da li razgovarate sa vasim bebama tipa citavu konverzaciju vodite vi a pricate i za sebe i za njega dajete odgovor i za njega
ja evo malopre u sobi beban place i zarijo glavu u jastuk a ja: " pa sta je bilo sine recdi mami a on demek " ma pusti me majko da se isplacem ko malo dijete"
04.09.2011, 15:33
Anoniman
pricam kako da ne . Nekad se skontamo dobro nekad nagadaj odkad na sto je mislio rec
04.09.2011, 15:47
canim
4126
Pricam, od rodjenja, ja stalno nesto meljem, sita se ispricam s njom
04.09.2011, 15:51
palachinken
5397
Sad kako se poceo smijesiti mi je sega pricati s njim i to onim njegovim bebecim jezikom, ma ko veliki se ispricamo
04.09.2011, 16:14
reallove
5807
pricamo i mi stalno,uh mi se raspricamo pravo:))..uvijek sam voljela da mu pricam i dok je bio skroz mala bebica...
04.09.2011, 16:34
ladyblue RR
1848
ja bih pričala ali moja toliko melje da ne dolazim do riječi a priča onim svojim jerikom tako da se ona slomi a ja samo uspijem reći jeste, jeste
05.09.2011, 16:19
bina87
36
Pricam,sve pricam... Evo mama promjeni pelenu, evo jedna carapica, druga carapica.. Kad gleda u nesto, prinesem mu blizu i objasnjavam sta je to... On gleda u mene i haman sto ne veli - mati, gdje se ti gasis :)
05.09.2011, 16:23
Lady26
9177
Pricamo, sve sto radim govorim joj, ona pamti i ponavlja i odgovara...juce smo ucile sta je kruska a sta je jabka (jabuka) ...jer inace je jabuka haman pola vrsta voca , cuva u jednoj ruci jabuku u drugoj krusku, kaze : mama oje jabka, oje kuska - sve su prilike da danas nece znati razliku Kazem hajde mama opere guzu : nemoj mama nani dijati guzu
< Poruku je uredio Lady26 -- 5.9.2011 16:24:01 >
05.09.2011, 23:51
Mjeseceva Pratilja
975
Da. Od malena pricamo. Kako se probudi pa dok ne zaspi..Govorim joj sta radimo, pjevamo, daj mami pet, idemo tasun tasun tanana, gdje je nos, oko, uho, prst, merhaba (pa se pomerhabamo), idemo na tutu..Ma stvarno sve. I sto je zanimljivo, i ona meni nesto prica. Djevojcica je stara godinu i mjesec dana. Zna 15 rijeci na bosanskom j, 3 na arapskom. Solidno.
Pricam,sve pricam... Evo mama promjeni pelenu, evo jedna carapica, druga carapica.. Kad gleda u nesto, prinesem mu blizu i objasnjavam sta je to... On gleda u mene i haman sto ne veli - mati, gdje se ti gasis :)
hehe i ja tako za carapice a kad mjenjamo pelenu onda joj pjevam "mjenjamo pelene, crvene i zelene" i tako dok je ne promjenim jer se vrti, bjeyi, tersa, drami i sta sve ne dok je presvlacim...ovako me na trenutak krene slusati pa odradimo posao ...imam citav repertoar izmisljenih pjesmica
i ja pricam sa mojom od prvog dana ali bogami ona slabo prica, one osnove mama, tata, daj, nedam, ne i sl...odnedavno je ubacila i dajidza / dajda i imena mene i mm, i to je sve. razumije sve al slabo skroz prica.
06.09.2011, 13:00
new_mum
59
Joj i ja se sita ispricah od prvog dana... Neki dan bas govorim mm da bi neko mogao umirati od smijeha da nas sa strane slusa jer kada iscrpim sve pjesmice (poznate i izmisljene ) onda joj pricam sta radimo ili najcesce sta planiram taj dan po kuci raditi-kojim redom, pa sve u detalje tako se i sama fino organizujem Cesto znam upaliti i radio pa pjevati uz pjesme - bebica je moj najvjerniji (i jedini ) fan Jedva cekam da se pocne smjeskati i gugutati
06.09.2011, 13:09
Amani12
1651
Uh,ne zatvaramo usta ni jedno ni drugo... Ali mi to tako otakako se moj djecak rodio. Doduse,tada sam ja pricala za oboje
Lady bravo za kruske i jabuke Podsjeti me,pitam ja A. sta nam koka daje i on uvijek kaze : jaje. I hranio on koke neki dan Kod majmuna (Nahorevo) jabukom (nismo imali nista drugo pric ruci ) i pita ga nani sutradan sta daje koka,a on kaze : abuku (jabuku) Tako da, ne razumijemo se uvijek bas najbolje
07.09.2011, 22:24
bina87
36
Ammar mene zove TA TA TA TA TA ! Kad mu nesto treba! Al valja biti posten i reci da samo zna reci TA TA TA TA TA ! Jedva cekam da progovori, mama-abuka-kuska-daj-nedam itd :):):):)
07.09.2011, 22:49
Mjeseceva Pratilja
975
IZVORNA PORUKA: leona81
i ja pricam sa mojom od prvog dana ali bogami ona slabo prica, one osnove mama, tata, daj, nedam, ne i sl...odnedavno je ubacila i dajidza / dajda i imena mene i mm, i to je sve. razumije sve al slabo skroz prica.
Samo ti njoj pricaj. Iznenadit ces se kad krene. Neka djeca ranije pocnu, a neka malo kasnije. Sjecam se da moj najmldi brat je poceo govoriti kada je imao 3 god. Prije toga samo 4 rijeci: mama, baba, dada, jaja. Kada je pogovorio, svi smo bili iznenadeni kako tecno i ispravno govori.
Ja i moj bebi samo "meljemo" jos mi imamo i seku pa to nastane komedija,mi pricamo i postavljamo pitanja i odg. umjesto njega a on se ne slaze uvijek s tim pa se bori za sebe . Objasnjavam mu uvijek sta radim tipa " mama presvuce duzu(guzu) on se kikoce na ovu rijec,sad skinemo carape jer ih ne voli,bebi se kupa,daj mami sapice,a on pruzi rucice i onda digne i noge ... A tek o izlascima,carsiji,curama,aman da me neko cuje,pomislio bi da haluciniram
11.09.2011, 00:37
Anoniman
ma moj beban ima 11 meseci i ja pricam i za njega i za mene smislim pricu za oboje da nas neko cuje pito bi se sakim ja to razgovaram uopste
11.09.2011, 00:41
mala_sa
1353
Mi takodjer pricamo o svemu i svacemu, cak uci i recepte (kad ja pravim kolace) ... a dok mijenjamo pelene zabavljamo se na svaki moguci nacin, jer jedino je rako "uspijemo" lijepo staviti Helem nadam se da me komsije ne slusaju, jer bi rekli da sam nacisto "pukla"