IZVORNA PORUKA: MicoTico
Ja ne bih ništa s njom o tome pričala, rekla kako ja želim, a njen sin neka s njom izdevera dalje.
Uglavnom, ako ti i tvoj budući želite tako, nema ona šta tu da se miješa.
upravo tako - no, ako budući ne želi da raspravlja sa majkom, najbolje da joj u startu daš do znanja da ne treba da se petlja u vaše odluke ............ popustiš li sada GOTOVO je
objasni ljubazno, i boli te čošak šta će ona reći ...... ne znam jesu li tvoji roditelji živi, ali ako jesu, fino joj reci da tebi nije preča od tvoje majke, pa ako ne daš svojoj majci da se petlja, NE DAŠ (bukvalno iskoristi taj termin - drugačije neće ukapirat) ni njoj
na kraju krajeva - ona je imala priliku da odlučuje o svojoj svadbi, ti svoju priliku ne daj nikome - vjenčanje je tvoje i njenoga sina, ako joj sin dozvoljava da se petlja, njegov problem, ti smatraš da njoj tu nema mjesta i tačka. Ako nije sposobna da ispoštuje to neće biti sposobna da ispoštuje niti išta drugo
a ako dragi više sluša mamu nego tebe - to već pokreće milion drugih pitanja - koga će slušati kad dođu na red pitanja stana, zavjesa, djece, itd.