cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

trudnoca i benigne promjene na dojkama

clock-img

05.06.2009, 14:15

clock-img

tekja

pencil-img

1957

Drage moje,

da li je neka imala iskustvo sa fibroadenomom ili nekom drugom dobrocudnom promjenom u dojkama u trudnoci koje bi podijelila sa nama?
Kako se f. ponasao i jeste li mogle poslije poroda nesmetano dojiti?

Naime, ja sam cak tri fibroadenoma hirurski uklonila prije nekoliko godina, medjutim novi se pojavio bas u vrijeme kad smo planirali bebu. Uz konsultaciju i odobrenje onkologa i ginekologa odlucila sam se na trudnocu bez operacije istog i privodim je kraju hB, ali me sada zanima da li cu moci da dojim bebuuser posted image  

Hvala...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

clock-img

05.06.2009, 16:58

clock-img

poetesa

pencil-img

242

Hej! ja sam laik pa ne znam šta ti je to tačno ali meni se u trudnoći na lijevoj bradavici pojavila velika depigmentacija tj. polovina bradavice je bjelkasto-ružičaste boje, dosta dosta svjetlije od prirodne user posted image  Tako eto, a ja nisam ništa ni govorila doktorici jer sam čula kao da su promjene na bradavicama normalne...pa sad..

clock-img

05.06.2009, 23:16

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Ja sam operisala fibroadenom na dojci 2003.godine i svaki put na pregledu sam pitala dr.hoću li smjeti dojiti bebu kad aBd rodim.
Svi doktori su mi rekli isto- dojiti mogu bez ikakvih problema. Tako je i bilo hB, već 13, 5 mjeseci dojim svog user posted image .
Eh sad, meni se fibroad.nisu vratili hB, ali znam jednu ženu koja ih ima već godinama, nije ih operisala i dojila je svoju djecu. A zaposlena je u zdravstvu, valjda žena ispravno radi.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

07.06.2009, 10:42

clock-img

tekja

pencil-img

1957

eh Romaliuser posted image user posted image user posted image  za dojenje...nadam se da cu i ja uspjeti...isto sam i ja pitala ljekare, rekli - a zato ne bi mogla?, ali eto super je to cuti od nekog ko je "been there done that"user posted image

poetesa fibroadenomi su benigni tumori dojke...ma znas sta - bolje da nikad ni ne saznasuser posted image ...hvala cureuser posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Zadnji članci

article-img