cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

prijava djeteta u matičnu knjigu rođenih

clock-img

22.05.2024, 12:55

clock-img

imim

pencil-img

2

Interesuje me da li majka mora biti prijavljena (CIPS prijava) na istoj adresi prebivališta kao i dijete?

Meni je na CIPS-u jedna adresa, ali živim na drugoj adresi i u drugoj općini (Kanton Sarajevo je u pitanju). Jedna babica mi je rekla da kada dođem na porod, jako je bitno da prijavim adresu koja stoji na CIPS-u. Prijateljica mi je rekla da opština automatski dobije informaciju o tome koliko je beba rođeno, i prema tome i šalju patronažne sestre kasnije u posjetu. Mene sada brine da neću moći dobiti patronažnu sestru, obzirom da živim na drugoj adresi i u drugoj opštini.

Pitam se da li trebam ja mijenjati svoju adresu prebivališta sada i da li ću stići sve papire, tj dokumente dobiti do poroda ili mogu na porodu reći adresu na koju treba da dođe patronažna sestra (porod bi trebao biti za 2 mjeseca).

Znam da je pitanje konfuzno možda, ali i meni je zbrka u glavi oko ovoga, i bilo bi super ako je neko već rađao a bio u istoj situaciji (da adresa stanovanja i adresa prebivališta nisu iste) :)

Zadnji članci

article-img