cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

maslinovo ulje olaksava porod??????

clock-img

11.08.2012, 11:56

clock-img

andjelaaa

pencil-img

1

Caooo svima, novo sam na forumu pa se i ne snalazim bas najbolje....
Moja mama je rodila nas troje prirodnim putem, mene i sestru u dvadesetim a brata cak u cetrdesetoj godini. user posted image Prije poroda sa bratom frizerka joj je preporucila posto je u godinama itd. da vec kad krenu ucestalije kontrakcije na 10min prije poroda popije kasiku, dvije ulja i da ce se poroditi super. Tako je i uradila i porodila se sto kazu "po knjigama" a mladje trudnice koje su bile sa njom u sobi i u isto vrijeme im ukljucena indukcija porodile se nakon nekoliko sati posle nje...... Ja sam u 38 nedelje i od pocetka pijem po kasiku ulja ujutru i nadam se laganom porodjaju....user posted image
Da li koja od vas ima slicna iskustava

andjelaaa

clock-img

11.08.2012, 12:12

clock-img

Precious

pencil-img

143

Ja nemam iskustva (jos user posted image ) ali sam citala u nekoj islamskoj knjizi, cini mi se Poslanikova medicina bijase, da ujutro koja datula-hurma s kasikom maslinovog pomaze pri porodu... I u babinama da je dobra hurma bas za pojesti par dnevno. A kako je maslinovo zdravo za bas sve, i ja sam odlucila da to pokusam i vec nekoliko mjeseci upraznjavam to. Znaci par datulica i kasika maslinovog. Kad se porodim aBd javicu jel pomoglo user posted image

clock-img

11.08.2012, 12:25

clock-img

novi kolacic

pencil-img

226

I ja sam to cula i iskreno mi se cini to blesavo user posted image . Radije bih stavila lijevak dolje i nalila ulje, tad bi sigurno lakse klizilo user posted image . A tvoja mama se, nakon toliko poroda, morala "razraditi", pa se lakse porodila. Vecinom drugorotke vec se lakse porode no prvorotke, a ne slucajevi viserotki...
Ali, ako u to vjerujete, svakako vam ne moze odmoci...sem da vas udeblja, pa navalite!

clock-img

11.08.2012, 13:06

clock-img

Precious

pencil-img

143

Nije u tome stvar, cuj da bi lakse klizilo user posted image a naravno, najvaznije je da nece skodit, pa ko zeli neka proba.

clock-img

11.08.2012, 13:47

clock-img

milenium

pencil-img

6133

mislim da se već negdje pisalo o ovome.nedavno se jedna trudnica javila i rekla kako je pila i da joj nije nimalo pomoglo tako da mislim to nema veze. uvijek je nekom porod lakši a nekom teži.

clock-img

11.08.2012, 14:17

clock-img

simba00

pencil-img

-349

IZVORNA PORUKA: milenium

mislim da se već negdje pisalo o ovome.nedavno se jedna trudnica javila i rekla kako je pila i da joj nije nimalo pomoglo tako da mislim to nema veze. uvijek je nekom porod lakši a nekom teži.

I ja se slažem... Meni je čak jedna osoba koja se bavi medicinom rekla da pijem maslinovo ulje, beba će samo "iskliznuti". user posted image Pa neću podmazivati porođajni kanal, to ulje ode u želudac i tamo se prerađuje dalje. Ne mogu nekad vjerovati.. ok, jedem maslinovo ulje, u salati svakodnevno i slično. Ali sad ta kašika da će biti presudna...

clock-img

11.08.2012, 15:14

clock-img

Precious

pencil-img

143

clock-img

11.08.2012, 19:31

clock-img

nanika

pencil-img

1399

Evo i ovdje se govorilo o maslinovom ulju
http://www.ringeraja.ba/forum/m_249323/mpage_1/key_/tm.htm#249323

Curica 2006
Dečko 2009

clock-img

16.08.2012, 10:15

clock-img

Taha0608

pencil-img

84

Ja sam ga mazala međicu skoro mjesec dana pred porod, razmekšala sam je toliko da mi je prvi porod strava prošao...nijednog jedinog konca nisam imala- sjela sam na dupe sahatak poslije poroda...s drugim sam isto tako radila- ali se trudnoća zakomplikovala- malom pupčana bila oko vrata omotana, pa su me morali rezati, ali prije nego su to skontali babica je govorila da je međica savršeno mehka i da ću proci bez konaca...al sta je tu je, nije mi se dalo drugi put...eh, evo sad treća beba na putu- sto posto maslinovo ulje mažem ponovo...pa vi kako hocete user posted image

Žene imaju problem za svako rješenje!!!!

clock-img

16.08.2012, 10:31

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

Vjerujem da pomaze..samo mi reci kako si to radila user posted image je li samo s vanjske strane, ili si ulazila i prstima kako preporucuju? Meni je jos rano, ali imam namjeru da to radim.

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

16.08.2012, 10:54

clock-img

Taha0608

pencil-img

84

Ma najviše okolo- samo malo unutra..kazu da je dobro i na tampon staviti ulja pa onako preko noci na spavanju drzati..ali uglavnom svaki dan sam stavljala, kad god mi je na ruku..ako si ikada radjala, znas kako i kuda babica siri međicu- pa po tom podrucju user posted image ..eto sretno, meni je i vise nego pomoglo...samo me sad strah, iako je trece dijete- s drugom trudnocom su me izrezali fuj, do gluteusa..i sad je to mjesto tvrdo, cini mi se nerastezljivo..pa cu morati na ulozak stavljati ulja i non stop drzati user posted image user posted image

Žene imaju problem za svako rješenje!!!!

Zadnji članci

article-img