Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Imam jedno pitanje za vas. Naime, moja bliska drugarica koja trenutno nema konekcije me zamolila da nesto nadjem na temu iz naslova. Naime, rodila je preslatkog djecacica prije nepunih mjesec dana i primjetili su mu "oteklinu" na potiljku. Odveli su ga pedijatru i neurohirurg tvrdi da je moguce da je dio mozga "vani" ali da se to moze operativnim putem vratiti ali prije toga ce se uraditi ultrazvuk i slicno.
Ona se jako brine i voljela bi da zna da li je neko imao slicno iskustvo i kako se rijesilo?
hvala vam puno
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
12.10.2010, 19:58
Hanady RR
18727
ono što ja nalazim je ovdje na forumu pod dugim nazivima i dijagnozama. samo imama pitanje draga jeli taj pedijatar vidio tu oteklinu ili je putem telefona na opis konstatirao da je izbočina razlog oteklina mozga Mislim vidio je i na osnovu čega pretpodstavlja da je nešto moguće...pa ih tako isprepada prije UZ i sl. jeli beba zadražan u bolnici.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.10.2010, 20:13
aicha
739
hvala hanady, pregledala sam odgovore
ali to nije plavo, samo je nateknuto i to na zadnjem dijelu glavice, potiljku
nisu radili ultrazvuk, doktor neurohirurg je pipao, gledao i rekao da je 80% siguran da je mozak a 10% da je hematom a 10% nesto trece
evo dok sam postavljala temu slala mi je drugarica sms da li sam ista pogledala na netu, bas se brinu
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
12.10.2010, 20:20
Hanady RR
18727
ma pazi nešto... nemoj da se brinu... da je doktor koji je gledao smatrao da je to opasno po život male bebe ostavili bi je u bolnici...ja koliko konatm kući su jesu zakazali UZ i nalaze i sve šro treba. neka rješavaju na vrijeme la ja mislim da to neće biti opasno toliko.
12.10.2010, 20:27
aicha
739
jesu,kuci su
bebica je dobro Elhamdulillah. Napreduje i nema nikakvih poremecaja hvala Bogu.
u cetvrtak su zakazali kod doktora ultrazvuk
12.10.2010, 20:31
Hanady RR
18727
ja sad tražih na interentu... ima nešto malo na engleskom al piše se occ..pa dalje natsavak isti... elme to je kao ''jaje'' ispod kože...izeđu mozga tog IV režnja i kože glave...nije vezano ni za mozak ni za košu i rješva se hiruškim putem jednostavno. čak sam sada i vdijela sliku operacije eto pokušaj na google ne izgleda stražno...a navode da je jednostavno i brzo za operirat. znam svaka operacija je ''strašna'' ali opet utješno jeda to jaje nije vezano ni za jedan drugi dio pa nema bojazni od oštećenja nedo Bog.