proprziti filete, dodati vegetu, persun (po zelji), zaliti vrhnjem i da baci kljuc i dodati skuhanoj tjestenini, preko po zelji sira za pizzu ili slicnog...mmmmmm njam
Dvije paprike, dva paradajza, struk prase, komad pileceg filea. Sve nasjeckati, baciti na ulje, dodati casu vode i zacine. Kada bude mekano ubaciti vrhnje za kuhanje ili pavlaku i malo mlijeka. Pustiti da se malo iskrcka. Nama super :)
Pileca salata (moja, tako kaze mm ) Povrce izrezati na kockice, paradjaz, paprike u 2-3 boje, krastavice i ostalo po zelji... Proprziti filete izrezane na kockice, da porumene...dodati salati A sos, pavlaka, senf i majoneza (doziranje po zelji) i preliti salatu... Preukusno
Kupiti gotovo lisnato tijesto, fasirano meso i rize ili kromirica (ko sta voli). Staviti meso da se prodinsta na proprzenom luku i zacinima (5 min). Za to vrijeme razvaljati lisnato, izbusiti ga viljuskom i po sredini posuti meso; uviti u rolat. Staviti u tepsiju i peci dok tijesto ne porumeni (20ak min). Za vrijeme pecenja tijesta, pripremiti rizu ili przene krompirice (najlakse ih je malo skuhati i onda samo malo zarumeniti u tavi). Gotov rolat izrezati i preliti umakom od vrhnja (moze i onaj od sampinjona), dodati prilog i njam njam .
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
Ja pomislih da ćemo ovdje o komparaciji pridjeva Odlična tema
_____________________________
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
proprziti malo mesa (teletina ili piletina) dodati bjelog luka paprike sitno isjeckano krompira so, vegeta, biber, velika kasika Ajvara dodati pola voda pola vrhnje sve se kvrcka, malo persuna kad savri (ali da ima ipak malo safta) gotovo. Uz zelenu salatu njam njam
_____________________________
06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.
uzeti pileci file tanko ga izrezati na snicle, posuti svaki dio vegetom, onda staviti svaki dio u brasno, jaja, prezlu, na vrelo ulje staviti i peci, 5 minuta na obje strane da uhvati poh, i smanjiti temperaturu i po 7,8 minuta svaku stranu pohovati... Kada rizu skuhate (mislim to radite naravno uporedo sa sniclama), kada je procijedite dodate kasiku paradajz pirea, kasikicu vegete i dvije kasike ovog ulja od pecenja, proprzite je 1-2 minute...i to je to. Maksimalno 30 minuta.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 7.2.2013 16:26:26 >
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
Salata sa tunjevinom: 2 dose tunjeine, crnog luka, bjelog luka, puno friskog persuna, maslinovo ulje, so biber njamm i uz to vruce bruscette: Bruscetta: Baquette isjeci na krugove i staviti u rernu da porumeni: vamo isjeckati paradajz, luk crni i bjeli, so, biber, maslinovo i na vrucu bruscetta.
Sa ovom silinim bjelim lukom nema gripa
_____________________________
06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.
SATARAS paradajz paprika u dvije boje luk patlidzan tikvica vegeta persun
sitno sve isjeckati zaciniti vegetom i persunom i prodinstati 5 minuta na maslinovom ulju...dodati vodu, solju rize, kada voda ispari, a riza se skuha, jos malo dodati zacina po zelji i ja tada jos dodam maslinovog i malo uprzim.
Vrijeme: 20-25 minuta
< Poruku je uredio Skvo RR -- 7.2.2013 16:26:12 >
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
Spinat pripremiti tj oprati i isjeckati recimo dan ranije...(da ustedite na vremenu )
Onda pomijesati 1/2 kg spinata 1 jaje jedan meggle svjezi sir kasika pavlake kasika mala soli pola solje brasna pola kasikice praska za pecivo pola kasikice ulja malo kisele vode
Staviti na 200, 25 minuta, kada porumeni preliti sa utucenim jajetom i pola pavlake i zapeci 5 minuta.
Vrijeme spravljanja 30 minuta.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći