cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

zaledeno povrce

clock-img

05.03.2009, 12:02

clock-img

larina

pencil-img

490

posto ja svaki dan koristim razno povrce kad pravim rucak uvijek kupim u kesi razno povrce i drzim u zamrzivacu i uzimam ga po potrebi-kad mi se ne zadesi svjezeg povrca.stalno kupujem i svjeze,ali mi se nekad pokvari,pogotovo mrkva.sad sam odlucila da kupim raznog povrca,svjezeg da ga operem,posusim,izrezem i spakujem u kesice i zaledim-samo neznam je li se to tako radi,pa ako ste vi zamrzavali svjeze povrce pisite kako ste to odradili?

clock-img

05.03.2009, 19:31

clock-img

Lorna

pencil-img

236

Ja samo zamrznem paprike, jer ih kupim puno, ne mogu da stoje i onda ih samo ocisitm i u zamrzivac kese (ja uvijek u duple kese stavljam) i u zamrzivac. Moja mama, recimo, je zamrzavala mahune (blansira, ohladi, pakuje i u zamrzivac), paradajz - nekad cio svjez, a nekad blansiran i oguljen, paprike isto kao i ja je zamrzavala, tikvice, tikvu za pitu (isjecka i u kese), karfio (ocisti cvejtove i u kese) i kukuruz (cio).
vise to ne radi, jer mozes kupiti povrce tokom cijele godine.

Upoznajte Lornu
http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/

clock-img

05.03.2009, 20:04

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Samo da toplo preporucim zamrznuti grasak- Bonduelle- odlican je! Bude gotov za 5 minuta (za razliku od ostalih koje sam probala koji se  moraju duuuugo kuhati). Ja ga cak ni ne kuham nego ga jednostavno izdinstam u zaklopljenoj serpi ili tavi i - gotovo! user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

05.03.2009, 20:35

clock-img

Anoniman

http://www.ringeraja.ba/forum/Zale%C4%91ena_hrana/m_143422/tm.htm

evo nekad smo pričale i na tu temu, pa ako želiš pogledaj.user posted image

clock-img

01.04.2009, 10:38

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Zamrzavam sve, svježe i spremljeno već, pa kad nemamo vremena, samo ugrijemo.
Mrkvu isto izrežem i zamrznem, da se ne pokvari i onda to super ide u juhu. Jedino luk nisam nikada smrzavala user posted image .
Peršin isto operem, isjeckam i zaledim u kockicama leda ili posušim u rerni i držim u teglici.
A super su i one bonduel bebi mrkvice zaleđene.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

01.04.2009, 10:43

clock-img

Leva

pencil-img

4538

Koristim ili svjeze povrce ili kupim Ledo smrznuto. Prakticno mi je cak izgleda svjeze kada se skuha. Preporucujem sve moguce mjesavine od proljetne, za juhu, meksicke, kineske...

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

clock-img

17.02.2010, 20:19

clock-img

larina

pencil-img

490

da li je neko zaledivao sampinjone i da li se oni smiju lediti?

clock-img

17.02.2010, 22:38

clock-img

mama Nataša

pencil-img

354

Evo ja sam zamrzavala gljive najnormalnije (opereš, očistiš, isjeckaš i staviš u friz u kesici).

Ja iskreno bez friza ne bih mogla da živim!

Ima jedna marka svega i svačeg smrznutog, ARDO ako se ne varam, imaju oni i gljive zamrznute, ja to u Merkatoru nabavljam i nije skupo uopšteuser posted image . Dobro im je sve što sam do sad probala, od gljiva do uobičajenih stvari poput buranije ili graška a imaju i špinat sjeckani koji je za 5user posted image

Ono što ja obično sama zamrzavam je mrkva (ogulim i prepolovim), korijen i list celera (na komadiće) i peršuna (kao mrkva), onda tikvice (na kriške) patlidžan (isto na kriške), karfiol, paprike, ama sve živo!

Friz je zakonuser posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

clock-img

17.02.2010, 22:49

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

IZVORNA PORUKA: Shee

http://www.ringeraja.ba/forum/Zale%C4%91ena_hrana/m_143422/tm.htm

evo nekad smo pričale i na tu temu, pa ako želiš pogledaj.user posted image

Shee ja se evo ubi trazeci ovu temu al nema je nigdje a ni link nije nesto uredu...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

18.02.2010, 12:40

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

Ja u zamrzivac stavim svjeze ociscene paprike, mohune (pogotovo one ljetne siroke, kod nas ta vrsta zove - trešnja), patlidzane (blansirane), paradajz (cijeli neoguljen), zeleni kupus (rastika) takodje blansiram i zaledim za pirjan i japrak, mladu bižu.
Takodje zamrznem i  majdonos i celer, isjeckan, suhe paprike, patlidzane i mohune.
Probala staviti krompir, izrezan za pomfrit, ali pocrni. Tikva (crvena) iz leda mi je bila grozna, sva se u vodu pretvorila.

Inace kupujem zaledjeno carsko povrce, bižu, spanak, djuvec.

zaboravih jos dodati i friski kukuruz cijeli, ociscen zaledim i u sred zime ga skuham sebi jer ga pravo volim user posted image

< Poruku je uredio magnolija_mo -- 18.2.2010 12:43:30 >

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

18.02.2010, 12:42

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

IZVORNA PORUKA: Lorna
tikvu za pitu (isjecka i u kese)

Ako se radi o onoj narancastoj tikvi, meni je bila grozna zaledjena, jel ima neki poseban postupak zaledjivanja?

