Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage porodilje, evo meni se posljednjih dana tj. oko dva mjeseca poslije poroda u donjem dijelu stomaka javlja neko povremeno lupkanje, baš kao što su bili prvi bebini pokreti, onako kuc, kao da se nešto miče. Znam da beba nije? Jedino objašnjenje koje sama mogu dati je da je to maternica koja se vraća na mjesto, ali da se to baš osjeti... Je li se to još nekome dešavalo i šta bi moglo biti? Na kontrolu ću za par dana.
14.10.2008, 14:24
ElmaB
4568
Nista se ne sekiraj. To se desavalo i meni poslije prvog poroda. Imala sam osjecaj kao da je jos jedna beba unutra!!! To se materica namjesta i vraca na svoje mjesto. Brzo ce to proci, samo polako!
ista sam ti ... mene to podsjeti na moju bebicu, bas mi nedostaje... djeluje mi ko neki mjehurici. ne pridajem bas paznju veliku tome, al moglo bi biti to sto kazes, vracanje materice i crijeva... javni sta ti je dr. rekao
14.10.2008, 14:30
Anoniman
hoću, hvala vam. Ma moj je muž čak razvio teoriju da me utješi, da ja u stomaku još uvijek osjećam neke reflexe zato što su tu dugo bili pokreti (i to jaki!)... ima smisla, ali nema veze.
14.10.2008, 14:30
lamka
571
Ista stvar se i meni dešavala.Baš osjećaj kao da još uvijek imam bebaća u stomaku.
14.10.2008, 16:10
mamyca
1657
Ista stvar je i kod mene bila ,maternica se vraca u pocetni stadij,ne sekiraj se.Makar je tako kod mene bilo,i dr.je rekao da je to to.
14.10.2008, 17:31
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: mamyca
Ista stvar je i kod mene bila ,maternica se vraca u pocetni stadij,ne sekiraj se.Makar je tako kod mene bilo,i dr.je rekao da je to to.
Nista se ne brini
14.10.2008, 17:32
jasmina_mm
964
I meni se isto desavala a ja nisam dobijala devet mjeseci pa sam se ubijala od brige
14.10.2008, 21:16
Romali
2753
IZVORNA PORUKA: jasmina_mm
I meni se isto desavala a ja nisam dobijala devet mjeseci pa sam se ubijala od brige
Hm, evo nas još... Samo nije 9, nego skoro 6. Baš mi čudno, kao da imam mrave, ali meni u gornjem dijelu stomaka
15.10.2008, 01:37
camm
1266
meni se to i danas zna desiti tako me podsjeti na bebu u pupi
28.10.2008, 23:12
Inayat
167
Meni se to desilo dan nakon poroda i bilo je jako vidljivo. Bas kao da se beba pomjera. Doktorica je bila u tom momentu u sobi mi i ja sam je pitala jesu li sigurni da nije jos jedna beba ostala na sto mi je rekla da su to gasovi u stomaku i vracanje materice na svoje mjesto. Posle toga nisam nista vise osjetila.