cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

snovi u trudnoći

clock-img

09.08.2008, 14:10

clock-img

Anoniman

Sinoć sam se sva izluđena probudila... Sanjala sam da se porađam, i da odjednom dolaze trojke, i namučila sam se brate! I na kraju treća nije mogla prirodno i izvade je na carski rez! Ej ja sam crkla! I tako non-stop sanjam da se porađam, pa da sam rodila, pa sanjam svoju bebu, svaki put nešto drugo! Valjda je to opterećenje u podsvijesti i stalno se javlja u snovima? Kakve ste vi snove imale kad ste bile trudne i jeste li sanjale da se porađate, a najvažnije je li se išta od tog ostvarilo?

clock-img

09.08.2008, 14:24

clock-img

dacy

pencil-img

360

mislim da je to normalno, takvi snovi, jer stalno razmisljamo o bebama, hoce li sve biti u redu, kako cemo na porodu...i ja sam dosta puta sanjala svoju bebu u svim mogucim scenarijima
Najzanimljiviji mi je bio san kada sam sanjala da sam otisla na pregled i doktor mi na ultrazvuku pokaziva bebu i govori kako je sve u redu, a ja vidim bebu u programu u kojem radim (jer sam graficki dizajner-opterecena poslomuser posted image ) i njenu glavu koja je iskruzena (jer tako obradjivam neke slike) i govorim.....aaaaa djecak i to glava mog muza samo umanjena. user posted image (nema nista moje)
Nakon tog sna neka 2 mjeseca poslije smo tek uspjeli vidjet da nosim djecaka, tada to nismo znali

clock-img

09.08.2008, 14:30

clock-img

Dzenii

pencil-img

4

Ja u poslijednje vrijeme cesto sanjam bebicu, a s obzirim da ne zelimo znati spol djeteta uvijek sanjam bebicu bez icega na sebi tak da ja lijepo vidim sta jeuser posted image . Prije par noci sanjam ja nasu bebu (musko) kao dosli mi kuci iz bolnice a ja nemam sta da obucem user posted image pa sam ga umotala u peskir. Ujutro kad sam pricala muzu svoj san oboje smo se fino nasmijali.
Za sada nisam ni jednom sanjala sam cin porodjaja aliii mislim kad se bude bash priblizio termin i kad budem sve cesce razmisljala o tome da ce biti svakakvih snova.
Pozzuser posted image

clock-img

09.08.2008, 16:38

clock-img

Mrka

pencil-img

137

Ja inace ne sanjam puno. No, sad od kad sam trudna, snovi postaju nocne more. I prvom trudnocom su. Evo vec zadnjih nekoliko puta sanjam paradajz i paprike. Preksinoc sam u snune znam ni sama koliko vrecica kupila velikih zutih paprika, tako isto i crvenog paradajza. Ne znam od kud mi to ali eto... Sanjam da sam se porodila, pa cak i eke ruzne snove zbog kojih se posle bojim ponovo zaspati.

Adin 12.01.2007.

clock-img

09.08.2008, 19:43

clock-img

Najdraza mama

pencil-img

184

Meni se isto desavalo da sanjam da radzam djevojcicuu ..vise puta...

Mama vas voli..

clock-img

09.08.2008, 21:35

clock-img

Anoniman

Moja mama tako kaže da je za mene i sestru sanjala dječake, a za brata curicu.. valjda nekako obrnuto.:) Ja iako znam da je curica, nekad u snu bude jedno, nekad drugo, a nekad i ne znam sta je.. samo vidim malu bebu..

clock-img

09.08.2008, 21:43

clock-img

camm

pencil-img

1266

meni kada se priblizavao porod svaku noc sam sanjala da radjam
i to djecaka,a bilo je i nocnih mora uh samo kad se sjetim.

to je normalno kako se priblizava porod sve vise mislimo o tome pa i sanjamo.

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

10.08.2008, 00:13

clock-img

Nemirna

pencil-img

126

I ja samo od onih koje se sjecaju snova samo dok su trudne :D

Vecinom su to strasnji snovi... jednom sam sanjala da redovno nekako izvadim bebu iz stomaka, poigram se s njom, podojim je i opet nekako vratim nazad user posted image e to vadjenje i vracanje mi je blank... to se u snu podrazumjevalo normalnim...

isto tako sada katkad imam ruzne snove o starijem sinu... kako pada s balkona, kako ga voda nosi i tako... uzas... jednom sam se dva dna bojala zaspati jer sam ga dvije noci zaredom sanjala isto... da se tuši.. user posted image user posted image

