Drage moje, cudi me da na forumu vec nema topic na ovu temu, koja je tako cest problem majkama. Stoga vam se obracam za pomoc i misljenje, a ako negdje postoji topic a ja ga ne vidjeh, oprostite mi :)
Dakle, moja Sarah sada ima 4.5 mjeseca, na Aptamilu 1 je, duga 63cm, teska 8.5kg, sto bi se reklo, masala, napredna beba. Sva je u obrazima, a ima najplaviji i najradoznaliji pogled na svijetu! Spava mi po noci, hB, i to od 20h do 06 ujutru, pa je cesto prevarim pa produzimo do 7..e sad, varakanje..navikla je, od prvih dana, rutina - kupanje, presvlacenje, flasa, krevet, i tako je od rodjenja. Sad navecer nema sanse da zaspe bez flase, i to, ako ne uhvati san dok jede svojih 180ml, frka je, na pomaze ni duda ni ista, samo novih 30ml, gdje zaspi nakon par gutljaja. Jede opet oko 00-01 pa oko 3 pa oko 5, na naviknutih 3 sata, a u zadnje vrijeme joj dam sasvim malo u noci i to joj prodje, a jutros sam dala praznu flasicu u pola 6, povukla je par puta i nastavila spavati do pola 8. Razlog sto sam to uradila je sto sam skontala da se budi ne iz gladi nego iz rutine koju je tesko izbiti. Problem je sto sad i preko dana vise ne moze zaspati bez flase, pa kad je vrijeme spavanju trazi da jede, a kad je vrijeme jelu zaspi u pola posla, tako da se svelo na to da skoro samo jede i spava tokom dana vise ne znam kad je vrijeme jelu a kada spavanju vidim po forumima da je ta vecernja flasa normala, ali je meni ta flasa citav dan pred ocima i bas mi nije svejedno, bojim se te kilaze, jer do toga da ce ''hodanjem izgubiti'' valja doci normalnih kukova i kicme...osim toga, puno mi piski po noci, pa mi i pored presvlacenja u ponoc propiski pelenu i prodje sve na posteljinu..joj, ja sam oduzila ali je toliko kompleksan problem da nisam mogla krace
Imate li za nas dvije koji koristan savjet?