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

18.02.2010, 12:48

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Od povrća što stavim, prethodno blanširam pa zamrzavam. Recimo: kratko prokuham špinat i stavim ga kad se ohladi u zamrzivač. Tako može se raditi i sa ostalim povrćem. Još nikada nisam zaleđivala miks hrane, recimo čorbice...., jedino punjene paprike i sarme zaleđivam.
Nikad nemojte nešto zaleđivati što ima patata u sebi.... jer je to praktički više ne jestivo kad se odmrzne.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

18.02.2010, 12:55

clock-img

SailorMoon

pencil-img

1300

Ja vecinom kupujem zamrznuto povrce ala mrkva, grasak, i mjesano. Jer to mi je uvjek pri ruci, dali kao prilog, dali kao dio neke corbe itd.
Frisko samo kupujem salatu, paprike i gljive.
A u ostalom zamrznuto povrce ima vise vitamina nego frisko. Jer se ono cim se ubere zamrzne, znaci kada je bas frisko. A ovo ostalo sto se frisko kupi u hipermarketima nekad i danima stoji. A sve sto duze stoji, vise vitamina gubi.

clock-img

18.02.2010, 19:43

clock-img

larina

pencil-img

490

evo vec sam sampinjone zaledila user posted image ,jer volim bas nekako da imama svega zaledenog spremnog za pecenje,gledala sam bas neku emisiju o povrcu tako da zaledeno povce ne gubi na kvalitetu,vitaminima a jos je prakticno i uvijek spremno za peci.kupovala sam i gotovo mijesano povrce u kesi,ali ja volim vise da rasporedim da je razdvojeno u kesicama(kesica mrkve,kesica tikvica,paprike itd.)Jedino kupujem spinat jer on je sam i bas je lijep za pituuser posted image

clock-img

18.02.2010, 19:46

clock-img

larina

pencil-img

490

IZVORNA PORUKA: ivanak
Nikad nemojte nešto zaleđivati što ima patata u sebi.... jer je to praktički više ne jestivo kad se odmrzne.
ivanak sta su to patateuser posted image

clock-img

18.02.2010, 19:49

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ja skoro sve zaledjavam, i uvijek kuham zaledjeno povrce...
Sampinjoni su najbolji kad ih isjeckam u tanko... paradajiz u cetvrt isjeckam, zeleni crveni zuti dobro za corbe ;) patlidzan takodjer...

Ja vam u zamrzivacu drzim cak i domace kukuruzno brasno ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

22.02.2010, 20:19

clock-img

larina

pencil-img

490

sampinjoni koje sam zaledila bili puni vode i kad su se odledili bili su tamni-je li tako i kod vas?pravila sam pizzu i na mjestima gdje sam stavljala sampinjone imaju tamni tragovi..user posted image

clock-img

29.06.2013, 22:17

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

Planiram iskoristiti jeftine cijene i sezonsko povrce zamrznuti user posted image pa me zanima da li se mora blanširati, vidim da to svi pominju..šta se sve može zamrznuti? Kako smrznuti paradajz?

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

29.06.2013, 22:41

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

ja blanširam patlidzane...paradajz stavljam cijeli malo sitniji i što zreliji da nije oštećen....paprike bez peteljke i košpica....ja buraniju ne blanširam jer bude jaaako mlada pa nema potrebe.......

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

29.06.2013, 22:43

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

ali još ti je jako rano za spremanje zimnice,cijene su još visoke.....

clock-img

29.06.2013, 23:03

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

kako spremas patlidzane za zamrzavanje, nisam ni znala da mogu, na sta lice poslije?

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

29.06.2013, 23:07

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

kupim mlade patlidžane,ogulim,izrežem na kriške i potopim u vodu da proključa nekih 2 min....istresem u cjedilo i kad se dobro ocijedi redam sve u kesicu koliko ti otprilike komada traba.....kad ti zatreba izvadiš,odledi se i pripremaš sasvim normalno kao i sježe....naj bitnije je da ni u kom slučaju neće biti gorki jer su obareni....nemoj ih samo prekuhati jer će ti se raspasti.......

clock-img

30.06.2013, 07:13

clock-img

almondray

pencil-img

-1468

Evo i mene tu user posted image
Kako tikvicu da zamrznem , i može li uopšte?Ja planiram iskoristit maminu bastu maksimalno ove godine.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

clock-img

30.06.2013, 07:50

clock-img

ellene

pencil-img

-684

Oguli tikvicu, izreži na ploške ili kockice, kako voliš, upakuješ u kesice i to je to...user posted image

11.02.2013. imamo dvije crtice!!!
04.03.2013. srce kuca i naša bebica je duga skoro čitav cm.
28.03.2013. sad smo već narasli na 4 cm, na uzv se vide i prstići...
27.05. već smo veliki i težimo 270 g

clock-img

30.06.2013, 07:54

clock-img

ellene

pencil-img

-684

Što se tiče mrkve i ja sam je zaleđavala onako cijele, očistim i zaledim i lako se sjeckaju. Ali rekla mi rvekrva da nemoram, jer ako svaku poseno umotam u foliju dugo traju u običnom frižderu, bitno je da se ne dodiruju. Znala sam i krumpir pripremiti za pomfrit malo pouljiti i zalediti super bude.

11.02.2013. imamo dvije crtice!!!
04.03.2013. srce kuca i naša bebica je duga skoro čitav cm.
28.03.2013. sad smo već narasli na 4 cm, na uzv se vide i prstići...
27.05. već smo veliki i težimo 270 g

Zadnji članci

article-img