Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Da li vam se desilo da se bebi smanji apetit u smislu da manje jede, iako je raspoložena i spava,ima normalnu stolicu. Moja Žana zadnjih dana manje jede, pa se sikiram, a nisam je vagala. Valjda ne gubi na kilaži
26.10.2008, 18:32
lejlašh
698
Ćao Nina, jesi li to ti? Kako misliš manje jede, vremenski- manje doji ili sa većim razmacima između dojenja?
To sam ja ,promijenila sam naziv jer sam promijenila e-mail adresu. Manje količinski-vremenski doji ,a razmaci između dojenja su isti 3-4 sata. Valjda si me skontala. Manje je na siki,i brže se zasiti-valjda se zasiti.
26.10.2008, 18:45
lejlašh
698
Ne sekiraj se, to znači da je ojačala i sada joj manje vremena treba, odnosno jače vuče i brže se može najesti. Bitno je da je raspoložena, da redovno ima stolicu i da je boje senfa, i naravno da pajki.
Pajki ona dobro,eno je i sad spava.I po noći se samo jednom budi da jede. I što se toga tiče ja sam rahat, ali me sve nešto strah da malo jede, kada pročitam da druge bebe doje svaka 2 sata. Ja svoju ne mogu na silu natjerati na siku( a probala sam)
26.10.2008, 18:51
Romali
2753
Žana, nama se isto dešava Sve je bilo ok, jednostavno ima manju potrebu za jelom. Ako beba ne plače i kaki i piški redovno, nema razloga za brigu. Ta naša faza traje nekoliko dana pa onda opet navali na siku k'o lud
26.10.2008, 19:00
žana o8
707
Lejla- kad bih ja znala kako smanjiti sliku.....Znači i drugima se to dešava,ja odmah paničim ,kontam gladno mi dijete. Joj da mi je znati koliko količinski pojede , dođe mi da se izmuzem i da vidim koliko to ona pojede. Postajem opsjednuta dojenjem.........
26.10.2008, 19:09
lejlašh
698
Ma nemoj bona paničiti odmah, djete ti je ojačalo, sigurno vuče ko luda i misli - joj one moje mame, samo se sekira . Imaš jedan program na internetu za smanjenje slika - probaj naći na goglu - resize picture
Žana, nama se isto dešava Sve je bilo ok, jednostavno ima manju potrebu za jelom. Ako beba ne plače i kaki i piški redovno, nema razloga za brigu.
Slazem se sa Romali.... Nadam se da beba fino "puni" pelenu
26.10.2008, 21:01
jasmina_mm
964
I moj sin je prosao kroz taj period jedno mjesec dana nista nije htio da jede, jednostavno tri cetiri kasicice i to je to. I samo najednom je ponovo poceo, a isto je bio i veseo i igrao se i imao urednu stolicu. Ne sekiraj se vjerovatno je do samo faza i proci ce...
27.10.2008, 10:33
Amrino
2613
To kod dojenja nema veze. Najveca greska bi bila izmuzati i "gledati" koliko on to pojede- jer to nikada ne mozes utvrditi i izmjeriti....Nemoj djetetu brojati zalogaje i zamarati se time. Beba kada je gladna- place. Nema tu velike mudrosti. Bebe ne znaju trpiti glad kao odrasli. Sve su ti forumasice napisale a evo i ja da poovim- ako se beba ponasa kao i inace...nije bolesna ili sl. - sa dojenjem i njenim apetitom je sve u redu! Ne doje bebe isto kada imaju npr. mjesec i kada imaju tri mjeseca. Kako one rastu- raste im i zeludac i vise u njega moze da stane tako da doje rjedje. Samo vi dojite i dalje i opusteno!