Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage moje, zanima me da li ostavljate upaljenu lampu ili neku drugu svjetlost tokom noci? Ja sam od rodjenja moje bebice, sada mu je 3 mjeseca, prakticirala da ostavljam upaljenu lampu tokom cijele noci. Cinilo mi se lakse jer sam ga mogla odmah vidjeti (neko sam bila na pocetku totalno nesnadjena). Sada mi pocinje smetati ali ne znam kako ce reagovati moj bebac na mrak
07.09.2009, 21:00
mamanaa
40
ja sam isto tako ostavljala upaljenu lampu, ali sam onda imala problema u odvikavanju moga bebaca od iste i sada se malo vise boji mraka nego sto bi trebao i njegova doktorica mi kaze da je to zbog toga, zato ti ja toplo preporucujem da sto prije ugasis lampu kako kasnije ne bi imala problema....
07.09.2009, 21:03
Anushka
903
posto mi ustajemo nocu puno puta meni treba ikakav izvor svjetlosti prosto da vidim gdje je beba i u kojem polozaju u kreveticu, da vidim kuda hodam i sl. u pocetku ali kratko je to bila lampa, sad je svjetlo u hodniku ili tv na mute - zavisi gdje smo. I ne boji se mraka a ima 10 mjeseci.
07.09.2009, 21:08
Anoniman
ja se sjecam da sam se ja kao mala uzasno bojala mraka i da su mi uvijek vrata morala ostati otvorena i svjetlo u hodniku upaljeno. Zato Andreju gasim svjetlo i skroz pritvaram vrata
07.09.2009, 21:09
mojbebac
885
i ja se slazem da je najpametnije da pocnes gasiti svjetlo nocu, ja sam takodje mojoj bebi do skoro tri mjeseca drzala priguseno svjetlo cijelu noc, ali mi je onda drugarica rekla da je bolje da ga gasim ( posto se njen sincic bio navikao na svjetlo pa nije htio da zaspe bez njega ), tako da ja mojoj bebici od tada cim zaspe ugasim svijetlo, a posto se ne budi nocu nemam potrebu ni da ga palim! probaj postepeno, prvo da ugasis u sobi a da upalis u hodniku ili tako nesto da ne bude odmah totalni mrak, pa nakon par dana ugasi totalno pa vidi kako ce reagovati, mada licno mislim da nece primjetiti nikakvu promjenu, nego samo moze bolje spavati! srecno!!!
07.09.2009, 21:16
veeseelaa
20552
meni lampa gori zbog mene a ne zbog bebe, ja se bojim mrakana
07.09.2009, 21:19
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
a jel' provjeris svaki put ispod kreveta ima li gremlina
07.09.2009, 22:05
almai
795
Necete vjerovati da meni vec svijetlo gori pet punih godina!!! Od kad je se Hana rodila od tad je svjetolo upaljeno.U toku noci i malac obavezno dode kod nas u krevet i ja kad se budim da mogu vidjet dali su svi pokriveni i sad nemogu ni ja zaspati bez svjetla.Gori nam u kuhinji halogena sijalica.Nedavno smo jednu noc je ugasili posto je vec Adin zaspo kod nas i on se buti u toku noci imene zove'mama,mama...meni se oci pokvarile nista nevidim '
07.09.2009, 22:10
Ex Yu
718
Ja sam ostavljala svjetlo 40 dana i to malu lampu pored krevetca od 40 vati i nije puno osvjetljavala ... od tada sam ugasila svjetlo i nepalim ga ni dok nezaspe naruca se oko 7 i spustim ga u sobu jos ima malo dnevne svjetlosti i do 7 i 15 on zaspe sam, po noci se budi vise puta jesti al tad nepalim svjetlo u sobi nego u hodniku ili wcu koji je malo dalje al se vidi tolko da mu pogodim usta
07.09.2009, 22:11
Anoniman
I ja sam držala lampu upaljenu više radi sebe nego radi Esme... ona je odavno počela spavati po cijelu noć, ali sam se zato ja budila i provjeravala je li sve ok. Kad je napunila 6 mjeseci, na nagovor MM smo jednu noć ugasili tu lampu... nije ništa primijetila i lijepo je zaspala. Više nikako ne palimo lampu, mada ja imam malu baterijsku lampu pored kreveta i upalim je nakratko kad provjeravam Esmu. Ona fino spava u mraku, ne smeta joj... rekla bih čak da i prije zaspe... no, Bogu hvala, ja nikad nisam ni imala problema sa njenim spavanjem!
