Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
mislim da je već pisano o promjenama na koži tipa negro "linije" i stomaka, ali ja imam jedan drugi problem. znam da je normalno da se u trudnoći javlja osjetljivost kože i potreba za češanjem kod nekih trudnica. i ja sam tim simptomima trudnoće bila sklona u manjoj mjeri, ali nakon poroda ( danas je 20-ti dan) imam veliki problem. prvo se javio "svrab" po rukama i stomaku. koža se zacrveni, nastanu plikovi kao da sam se ožarila, a poslije par dana stvori se kao lišaj; koža je crvena i suha, bez obzira što se mažem svim mogučim i nemogučim kremama. nakon par dana nesnosne potrebe za češanjem (posebno noću) sve mi se to spustilo na noge. neznam šta je i šta da radim, ali znam samo da se po svu noć češem. znam u snu i rskrvariti osjetljiva mjesta. ta mjesta su uglavnom blizu prevoja; ispod lakta, ispod pazuha, ispod koljena... mada mogu reći da me češe cijelo tijelo neznam šta da radim.ima te li kakva iskustva? vjerujem da će proći, ali neznam kako da si pomognem
11.04.2009, 13:58
Babyy
153
i ja imam taj probl, a rodila 3marta 09..... meni pomaze kad se mazem maslinovim uljem,u trudnoci nisam dobila strije... pa se bojim da taj svrab nije znak strija posle poroda...
11.04.2009, 14:47
belmac
379
uh! već mi je lakše! naravno, žao mi je što i ti imaš isti problem, ali mi je lakše, kad vidim da nisam usamljeni slučaj. već sam se počela brinuti i razmišljati o odlasku doktoru. svakako ću probati s maslinovim uljem, mada sam koristila neke kreme na bazi maslinovog ulja koje nisu baš puno pomogle, ali.. vrijedi probati.
12.05.2009, 21:53
Evgenija
9
Da ne otvaram drugu temu, ja bih da pitam nesto sto se tice promjena na kozi posle poroda. Naime, porodila sam se, po drugi put, prije 3 mjeseca. Trudnoca je protekla uglavnom OK, bez znacajnijih problema. Nekoliko dana posle poroda sam imala herpes u uglu usana koji je nestao nakon 20-tak dana, ali mi se stalno nakon poroda desava to da mi oticu usne. Nekoliko puta je znala da mi otekne usna, ono bas utrne, ali i relatino brzo prodje. Medjutim, maloprije sam isla s bebcem u setnju i prije toga se poljubila sa mm. Nakon 15 - tak min mozda, otekla mi je cijela gornja usna i evo ima vec 2 sata kako otok ne prolazi, osjetim kako je sva utrnula. Ovo vec pocinje da me brine, posto se nije desavalo prije trudnoce. Da li je neko od vas mozda imao slican problem i da li iko uopste zna zbog cega bi ovo moglo da se desava? Hvala unaprijed!
08.07.2009, 12:59
maaaja
25
e ja imam drugačiji problem a s obzirom da je tema srodna da priupitam porođene žene naime nisam se mogla pohvaliti čistom kožom na licu i leđima ni prije trudnoće tačnije rečeno na tim područjima sam imala akne u trudnoći su se skoro povukle a od poroda prije 15 dana svaki dan sve gore i gore po licu ima li neko sa sličnim iskustvom interesuje me da li su nekom ovi problemi ublaženi vremenom prestankom dojenja itd... napominjem da dojim i krvarim još uvijek....... hormoni nisu nikada ni bili ok, čak je bila u pitanju i stimulirana trudnoća dr.Godinjak ,Klomifen,Gonal F......