IZVORNA PORUKA: Gracanka
Ja sam pušila u obadvije trudnoće oko kutiju dnevno,kao i prije trudnoća.Bebe su se rodile zdrave,3000g i 3250g,sasvim solidno,i hvala Bogu dosad nisu bile boležljive.U stanu se i dalje puši,mada ljeti više na balkonu.Tokom zime se uvijek puši u stanu (u dječiju i u spavaću niko nije ušao s cigarom!) a prozor je uvijek otvoren.Ne volim kada neko kaže "ne mora značiti",jašta nego znači,pušenje je štetno,to svi znamo,ali svi imamo pravo birati šta hoćemo,a šta ne.
I ne mogu baš nikako da shvatim zašto pojedinima tolikooo smeta kada vide trudnicu s cigarom,pa čak bi joj šteku gurnuli u stražnjicu,mislim stvarno FUJJJ,pa njena stvar!
I zašto niko ne govori o djeci koja se rađaju bolesna i sa astmom,pored toga što su njihove mame se pazile,pa čak i društvo u kojem se puši izbjegavale,a dešava se i to,nažalost.
A što se tiče toga da su prvorođene bebe lakše od sljedećih beba,pa ne znam baš,kod mene je bilo obrnuto,mada je razlika bila mala,pa u najmanju ruku se može reći jednake
mislim pa zar moram ovakvo nesto da komentarisem, ma nemoram al evo ocu
zar je stvarno toliko tesko svoju guz
cu zacepiti i svoj ceif stisnuti tih jadnih 9mj?
ja to nemogu da razumijem i iskreno nezelim to su za mene nenormalne i bezobrezne osobe zasto to kazem imam pravo jer i ja sam bila pusac kutija dnevno i 5-6 kafa na dan a dorucak mi je bio u 4-5h popodne al ja sam za ljubav i zdravlje ovog malenog djecaka u meni istog momenta kad sam saznala za trudnocu prekinula cigare pa cak i do 6mj i kafu i redovan dorucak i redovan rucak uvela i znate sta mi je sad jako drago sto kad god se moj malisan vrti u stomaku ja znam da mu je unutra cisto i udobno a ne zuto i zagusljivo od nikotina...
ja cu dati sve od sebe da se moje djete razvije zdravi i zdravo da dodje na svijet a od dragogo Boga je dalje
a taj ocajnicki krik za zivotinje sto Lejna rece
to se zove KRIK OCAJA....odrasla sam sa zivotijom i moj Lesi je mene vise pazio nego iko,cak je znao sjediti ispred kauca i gleda u mene dok mama ne udje na vrata da ja nepadnem na pod, odrasla sam tako reci pod Lesijevom sapom tako da ti stvarno mogu reci nekenj
aj i ne trazi slamku da se vatas. Lako je misliti na sopstvenu straznjicu a sta je sa ovim malenim bicem u nama ima li ono kakvog izbora.
i jos nesto a sam ta koja iz dana u dan kaze da je odvratno vidjeti trudnu zenu sa cigarom u zvalji meni je to FUJJJJJJ
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato