Ufff Lejla bas ti je povelik ovaj niz pitanja :), ali pokusat cu da odgovorim ...
Niko strucan mi nije dijagnosticirao uvucene bradavice...ali nisu kao kod drugih zena i tako znam, kad uporedim svoje i kod vecine koje sam vidjela.
Ravne su, ali postoji prilika da se izboce mrvicu van...
Kad sam koristila pumpicu bradavice su izlazile vani toliko koliko i kad ih ja malo nadrazim i izvucem malkice...
NUK -ova pumpica
Nije mi niko ni spomenuo silikonske bradavice, niti sam do tad cula za njih...Nisam se mnogo ni raspitivala o dojenju mislila sam ako je moja mama mogla nas da doji zasto ja ne bih mogla svoje dijete,,nisam vidjela problem u dojenju dok nije doslo vrijeme, iako sam tek nakon poroda imala malo kolostruma...
U bolnici sam nakon poroda bila veoma kratko, jer sam se brzo porodila, porod nije bio tezak, sutra dan me prije 12 h otpustili. Noc u bolnici je izgledala grozno, bebica u po noci pocela da place, ja prvorotkinja od nekog straha zovnem sestru, koja se izderala na mene, bukvalno mi izvadila sisu i gurnula bebi u usta...malo smo se patile tu noc jer sam primjetila da beba nema snage, niti ista izvlaci, a ja nadrazavala bradavice da joj olaksam...Drugi dan je sve bilo isto kod kuce, pokusaji do navecer i beba uznemirena, uplakana, gladna, tad su mi kupili pumpicu i ja pocela sa ispumpavanjem, vrlo malu kolicinu kolostruma uspjela ispumpat, a vec pocele da krvare bradavice...Ufff da se vise i ne prisjecam otprilike je to tako izgledalo...tu noc smo joj napravili dozu aptamila iz straha da je dijete vec isuvise izgladnilo...
Ne znam da li su bebu hranili flasicom u bolnici, odnosili su je na presvlacenje, kako su mi rekli kad su dolazili po nju...
lijep pozzz