cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

zaledeno povrce

  
clock-img

05.03.2009, 12:02

clock-img

larina

pencil-img

490

posto ja svaki dan koristim razno povrce kad pravim rucak uvijek kupim u kesi razno povrce i drzim u zamrzivacu i uzimam ga po potrebi-kad mi se ne zadesi svjezeg povrca.stalno kupujem i svjeze,ali mi se nekad pokvari,pogotovo mrkva.sad sam odlucila da kupim raznog povrca,svjezeg da ga operem,posusim,izrezem i spakujem u kesice i zaledim-samo neznam je li se to tako radi,pa ako ste vi zamrzavali svjeze povrce pisite kako ste to odradili?

clock-img

05.03.2009, 19:31

clock-img

Lorna

pencil-img

236

Ja samo zamrznem paprike, jer ih kupim puno, ne mogu da stoje i onda ih samo ocisitm i u zamrzivac kese (ja uvijek u duple kese stavljam) i u zamrzivac. Moja mama, recimo, je zamrzavala mahune (blansira, ohladi, pakuje i u zamrzivac), paradajz - nekad cio svjez, a nekad blansiran i oguljen, paprike isto kao i ja je zamrzavala, tikvice, tikvu za pitu (isjecka i u kese), karfio (ocisti cvejtove i u kese) i kukuruz (cio).
vise to ne radi, jer mozes kupiti povrce tokom cijele godine.

_____________________________

Upoznajte Lornu
http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/

clock-img

05.03.2009, 20:04

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Samo da toplo preporucim zamrznuti grasak- Bonduelle- odlican je! Bude gotov za 5 minuta (za razliku od ostalih koje sam probala koji se  moraju duuuugo kuhati). Ja ga cak ni ne kuham nego ga jednostavno izdinstam u zaklopljenoj serpi ili tavi i - gotovo! user posted image

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010


clock-img

05.03.2009, 20:35

clock-img

Anoniman

http://www.ringeraja.ba/forum/Zale%C4%91ena_hrana/m_143422/tm.htm

evo nekad smo pričale i na tu temu, pa ako želiš pogledaj.user posted image

clock-img

01.04.2009, 10:38

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Zamrzavam sve, svježe i spremljeno već, pa kad nemamo vremena, samo ugrijemo.
Mrkvu isto izrežem i zamrznem, da se ne pokvari i onda to super ide u juhu. Jedino luk nisam nikada smrzavala user posted image .
Peršin isto operem, isjeckam i zaledim u kockicama leda ili posušim u rerni i držim u teglici.
A super su i one bonduel bebi mrkvice zaleđene.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

01.04.2009, 10:43

clock-img

Leva

pencil-img

4538

Koristim ili svjeze povrce ili kupim Ledo smrznuto. Prakticno mi je cak izgleda svjeze kada se skuha. Preporucujem sve moguce mjesavine od proljetne, za juhu, meksicke, kineske...

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

clock-img

17.02.2010, 20:19

clock-img

larina

pencil-img

490

da li je neko zaledivao sampinjone i da li se oni smiju lediti?

clock-img

17.02.2010, 22:38

clock-img

mama Nataša

pencil-img

354

Evo ja sam zamrzavala gljive najnormalnije (opereš, očistiš, isjeckaš i staviš u friz u kesici).

Ja iskreno bez friza ne bih mogla da živim!

Ima jedna marka svega i svačeg smrznutog, ARDO ako se ne varam, imaju oni i gljive zamrznute, ja to u Merkatoru nabavljam i nije skupo uopšteuser posted image . Dobro im je sve što sam do sad probala, od gljiva do uobičajenih stvari poput buranije ili graška a imaju i špinat sjeckani koji je za 5user posted image

Ono što ja obično sama zamrzavam je mrkva (ogulim i prepolovim), korijen i list celera (na komadiće) i peršuna (kao mrkva), onda tikvice (na kriške) patlidžan (isto na kriške), karfiol, paprike, ama sve živo!

Friz je zakonuser posted image




_____________________________

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

clock-img

17.02.2010, 22:49

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: Shee

http://www.ringeraja.ba/forum/Zale%C4%91ena_hrana/m_143422/tm.htm

evo nekad smo pričale i na tu temu, pa ako želiš pogledaj.user posted image



Shee ja se evo ubi trazeci ovu temu al nema je nigdje a ni link nije nesto uredu...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

18.02.2010, 12:40

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

Ja u zamrzivac stavim svjeze ociscene paprike, mohune (pogotovo one ljetne siroke, kod nas ta vrsta zove - trešnja), patlidzane (blansirane), paradajz (cijeli neoguljen), zeleni kupus (rastika) takodje blansiram i zaledim za pirjan i japrak, mladu bižu.
Takodje zamrznem i  majdonos i celer, isjeckan, suhe paprike, patlidzane i mohune.
Probala staviti krompir, izrezan za pomfrit, ali pocrni. Tikva (crvena) iz leda mi je bila grozna, sva se u vodu pretvorila.

Inace kupujem zaledjeno carsko povrce, bižu, spanak, djuvec.

zaboravih jos dodati i friski kukuruz cijeli, ociscen zaledim i u sred zime ga skuham sebi jer ga pravo volim user posted image


< Poruku je uredio magnolija_mo -- 18.2.2010 12:43:30 >


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

18.02.2010, 12:42

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

IZVORNA PORUKA: Lorna
tikvu za pitu (isjecka i u kese)



Ako se radi o onoj narancastoj tikvi, meni je bila grozna zaledjena, jel ima neki poseban postupak zaledjivanja?


