Draga Ivona,
Nisam uopste znala da si se porodila, pa ti na ovoj temi upucujem iskrene cestitke, Seleni, tebi i tati. :)
Sutra ce mjesec dana kako sam se ja porodila, takodjer carskim rezom.
Ne znam da li si citala na forumu, ali meni je data spinalna anestezija, tako da sam bila svo vrijeme budna, i vidjela odmah svoje sinove.
Dva dana sam bila u intenzivnoj, rana naravno boljela.
Grozno mi je bilo kada sam sisla na odjeljenje, ta 2 dana su mi bila fuj, ali izdrzalo se.
7 dana nakon sekcije sam bila na kontroli, Dr pregledao ranu i rekao idi, kupaj se :).
Ja nisam imala konaca, dakle radjena mi je ova nova tehnika, zalijepise rez (kako to rade, jos ne saznadoh).
Rez je vrhunski (ako se to tako moze reci), samo linija.
Naravno, stomak mi je jos prilicno opusten, ali nosim steznik 24/7, dakle non-stop.
Kada mi je steznik na pranju, i ranu vise osjetim, i ledja me vise bole, ma sve u svemu, trenutno ne mogu bez njega!
Takodjer jos uvijek 2-3 cm iznad reza imam osjecaj da mi je meso utrnuto, ali evo vidim da je to sasvim normalna pojava.
Krvarenje jos imam, nadam se da ce vrlo brzo da prestane (I miss my husband heheheh), mada kazu da sa carskim rezom duze traje...
Bolove u ledjima imam, ali nisam sigurna koliko je to povezano sa CR?
Mene ledja bole zbog dojenja dvije bebe (i to u prilicno nezgodnom polozaju, jer je jedan sin halapljiv, pa mi "baca kljuceve" u toku dojenja, a drugi doji na silikonsku bradavicu), grudi su mi ogromne i povlace me prema naprijed pa sam pogrbljenija nego ikad... Ma... Kicma mi ni prije nije bila cemu.
Sto se tice fizickog rada, hB imam pomoc od mame i svekrve i nista ne radim jos uvijek - a ne znam ni kako bih jer moji blizanci traze punu paznju - sve je duplo!
Gledam da se cuvam, jer su me svi tako savjetovali, da ne dizem nista osim beba, ali naravno, desi se i da nesto dignes...
I eto, to je moja prica... Vrlo slicna kao i kod svih ostalih koje su rodile na carski rez...
Veliki pozdrav!