IZVORNA PORUKA: skvo
Moja Uma voli samo da se nosa.....i nosa i nosa....
Voli vrtuljak 3X dnevno po 5 min,
tv 2X dnevno po 10 min.
zvecke svaki treci dan po 2 min....
Ima li ko kakav savjet kako bebu malo spustiti sa ruku?
Joj draga ja tako muku mucim sa svekrom i svekrvom,samo ga nosaju. Ja ga oducim, oni nauce, sizim. Jedva cekam proljece da vise odemo. ja sam napocetku Rijada pustila da place ili ga necim zabavim dok lezi. Jeste mi bilo tesko,ali moralo se. Samo pomislim kako se jadan oznoji od sviju koji ga gnjece uz sebe, kako svacije ruke i dlake trpa usta, svako ga cmace i pozli mi. Ako cim se probudi se pocne nosati, nema ga kasnije sanse smiriti i ujutro, samo ako se zanosa...gotova stvar. Zato ga ja nahranim i ostavim da lezi dok ga presvucem, presvucem ga i ostavim da lezi...sve dok se ne buni. Kad se buni okrenem ga potrbuske, pa ga onda stavim u krevetic da gleda vrtuljak, isto tako mu ukljucim tv, muziku ili reklame, i on to gleda. A ako se buni kad ga spustim, pocnemo mu pricati, pjevati....eto on voli kad mu se pjeva
Petar, Petar, Petar Pan
nije bio oprezan
u jednom je trenu
izgubio svoju sjenu
Jos mucim muku s uspavljivanjem. Samo na rukama hoce zaspati....da mi je skontati kako ga od toga nauciti. Prije je htio na kaucu,dam mu da doji i zaspe, sada nece, vec da se nosa i da mu se pjeva....Ali valjda cu jos nesto smisliti.
Isto tako sam mu kupila ljuljalicu. Ustvari to je 3 u 1, ljuljalica, nosiljka i stolica za hranjenje. Stavim ga, priblizim mu igrackice i on se tu zna sam po sat vremena zabavljati, dohvaca igracke, pa skonta da nogicama dofaca dole kraj,tvrdo mu pa udara, zagleda se u tv, cak je par puta i zaspao u njoj....Hoce lezati i igrati se kad je mir, kad smo tu mm i ja, ili ja sama, cim nas je vise nece....Isto tako voli da se skida, a odmah pocne plakati kad se oblaci. Tako kad ga stavim da lezi,pocne se buniti, ja mu skinem trenerkicu i on odmah raspolozen.....ma snalazim se svakako.....Pusa za vas dvije
Da, i Rijad voli fudbal, to je nevjerovatno, ne trepce kad ga gleda. I promangupiso se, nece da ga nosas uspravno,sve se previja ili kad sjedis i drzis ga sve hoce da sjede,ako ga stavis da sjede sav sretan, a tek mju 3 mjeseca....I kupanje uvijek pali, u tome uziva....Jest da bude belaj kad ga izvadimo.....
< Poruku je uredio idana_85 -- 6.1.2009 15:55:48 >