draga hanuska evo da ti se javnem, danas taze sa kontrole. skinuli me sa terapije 8 mjeseci nakon tromboze. prognoze su bile da ce potrajati i godinu..ali eto uz Boziju pomoc otopio se mrcina.
i ja sam 20 i nesto dana nakon poroda dobila trombozu desne noge. otezavajuca okolnost kod mene je sto nisu skontali da je tromboza nego operisali slijepo crijevo. u njihovu odbranu kazu da 80% simptoma bude isto kao i pred pucanje slijepog crijeva..ali opet covjek ne moze da se zapita. ali nema veze..bilo pa proslo. ja sam dakle gore lezala 20 dana u novembru. od tada pa do danas iskreno svaki dan mi je bio ljuta borba. prvo me strefila postporodjajna..sto i kako tako kano ne znam. bila sam uzas jedan. samo plakala, nisam smjela bit sama sa bebom..uzas. zeljezo mi palo skroz, na dva i ispod dva...menzes odmah dobila u decembru, obilan od terapije sintromom. eh da, morala prekinuti dojenje, ne znam jesi li ti, ali ja sam prekinula jer sam tih 20 dana dobijala i antibiotike posto sam imala temperaturu svih 20 dana nikad nisu saznali od cega navodno neka upala
moj INR ti je divljao u pocetku, nikako da ga dignem iznad dva. na kraju pila dva dana po jednu a treci dan dvije tablete, sto je povelika doza. noga me bas boljela cesto, vise puta sam zavrsila na hitnoj zbog nje. boli me i dan danas ako vise hodam itd..
medjutim ja sam bas diciplinovana, izbacila sam sve zeleno, dr rekao da zgrusava krv, nasla na netu da sintromu ne prijaju jabuke pa sam ih smanjila do maksimuma. nasla da se ne preporucuije grejp pa sam i to izbacila i zeleni caj, jer moze da se kosi sa terapijom.
pila dosta soka od grozdja, i povremeno caj od kunice. bez carape nisam ni koraka napravila od kad sam izasla iz bolnice. dr rekao prije nego ti noga dotakne pod neka carapa bude na njoj..i ja sam ga poslusala. kad se kupam sa carpom u kadu, skinem, okupam se i zamotam zavojima onim.
od nedavno pocela na plivanje, rece dr da plivanje prija nozi, danas mi rece da mogu od svlacionice do bazena bez carape uglavnom kaze moze se i biciklo voziti, samo sa carapom.
sto se tice duzine nosenja carpe, pisala sam sa jednom zenicom na drugom forumu. ona ju je nosila dvije godine, i onda jos dvije samo ljeti po vrucinama ili ako negdje putuje duze. meni je danas rekao da nastavim sa carapom, II stepen kompresije i dalje...i kontrola za dva mjeseca s tim da nema vise vadjenja krvi.
eto, ako ima jos nesto da te interesuje, ja sam tu..meni je mnogo znacilo sto sam naisla na ovu zenicu u pocetku..kad mi je bas kriza bilo.