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

clock-img

10.08.2008, 17:36

clock-img

Anoniman

tako sam ja jednu noć sanjala da se rukuje sa bebom preko stomaka, ona kroz kožu probila rukicu i ja je držim za ruku.user posted image user posted image

clock-img

25.09.2008, 21:36

clock-img

Mara*

pencil-img

22

Ja imam noćne more, vjerovatno je sve to od zabrinutosti i straha. sanjam da sam rodila i sestra mi donosi bebu, a ja joj govorim da to nije moje dijete, da ja hoću svoju bebu,a ona me uopće ne sluša i samo se smješka.user posted image

clock-img

23.11.2008, 20:14

clock-img

Anoniman

Ja imam uzasne snove-nocne more, budim se nocu sva prestrasena. Srce mi ubrzano lupa. Bojim se za svoju bebu, pitam se utice li to na nju, da li i ono dozivljava to kao i ja? Neka mi neko odgovori user posted image user posted image user posted image  

clock-img

23.11.2008, 20:44

clock-img

mnn

pencil-img

1611

A  ja isto imam nen čudne snoveuser posted image , baš su čudni puni nekakvih strahova, možda je to zbog stalnog sekiranja oko svadbe i ostalogauser posted image ...nisam nikada imala tako čudne snove....nadam se da to ne traje dugo.

clock-img

23.11.2008, 23:01

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

ja cesto sanjam da dojim bebu, a jos se nisam ni porodila (samo sto nisam) ono doji, vuce... lijepo moje oko. ali uvijek sanjam da doji iz lijeve dojke.
kakve sad to sve veze ima, pojma nemam.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

clock-img

23.11.2008, 23:26

clock-img

mnn

pencil-img

1611

neznam draga mynxlee, bude to prestalo uskoro...pa kad dođu naše male bebiceuser posted image user posted image onda čemo sanjati nešto lijepo i divno...možda nas to samo malo brine pa onda kroz snove sanjamo tako nešto...user posted image user posted image

clock-img

24.11.2008, 05:52

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Eh, draga Breskva, ja sanjam same nebuloze i to, cini mi se, od prvog dana trudnoce. Jedina je sreca da sam procitala nekada na samom pocetku trudnoce da je to normalno, te da su trudnice bas sklone sanjanju svakakvih budalastina i nocnim morama, te se ne opterecujem, ne tumacim, ne sekiram - samo se trudim o tome ne razmisljati, i  to je jedino sto ti savjetujem. Trudnoca je svakako hiper osjetljivo stanje. Budes li se sekirala jos i z asnove, samo ces samu sebe izludjivati. A valja ocuvati i zdravo tijelo i zdrav duh, ako ne zbog milion drugih razloga, onda zbog nasih neodoljivih zamotuljaka. Pusa, i opusti se. 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

24.11.2008, 14:59

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

a tek sexualne snove sto imam... valjda nedostatak vitamina ''K'' user posted image  user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

clock-img

24.11.2008, 19:35

clock-img

Anoniman

a tek sexualne snove sto imam... valjda nedostatak vitamina ''K''

hahahahahah e jesi me nasmijala, svaka čast!!!
Ja sanjam..... pingvine user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.11.2008, 20:04

clock-img

mnn

pencil-img

1611

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

hahahahahah e jesi me nasmijala, svaka čast!!!
Ja sanjam..... pingvine user posted image user posted image user posted image user posted image

NASMIJALE STE ME DO SUZAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

clock-img

24.11.2008, 20:48

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image  To ti je živa istina - Pingvine!!!!Ja se slomila tražeći šta znači kad ih sanjaš, a žene s posla umirale od smijeha.

clock-img

24.11.2008, 22:33

clock-img

mynxlee

pencil-img

1186

samo gluposti se sanjaju.

clock-img

27.11.2008, 17:12

clock-img

ringeraja

pencil-img

111

U poslednje vreme sve vise imam kosmare i snove u vezi porodjaja i bebe... Nekad me bude strah da nastavim sa spavanjem, vec pocnem tako u pola noci razmisljati o nekim desetim stvarima, samo da skrenem malo misli...
Izgleda da to prati svaku user posted image  do kraja trudnoce...

"Stpljivo podnositi i prastati, - tako treba svako pametan postupiti!"

clock-img

27.11.2008, 20:54

clock-img

Anoniman

bebbe ne sikiram se ja za sebe nego tim mojim naglim trzanjem, uplašenošću,ubrzanim lupanjem srca bojim se za bebu i pitam se da li ona to isto doživljava, jer smo povezane. Kažu kako se ponašaš u trudnoći takva će ti i beba biti, ne želim da mi beba bude sva istrzana zbog mojih glupih snova.

clock-img

09.12.2008, 09:42

clock-img

taze_mlada

pencil-img

377

prvi put sam sinoc sanjala nesto vezano za trudnocu (4.mjesec sam), i to kao dobili smo djecaka, i ja ga vadim iz povoja, on u gegicama plavim a onda kao vidim da fizicki nije sve u redu s njim.......uh...... opet kontam to je garant posljedica X-filesa hahahaha

clock-img

17.01.2009, 23:11

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image  Ja sam evo počela da sanjam ove snove što uzrokuje nedostatak vitamin K user posted image
Ma vala draži su mi i ovi snovi nego oni što se živa iztraumiram.

clock-img

18.01.2009, 21:25

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image i kod mene su ovakvi snovi,jos sad kad nesmijem imati odnose pa cesce sanjam

Zadnji članci

article-img