07.09.2009, 22:13
Anoniman
IZVORNA PORUKA: almai 'mama,mama...meni se oci pokvarile nista nevidim '
Mačak mali
07.09.2009, 22:13
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ex Yu
Ja sam ostavljala svjetlo 40 dana i to malu lampu pored krevetca od 40 vati i nije puno osvjetljavala ... od tada sam ugasila svjetlo i nepalim ga ni dok nezaspe naruca se oko 7 i spustim ga u sobu jos ima malo dnevne svjetlosti i do 7 i 15 on zaspe sam, po noci se budi vise puta jesti al tad nepalim svjetlo u sobi nego u hodniku ili wcu koji je malo dalje al se vidi tolko da mu pogodim usta
isti smo ti
07.09.2009, 22:16
Ex Yu
718
e moja dadada ja kad bi upalila svjetlo on bi mislio dernek i poceo se igrat nebi zaspo za sat ovako se i nebudi skoro pojede podrigne i nastavi u mraku nit pricamo nit se gledamo ... jedva cekamo da papamo i da nastavimo, samo ga vratim u krevet on i dalje spava
07.09.2009, 22:16
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pingpong
IZVORNA PORUKA: almai 'mama,mama...meni se oci pokvarile nista nevidim '
Mačak mali
07.09.2009, 22:17
nikita
1945
IZVORNA PORUKA: dadada
a jel' provjeris svaki put ispod kreveta ima li gremlina
07.09.2009, 22:19
Anoniman
Isto i još + TV
07.09.2009, 22:20
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ex Yu
e moja dadada ja kad bi upalila svjetlo on bi mislio dernek i poceo se igrat nebi zaspo za sat ovako se i nebudi skoro pojede podrigne i nastavi u mraku nit pricamo nit se gledamo ... jedva cekamo da papamo i da nastavimo, samo ga vratim u krevet on i dalje spava
znam, znam..jednom sam tu gresku napravila i nikada vise..upalila svjetlo a on jedva docekao i poceo kokodakati...puna tri sata mi je trebalo da ga opet uspavam...sada ga bukvalno napipam u mraku, doduse nekad flasica zavrsi u nosu, uhu, oku...ali na kraju uvijek nadje siroko otvorena usta mog pileta
07.09.2009, 22:22
Ilhana RR
6113
ja sam prestala da palim lampu cim je Lamiji bilo mjesec dana... sada imam jednu mini lampu koja samo da malkice svjetlosti da bih vidjela u mraku gdje je kad joj dajem flasicu...
imaju slicne lampe da se kupe u Fisu u Sarajevu kostaju 1,79 KM i utakne se direkt u uticnicu ima na njoj prekidac da se gasi a trosi minimalno... to je za mene idealno za djecije nocne lampe...
07.09.2009, 22:50
batterfly
915
Eh, bas ja sad htjedoh spomenuti te male lampice sto se ustekaju u uticnicu(da me ubijes sad, ne mogu se sjetiti kako se "to" cudo zove... .. I ja sam sa prvim djetetom ostavljala priguseno svjetlo, ali kao sto neko rece, vise radi sebe(da se snadjem u mraku i da ga vidim), nego radi njega...A sa drugim sam vrlo kratko koristila ovu vrstu lampice i onda sam skontala da mi je "suvisna"...Uvijek djeca idu prije mene na spavanje, tako da mi uvijek gori svijetlo ili u kuhinji ili u dnevnoj i kad krenem na spavanje sve pogasim...Tako da, u principu, djeca ni ne skontaju...A meni dopire i svjetlost s vana(bandere), tako da mi nije potpuni mrak... A ako ti se bebica cesto budi, onda mozes i ovu rucnu baterijicu koristiti...(ee i to sam znala i ja cesto koristiti....)
07.09.2009, 22:55
Amrino
2613
Mi smo imali neku lampu tek na pocetku i to ne radi bebe nego radi mene...da mogu da se snadjem. I to nije bila upaljena cijelo vrijeme nego bih je upalili kada bih ga trebala presvuci i sl. Mislim da nije dobro navikavati djecu na bilo kakvu svjetlost jer tako mogu da stvore strah od mraka- strah od nepoznatog.
08.09.2009, 09:42
M kao Mama
5536
Ne znam tačno, kada smo ugasili lampu, ali i mi smo je imali i kada smo je ugasili nikakve reakcije nije bilo. Hvala Bogu Lajla je kao beba, a i sada super spavala, kako zaspe, tako se probudi ujutro, mislim okreće se ona, ali se ne budi po noći.
Sada kada hoće da spava kaže upalimi tiziju (TV) ja joj upalim, ona se malo provrti i samo se okrene na stanu i hrka nastane, hahahaha.
08.09.2009, 10:26
Suzana
1698
I mi smo imali lampicu sa prigušenim svjetlom jedno vrijeme... Ne mogu tačno da se sjetim kada smo počeli spavati po mraku , ali negdje od 3. mjeseca...
08.09.2009, 10:50
dady
495
Mi smo držali svjetlo do neku noć,a sad imamo malu lampicu na baterije i ona nam jejjako zgodna!!!
08.09.2009, 11:25
emma.L
2731
mala ma, mi smo ostavljali lampu nekih dva mjeseca, onda je ugasili, ali je bilo svjetlosti s ulice. Nedavno sam joj počela ostavljati lampu, ali zato što je ostavimo u sobi i ne zaspi odmah, pa se igra medom ili prebire nešto po dekici, ili skuplja dude po krevetu. Ostavimo joj i muziku tiho, a kad zaspi sve pogasimo i to je to. Nadam se da će biti ok i mislim da je bolje da to što ranije uradite, uvjerena sam da neće primijetiti .
08.09.2009, 13:15
HanaBana
1182
Mi ostavimo upaljeno svjetlo u hodniku a pritvorimo vrata jer nam je krevetac iza vrata tako da do Hane ne dopire svjetlost. Tako radimo od rodjenja. Gdje god odem uvjek gledma da joj upalim neko svjetlo da joj ne smeta ali ipak da gori i zbog mene