cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

pasulj

clock-img

13.02.2008, 11:16

clock-img

libra

pencil-img

38

Još nisam neka kuharica i još se učim pa imam 100 pitanja. Danas ču da kuham pasulj. Da ga dam kuhati, ok to ču znati. Ali kako da ga na kraju zakuham, da bude dobar?

clock-img

13.02.2008, 11:23

clock-img

Emina*

pencil-img

1639

Ja ga ne zakuham, pravim ga u pretisu,
i kad bude gotov, bude gust i bez brasna...
MM i ja ne volimo da zaprzavamo hranu,
osim nekih jela koje moram,
ali od zaprske se bas napusemo ko baloni user posted image   user posted image

clock-img

13.02.2008, 16:47

clock-img

haidy

pencil-img

549

Ja stavim malo maslaca, brasna, vegete i aleve paprike, to na tihoj vatri izmjesam i dodam u pasulj.

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

clock-img

13.02.2008, 17:08

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Haidy stižu hurmašice

1 puter istopi i kada se malo ohladi stavi u to 1 jaje, pola šolje kafene ulja, šolju kafenu šećera, 2 kašike supene jogurta, prašak za pecivo i malo brašna po potrebi sama ocjeni. Tijesto doro uradi, i onda pravi hurmašice ja stavim nekada u tijesto sjeckane orahe, a nekada po cijeli orah u svaku humrašicu. Agdu napravi jaču, 1 kg šećera i vode samo da prekrije šećer u šerpi. To neka ti dobro uvre. Nemoj nikada da zaljevaš vruće hur. vrućom agdom, jer uvijek jedno od ovo djoje mora biti hladno.

clock-img

13.02.2008, 17:21

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

IZVORNA PORUKA: Eminica

Ja ga ne zakuham, pravim ga u pretisu,
i kad bude gotov, bude gust i bez brasna...
MM i ja ne volimo da zaprzavamo hranu,
osim nekih jela koje moram,
ali od zaprske se bas napusemo ko baloni user posted image   user posted image



I ja tako pravim i pravo da ti kažem, bude odličan, gust, super se raskuha. Inače ne volim zapršku, poslije me stomak zeza. E kad smo kod graha, nisam ga odavno pravila, a oboje ga obožavamo. Idem sutra da kupim.


_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

13.02.2008, 17:23

clock-img

Emina*

pencil-img

1639

Ja da ga zaprzim, meni bi bio kao pire krompir gust.... 
Ne znam kako to dobijem,al et...
Hvala Okarice,ja kontala da sam prolupala,
user posted image  user posted image

clock-img

14.02.2008, 12:10

clock-img

sarah

pencil-img

545

Ja grah nekad zaprzim, ali cesce praktikujem da ga napravim gusto tako da ga ne moram zaprzavati. Izbjegavam zaprsku jer bas zna biti teska za zeludac.
Neki dan slusam jednog kuhara na TV-u kako kaze da inace kad se brasno stavlja u hranu (da bi jelo bilo gusce) trebalo bi da se kuha bar pola sata da ne bi bilo tesko za zeludac.

clock-img

14.02.2008, 12:20

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

ja kao iskusna kuharica, ha, ha, salim se, ja sve sto sam naučila što se tiče kuhanja naučila sam od moje nane i to tek kada sam se udala, a svi mi kazu da dobro kuham, a bogme vidi se i na meni i mojoj familiji kojoj kuham, user posted image
znači, grah nikada ne zapržavam, kao ni ostalu hranu, grah kuham više u šerpi nego upretisu, jer me strah pretisa, jednom mi je zamalo ekspl. malo se pokvario, a ja to nisam znala, i isjeckam dosta luka, mrkvice , suho meso i ulje , to malo propržim i dodam grahić, kuham ga koliko trebas, kada se skuha dodam začine i paradaj pire, opet ga kuham i kuham, dok ne dobijem gustoču koju želim.

clock-img

14.02.2008, 13:05

clock-img

sarah

pencil-img

545

IZVORNA PORUKA: mama alma

ja kao iskusna kuharica, ha, ha, salim se, ja sve sto sam naučila što se tiče kuhanja naučila sam od moje nane i to tek kada sam se udala, a svi mi kazu da dobro kuham, a bogme vidi se i na meni i mojoj familiji kojoj kuham, user posted image
znači, grah nikada ne zapržavam, kao ni ostalu hranu, grah kuham više u šerpi nego upretisu, jer me strah pretisa, jednom mi je zamalo ekspl. malo se pokvario, a ja to nisam znala, i isjeckam dosta luka, mrkvice , suho meso i ulje , to malo propržim i dodam grahić, kuham ga koliko trebas, kada se skuha dodam začine i paradaj pire, opet ga kuham i kuham, dok ne dobijem gustoču koju želim.



I ja ga najcesce tako skuham, samo sto ja to ipak radim u pretisu.

clock-img

06.05.2008, 22:20

clock-img

Mona Liza

pencil-img

11





Beli pasulj

Ocisti se i opere pola litra belog pasulja,nalije hladnom vodom i ostavi da se kuva.Pasulju se dodaju 2 glavice sitno iseckanog luka(a moze se staviti i 1-2 komadica slanine),pa se kuva dok pasulj potpuno ne omeksa.Tada se dodaje ova zaprska:u vecoj serpi zagreju se 2 kasike masti,spusti 2 glavice sitno iseckanog luka i,kad luk porumeni,dodaju se 3 kasike brasna i proprze.Kuvani pasulj se potom izruci na zaprsku.Sve se promesa,posoli i dalje kuva na tihoj vatri.




_____________________________

Zivi i pusti druge da zive!

clock-img

12.10.2013, 22:14

clock-img

Crnkica

pencil-img

130

evo dobar recept za pasulj KLIK

clock-img

12.10.2013, 23:15

clock-img

Pingvina

pencil-img

1477


Crnkice, recept je super...ali mm i ja bi umrli od toliko mesa koliko ova gospodja stavi u grah.user posted image user posted image

_____________________________

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

clock-img

12.10.2013, 23:27

clock-img

Crnkica

pencil-img

130


IZVORNA PORUKA: Pingvina


Crnkice, recept je super...ali mm i ja bi umrli od toliko mesa koliko ova gospodja stavi u grah.user posted image user posted image


Ja sam počela primjenjivati ovakav način pripreme i pokazao se dosta bolji i lakši,bez zaprške...a i sa manje mesaaaa user posted image

clock-img

12.10.2013, 23:44

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Potopim grah dva tri sata ranije.
Skuham ga u pretisu, 10 minuta nakon sto prosisti ugasim vatru.
Iscjedim vodu, naspem novu, u tu vodu ubacim grah, sitno izrezanu mrkvu i luk, oba.
Posolim i opet na kuhanje,
Dvadesetak minuta.
Na kraju dodam kasiku ajvara umjesto zaprske.
Nekada ubacim malo sudzuke ili suhog mesa, cisto da zamirise.
Ne volimo grah s mesom.

clock-img

13.10.2013, 05:43

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Ja ne zaprzavam grah, nego odvadim par vecih kasika graha u zdjelicu i izgnjecim i vratim nazad u serpu da se "zgusne".
Obavezno ide samo suho meso.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

13.10.2013, 10:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Galicia

Ja ne zaprzavam grah, nego odvadim par vecih kasika graha u zdjelicu i izgnjecim i vratim nazad u serpu da se "zgusne".
Obavezno ide samo suho meso.



Istouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img