Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage mame, kao sto naslov kaze u Hercegovacko-Neretvanskom Kantonu uopce nema porodiljnih naknada...e pa mozete li misliti kako je nama? Ja sam stvarno ocajna i zabrinuta umjesto da uzivam u iscekivanju bebice, dane provodim brineci se hocemo li imati sta jesti (imam jos jednu bebicu od godinu dana) kada prestanem raditi tj.odem na porodiljni. Spremna sam nesto poduzeti, ali ne znam odakle da pocnem?! Postoji li ikakva ustanova koja se bavi ljudskim pravima tj.pravima majki?
Help!
18.12.2009, 16:33
hanabanana
4435
Nažalost - činjenično stanje je da grad Mostar je mjesecima bez gradonačelnika, da je sve stalo, a da njih sve skupa boli dupe za vama.
A tek za porodiljama.....
Kome se žaliti?! Nikome, nažalost. Ali imaš izbor da odlučiš kome ćeš dati glas na idućim izborima. Nažalost, to je tvoje jedino pravo.
18.12.2009, 16:41
mamaajna
812
a i ovo sto mi dobivamo to ti je samo da nepocrkaju ova djeca od gladi
18.12.2009, 16:44
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: mamaajna
a i ovo sto mi dobivamo to ti je samo da nepocrkaju ova djeca od gladi
I to je tačno....ali nam ipak nije prekinuta radni staž i uplaćuju nam zdravstveno i socijalno osiguranje.
18.12.2009, 16:51
mamaajna
812
aa ko garantuje da nece dobiti otkaz kad se vrati na posao,ja sam s prvim djetetom dobila otkaz nakon 3 mjeseca.ja znam slucajeva x da majke moraju se vratiti ranije na posao,opstina placa pio i zdravstvo,gazda oslobodzen a ima radnika,a i majkama dobro dode novac s strane.na kraju opet ispastaju bebare
29.12.2009, 15:20
mia27
33
ja sam zaposlenica drzavne institucije u HNŽ i svaki dan razmišljam o tome šta napraviti po pitanju naknada. htjela sam se prijaviti u Nevesinje(RS) ali za to je prekasno jer treba biti prijavljen godinu dana prije poroda da se ostvari pravo na porodiljnu naknadu od strane njihovog Fonda zdravstvenog osiguranja. Ne znam šta drugo napraviti.............
29.08.2013, 08:57
dreamyb
1
vidim ova tema je već odavno zamrla ali ipak ću pitati ... kakva je situacija sada? neke novosti u 2013?
29.08.2013, 09:16
Ben 10
907
Ista ko i prije 5 godina.