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

18.02.2010, 12:48

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Od povrća što stavim, prethodno blanširam pa zamrzavam. Recimo: kratko prokuham špinat i stavim ga kad se ohladi u zamrzivač. Tako može se raditi i sa ostalim povrćem. Još nikada nisam zaleđivala miks hrane, recimo čorbice...., jedino punjene paprike i sarme zaleđivam.
Nikad nemojte nešto zaleđivati što ima patata u sebi.... jer je to praktički više ne jestivo kad se odmrzne.



_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

18.02.2010, 12:55

clock-img

SailorMoon

pencil-img

1300

Ja vecinom kupujem zamrznuto povrce ala mrkva, grasak, i mjesano. Jer to mi je uvjek pri ruci, dali kao prilog, dali kao dio neke corbe itd.
Frisko samo kupujem salatu, paprike i gljive.
A u ostalom zamrznuto povrce ima vise vitamina nego frisko. Jer se ono cim se ubere zamrzne, znaci kada je bas frisko. A ovo ostalo sto se frisko kupi u hipermarketima nekad i danima stoji. A sve sto duze stoji, vise vitamina gubi.

clock-img

18.02.2010, 19:43

clock-img

larina

pencil-img

490

evo vec sam sampinjone zaledila user posted image ,jer volim bas nekako da imama svega zaledenog spremnog za pecenje,gledala sam bas neku emisiju o povrcu tako da zaledeno povce ne gubi na kvalitetu,vitaminima a jos je prakticno i uvijek spremno za peci.kupovala sam i gotovo mijesano povrce u kesi,ali ja volim vise da rasporedim da je razdvojeno u kesicama(kesica mrkve,kesica tikvica,paprike itd.)Jedino kupujem spinat jer on je sam i bas je lijep za pituuser posted image

clock-img

18.02.2010, 19:46

clock-img

larina

pencil-img

490

IZVORNA PORUKA: ivanak
Nikad nemojte nešto zaleđivati što ima patata u sebi.... jer je to praktički više ne jestivo kad se odmrzne.
ivanak sta su to patateuser posted image

clock-img

18.02.2010, 19:49

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ja skoro sve zaledjavam, i uvijek kuham zaledjeno povrce...
Sampinjoni su najbolji kad ih isjeckam u tanko... paradajiz u cetvrt isjeckam, zeleni crveni zuti dobro za corbe ;) patlidzan takodjer...

Ja vam u zamrzivacu drzim cak i domace kukuruzno brasno ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

22.02.2010, 20:19

clock-img

larina

pencil-img

490

sampinjoni koje sam zaledila bili puni vode i kad su se odledili bili su tamni-je li tako i kod vas?pravila sam pizzu i na mjestima gdje sam stavljala sampinjone imaju tamni tragovi..user posted image

clock-img

29.06.2013, 22:17

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

Planiram iskoristiti jeftine cijene i sezonsko povrce zamrznuti user posted image pa me zanima da li se mora blanširati, vidim da to svi pominju..šta se sve može zamrznuti? Kako smrznuti paradajz?

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

29.06.2013, 22:41

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

ja blanširam patlidzane...paradajz stavljam cijeli malo sitniji i što zreliji da nije oštećen....paprike bez peteljke i košpica....ja buraniju ne blanširam jer bude jaaako mlada pa nema potrebe.......

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

29.06.2013, 22:43

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

ali još ti je jako rano za spremanje zimnice,cijene su još visoke.....

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

29.06.2013, 23:03

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

kako spremas patlidzane za zamrzavanje, nisam ni znala da mogu, na sta lice poslije?

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

29.06.2013, 23:07

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

kupim mlade patlidžane,ogulim,izrežem na kriške i potopim u vodu da proključa nekih 2 min....istresem u cjedilo i kad se dobro ocijedi redam sve u kesicu koliko ti otprilike komada traba.....kad ti zatreba izvadiš,odledi se i pripremaš sasvim normalno kao i sježe....naj bitnije je da ni u kom slučaju neće biti gorki jer su obareni....nemoj ih samo prekuhati jer će ti se raspasti.......

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

30.06.2013, 07:13

clock-img

almondray

pencil-img

-1468

Evo i mene tu user posted image
Kako tikvicu da zamrznem , i može li uopšte?Ja planiram iskoristit maminu bastu maksimalno ove godine.

_____________________________

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

clock-img

30.06.2013, 07:50

clock-img

ellene

pencil-img

-684

Oguli tikvicu, izreži na ploške ili kockice, kako voliš, upakuješ u kesice i to je to...user posted image

_____________________________

11.02.2013. imamo dvije crtice!!!
04.03.2013. srce kuca i naša bebica je duga skoro čitav cm.
28.03.2013. sad smo već narasli na 4 cm, na uzv se vide i prstići...
27.05. već smo veliki i težimo 270 g

clock-img

30.06.2013, 07:54

clock-img

ellene

pencil-img

-684

Što se tiče mrkve i ja sam je zaleđavala onako cijele, očistim i zaledim i lako se sjeckaju. Ali rekla mi rvekrva da nemoram, jer ako svaku poseno umotam u foliju dugo traju u običnom frižderu, bitno je da se ne dodiruju. Znala sam i krumpir pripremiti za pomfrit malo pouljiti i zalediti super bude.

_____________________________

11.02.2013. imamo dvije crtice!!!
04.03.2013. srce kuca i naša bebica je duga skoro čitav cm.
28.03.2013. sad smo već narasli na 4 cm, na uzv se vide i prstići...
27.05. već smo veliki i težimo 270 g

Zadnji članci

article-img